tiistaina, joulukuuta 09, 2008

Ihan jo joululta alkaa tuntua

Tänään onkin luvassa monta kuvaa! (Klikkaile kuvia, saat isommiksi!)
Aamulla poikkesin labrakokeissa, ja bongasin terveyskeskuksen seimiasetelman:
(Puupallopäänukkeja ja kiedottuja villalampaita. Katso nyt tuota yhtä tuossa etualalla :))

Labran jälkeen kävimme isännän kanssa vammaispalveluasioilla. Sitten bongaamaan Kerholan (kaupungin kultturi- ja juhlatalo) seimi:
(Paneelikuva, tähtikangas ja olkipaali. Tykkäsin paali-ideasta.)
Mukavaa, kun kaupunkikin on mukana tässä seimibongauksessa.

Piipahdimme isännän kanssa Taidetalolla juttelemassa paikallislehden toimittajan kanssa. Saapa nähdä, mimmoista juttua pukkaa...

Pakettejakin sain tänään availla ihan kuin jouluna.
Timantti oli laittanut taas tosi mieleistä decomatskuvaihto-5-postia:
30 tilpehööriä oli lähetyksen aiheena, ja kyllä tulikin mukavaa pientä näperreltävää. Metalliset koristeet ja postimerkit olivat tosi-tosimieleisiä. Ja nuo ilmansuuntaleimasimet! Enpä olisi osannut semmoisia odottaakaan! Ja ihania musta-valkoisia nauhoja. Juuri minun makuuni :)

Minä laitoin Timantille nämä:

Yritin pastelliväristä etsiä, kun Timantti kertoi sen mieluisaksi. Silläpä tulikin niin kesäisen näköinen tuosta lähetyksestä, yhdestä joulunauhasta huolimatta.
anne-s.:n tuplavaihdossa laitoin 2-osan tehtäväksi tällaiset kuvat:
Etukäteen pelkäsin, mahdanko saada porttarin koko vaihtoon, kun kehtaan pistää Aatun kuvan mukaan. Kiusaus oli kuitenkin ylivoimainen. ATC-kortit kun ovat usein semmoisia - herttaisia, ja kiinnosti nähdä, millaisen Aatusta voisi aikaan saada. Anne tekikin itse minulle nämä vaihtokortit, ja ovat kyllä ainutlaatuisen komeat, "Just wondering..." ja "Christmas Dream":
Juuri Chaplinin Diktaattorin lasten kanssa tapittaneelle tämä kolahti justiinsa!
Ja jouluaiheinen kortti on suloinen vanhanajan joulun kortti. Sellaisen tunnelman, jota odottaa joka joulu. Eikä pukki ole yhtään pelottava :) Kiitos,Anne!

Ja sittenhän minua ilahduttavat edelleen nämä joulukalenterit! noora ja orvokki45 olivat tehneet tällaiset luukut:
Noora totesi saatekirjeessään, että onneksi hänellä ei ole vielä lapsia, kun kauhistuttaa tuo pikkupakettien näprääminen :) Siinä olit oikeassa, että lapset eivät ensimmäisinä vuosina ole niin turhan tarkkoja paketoimistyylistä. Meillä esikoinen on 16, eikä ole valittanut vieläkään.
Orvokin paketti aukeni tämmöisenä:
Saatekirjeessä luki, että punaiset nauhat pitää avata. Sitten paljastuikin tämmöistä:


Ja lopulta:
- Upeita papereita, kiiltokuvia, 3D-kuvia, tarroja, leimakuvia (lempparini tuo omppuja järsivä pupu. Vieläköhän sitä myydään jossakin?), heijastin! Ja sokerina pohjalla 3D-magneetti:
Hyvä tavaton! Tämmöisiin paketointisuorituksiin ei moni pysty! Kaikki oli niin kaunista, alusta loppuun. Nyt hävettää omat luukuntekeleet... Vaikka ei sen puoliin, ei nyt viitsi pilata häpeällä tätä iloa, eli valtavan ison kiitoksen ansaitsee Orvokki joulumielestään, kun on uhrannut noin paljon aikaa ja viitseliäisyyttä. "Kiitos sydämen koko pohjallisesta!" - Kuten sanoo Nalle Puhin Tiikeri.
Nooran tekemästä luukusta paljastui vietävän hienoja, isoja enkelinsiipiä:
Nämä metallijutut ovat todella mieleeni, kiitos! Täytyypä alkaa heti miettiä siiville käyttökohdetta :)
Eihän tässä ehdi pakettien avaamiselta juuri omia käsitöitä tehdäkään! Ei vaan. Kyllä on tekeillä. Kummitytöille villasukkia ja lapasia nyt ainakin, ja sitten muutamia salaisuuksia, jotka ovat kehitteillä joulukorttien kylkiäisiksi. Ja pikkuneidille lupasin Tilda-nuken joululahjaksi. Eilen sitä aloittelin, ja ompelin ensimmäisiä saumoja. Isäntä osti illalla täytteet. Ehkä huomenna ehtisin jo koota osia.
Joulu joutuu, joulu joutuu... Täytyypä palata tuohon Orvokin tekemän luukun joulurunoon aina, jos alkaa joulustressi vaivata. Ei vaan, ei se vaivaa. Minä nautin siitä!
Tämmöiset ufon näköiset enkelit tein pakettikoristeiksi:


Ja vielä palaan "kevyesti" noihin teologisiin kysymyksiin:

Eilisissä kommenteissa herätelty evoluutio vrs. luomiskertomus -kysymys kaipaa selvästikin minulta yleisempääkin kommentointia. Eli kyllä minä olen ihan "moderni" ihminen, ja ymmärrän tieteen saavutukset. Evoluutio on ihan järkeenkäypää ja paras teoria lajien synnystä, mitä tähän asti on osattu laatia. Raamatun luomiskertomus ei olekaan mikään biologian oppikirja. Sehän on kirjoitettukin monta tuhatta vuotta sitten, eli eihän senaikaisilla ihmisillä voinut olla tietoa meidän nykyisestä luonnontiedostamme.

Minun mielestäni luomiskertomus on eräänlainen uskontunnustus sekin. Se kertoo, että juutalaiset uskoivat maailman synnyn ja kehittymisen olevan Jumalan käsissä. Ei siis esimerkiksi sattuman sanelemaa, niinkuin joku nyt voi ajatella. Raamatun syntyaikoihin tuskin sattuma-ajatus kävi kenenkään mielessä. Juutalais(-kristillis)en Jumalan vaihtoehtona nähtiin Baal, Astarte tai jokin muu jumaluus. Ateismia tai agnostismia (vai miten se taipuu?) ei siis ollut käsittääkseni silloin keksittykään.

Sitäpaitsi evoluutioteorialla on varsin paljon yhtymäkohtia luomiskertomukseen tapahtumajärjestyksen suhteen (pimeys-valo-vesi-maa- ensin matelijat, viimeisenä ihminen jne.) Eli jotain kyllä Vanhan testamentin kirjoittajatkin ilmeisesti maailman ja lajien synnystä tiesivät, vaikka tietysti olivat oman aikansa lapsia hekin, ilman kaukoputkea, mikroskooppia ja muita hienouksia. Tai tietoa fossiileiden muodostumisesta, sedimenttikerrostumista ja muusta.

Ja lisättäköön vielä, että tuskin juuri kukaan aikuinen kristitty hahmottaa Jumalaa parrakkaaksi ukoksi pilven reunalla, jollaiseksi ehkä joku klassinen kirkkotaide on sortunut Jumalan kuvaamaan. (Ihmisen luominen -taulussa vaikka. Vaikka se onkin lempitaulujani. Jumalan ja ihmisen käden kohtaaminen on niin kaunis kuva.) Meidän puheemme Jumalasta on likiarvoja vain, ja ainoat käsitteet, joita tunnemme, ovat liian konkreettisia. Meillä kun ei ole sanoja kuin näille havaitsemillemme ulottuvuuksille, mutta kaipa se on aika laajasti tunnustettua, että aistimme eivät yllä havaitsemaan kaikkea olemassaolevaa.

Jehna, taas mentiin syville vesille :)

7 kommenttia:

orvokki kirjoitti...

Mukava tietää että olen tuonut iloa päivääsi.

Ritu kirjoitti...

Ihania seimiasetelmia ja niin paljon kaikkea kaunista täällä taas tänään. Annen kortitkin aivan huippuja :) Voi että, kun kommentoit evoluutioteoriaa ! Kutkuttaisi kritisoida sitä, mutta nyt maltan MELKEIN mieleni. En siis ihan :) Sen vaan sanon, että makroevoluutioon ja yksinkertaiseen luomiskertomukseen uskominen vaativat ihan yhtä paljon uskoa . Mikroevoluutiota kyllä tapahtuu. Huh, nyt stop. Minä muuten rakastan Raamatusta eniten sitä asiaa, että lasten kaltaisten on taivasten valtakunta. Mulle riittää tosi yksinkertainen lapsenusko, vaikka joskus on kiva kikkailla teologisillakin kysymyksillä. Kristityn elämässä on tärkeintä rakkaus ja armahtava mielenlaatu. Sanoo "paraskin asiantuntija" :)

Anne S. kirjoitti...

Heissulivei!! KIVA kun tykkäsit kakkososan korteista ;) Mainio oli tuo Aatun kuva, erilainen ja haastava, joten otin itse haasteen vastaan....Ja siitä näyttelystä....enhänminänytmitään!!Tämmöinen ihan tavallinen kortintekijä ;)Mutta kiva, jos ihmisiä riittää blogissani juttujani kurkkimassa.

Ninnu kirjoitti...

Suloinen seimi.

Minustakaan kristinusko ja evoluutio eivät sulje pois toisiaan.

Eräs vahvasti uskova tuttavani vastusti evoluutiota henkeen ja vereen. Kysyin sitten häneltä, että miksi Jumala ei olisi voinut kehittää eliöihin sellaisia ominaisuuksia, että ne selviävät ja kehittyvät ajan saatossa.

Taidan olla kreationisti tai jotain sinnepäin... :)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Tulin kiittämään paketista jonka tänään sinulta sain (Joulumuorin lahjavaihto). Ei auta muu kuin laittaa paketti kaappiin odottamaan jouluaattoa vaikka kuinka sormet syyhyäisi jo sitä avata ;) Oikein lämmintä joulun odotusta sinulle ja perheellesi, Toivottaa Neljän kotiäiti

Ninnu kirjoitti...

Hei, kiitos tarkennuksista! :-) Mulla taitaa olla termit tosi hakusessa... :-). Juu, en mä sitten mikään kreationsti ole, koska evoluutioonkin uskon. Luulin, että kreationisti on kristitty, joka uskoo evoluutioon...

marke kirjoitti...

Täällä selailen kategoriassasi "Papin työ" ja tosi hyvin kuvaat tuota evoluutiota ja jumalkäsitystä ... Minulla ei ole hienoja sanoja kommentoimaan, mutta löydän yhteneväisyyttä kanssasi omassa tavassani uskoa ja hahmottaa tätä maailmankaikkeutta ja itseäni siihen. Olen ennenkin vahvasti kokenut,että ihmiset jotka ovat lukeneet teologiaa ja uskontotieteitä ovat erittäin henkisiä... Minä ajattelen, että mm. hengellisyys ja henkisyys ovat ihmisen evoluutiokerroksia, jotka kokemukset tavallaan muuttavat "vuosirenkaiksi"... hi... ei tätä pysty kirjoittamaan... Mutta yhteenvetona: hyvältä kuulosti tuo mitä kirjoitit....;))