tiistaina, marraskuuta 11, 2008

Siilisuvun valkeat lampaat ja mukavia vaihtosaaliita

Viime yönä myrskysi, ja sähköt katkesivat 21:n jälkeen. - Juuri, kun piti ruveta seuraamaan Hannu Salamasta kertovaa näytelmää, pöh! No, onneksi aamulla taas kaikki toimi! Tällä kertaa ei sentään meiltä lentänyt mitään sähkölangoille, mutta kompostorin kansi löytyi naapurin saviselta pellolta ja roskalaatikon puinen kehikko oli mennyt kasaan kuin korttitalo.

Paksu postipino toi onneksi piristystä päivään! Decomatskuvaihto-4 -vaihdon kuvat tulivat pariltani Liisalta. Hän etukäteen suri, että kuvia ei vahingossa tullut niin paljon kuin säännöt määräävät. Ei hätiä mitiä, kovin mieleisiä ovat nämä kuvat:
Enkeleitä, koiria, lintuja, perhosia, mikäpä sen mukavampaa minulle! - Ja vasemmassa reunassa itsetehty kortti, jossa tyttö seisoopi letit liehuen viimeöisessä myrskyssä.
Liisa oli laittanut lähetykseen ylläriksi tämän kauniin panelikankaan:
Oi, mitähän tästä tekisi? Tyyny olisi varmaan ensimmäinen mieleenjuolahdus, mutta mielestäni puuvillakangas ei ole siihen paras mahdollinen. Täytyypä laittaa mietintämyssy pörisemään! Kiitos, Liisa, kauniista kuvista ja kauniista kankaasta :)

Kankaan kuvat saivat muuten mieleeni juolahtamaan, että minulla on kaksi valkoista valoverhoa, joissa taitaa olla kuosiinkudottuna miltei - ellei ihan tarkalleen - samat kuvat! Ostin niiden kankaan vuosia sitten pienen käsityöputiikin tyhjennysmyynnistä. Täytyykin etsiä ne kaapin kätköistä ja laittaa ikkunaan joulunodotuksen kunniaksi.

Laitoin Liisalle postia eilen aamulla, eli uskallankohan toivoa, että olisi jo tänään perillä? Minun postini hänelle oli tämmöinen:
Ja ATC-kokoinen kortti poikakuorosta:
Kortin punainen paperi on muuten taatusti uniikkia! Käsityöntaiteen opintokokonaisuuteen kuului kurssi, jossa teimme ihan omin pikku kätösin itsetehdyllä paperiviiralla paperia. Minulla on niitä "arkkeja" vieläkin tallella vaikka kuinka, kun en yleensä muista niitä käyttää.
anne-s:n tuplavaihdossa minun toivekuvani olivat menneet sinin askarreltaviksi. Tämmöiset kuvat hänelle lähetin:
Ja tänään sain tällaiset ATC-kortit, jotka Sini oli kuvistani valmistanut:
"Kun Matti Matiaksenpoika kinkeriläksyn unohti" ja
"Neljä viisasta neitsyttä".

Kauniit kortit: kiitos, Sini! Näitä on ihan pakko myös vähän kommentoida!

Sini kertoi, että kuvat olivat olleet hänen mielestään vaikeita. Niinpä tohdin myöntää, että ylimmäinen kuva, oli ihan sen takia tehtäväksi valittukin! Kuva on Kotimaa-lehdestä, ja se on otettu jonkin kyläteatterin näytelmästä. Kuva näytti silmiini sekä hauskalta että haasteelliselta. Ajattelin, että kun kerrankin saan tilaisuuden antaa jollekulle tehtävän, niin tämä on täysosuma siihen!
Hyvin oli Sini haasteesta selvinnyt, ja tulkinnut nimessä hienosti noita kuvan henkilöiden ilmeitä!

Alimmaisessa kuvassa puolestaan oli maalaus, olisikohan ollut Hesarin taidepalstalta. Minulle se toi mieleen intialaisen kulttuurin, tai jotain sieltä suunnalta. Mahtoikohan toinen kuva tai minun ammattini vaikuttaa siihen, että siitä syntyi, nimestä päätellen, melkein raamatullinen kortti :) - Muistan kyllä nähneeni joskus jossain hyvin samantyyppisen kuvan viidestä viisaasta neitsyestä. Sinin tekemä kortti saikin minut miettimään, että tästähän voisi kehitellä vaikka kirjan! Että mihin se 5. viisas neitsyt mahtoi tästä kuvasta liueta, pahoille teillekö :)
Tämä oli kyllä huippuhauska vaihto. Näitä täytyisi saada lisää!
Meillä siilisuku senkun kasvaa, vaikka mieli tekisi jo jotain muutakin mallia aloitella. Tässä moikkaavat siilisuvun vaaleammat lampaat. Ensin vasen ("Terve!"):
Ja sitten oikea ("Moooi!"):
Ja mallihan on siis Siililapaset, ja tarkkaavaisemmat katsojat huomannevat, että oikealla on suklaasilmät, vasemmalla - hmm - lakritsinväriset? (Vai olisivatkohan "Suomalaiset Sisut"?)
EDIT illalla: Täytyi vielä tulla kiittämään Viltsun puolesta pikkujoulupaketista (lvaihtoja): Kiva, monipuolinen paketti! Nuorimies olikin tosi pahalla tuulella, kun lähdettiin heti klo 15, pojan päästyä koulusta, kaupungille ostoksille. Kotiintultua avasi paketin ja johan ilme kirkastui. Lämmin kiitos Axulle (ja Marelolle kans!)

8 kommenttia:

sini kirjoitti...

Olinko laittanut 5? viisasta neitstyttä, missäsä olen luuhannut koulun matikkatunneilla? Ammattisi varmaan...Ajattelinkin että ylimmäinen kortti on jostain teatteri esityksestä ja mietin pääni puhki miten sen toteuttaisi, tosi on: vaikea mutta haasteellinen. Neitsyet veivät minun ajatukseni taas Egyptiin...minä ja minun maantietoni(kin!)

Ritu kirjoitti...

Minustakin tuo Annen tuplavaihto on ihan huippu juttu. Sinäkin olet saanut ja tehnyt mielenkiintoisia kortteja haasteellisista kuvista. Viides neitsyt taisi mennä naimisiin, kyllästyi sinkkuelämään :) Nuo siililapasetkin ovat ah niin suloisia !

Liisa kirjoitti...

Nyt vasta pääsen koneelle ja kiittämään sinua aivan mielettömän ihanasta ja runsaasta lähetyksestä. Mistä sinä noita kaikkia kivoja juttuja taiot esiin? Nuo hiirileimakuvat on ihania, ne pistelykuvat,mistä tuo leimasin on peräisin? Kiitos tosi paljon kaikesta. Minä taas tsemppaan seuraavaan, mutta sehän taitaakin olla viimeinen decomatsku. Toivoit kommenteissa, että tekisin sulle itse tai koristelisn decokirjasen, saamasi pitää, mulla on tuolla sulle juuri sopiva kirjanen,jonka päällystän ja koristelen. Itse saat päättää mihin käytät sen.

marelo kirjoitti...

Kiva kun Axun paketti sai nuoren miehenkin hymyilemään.

Anne S. kirjoitti...

Kiva kiva, kun tykkäsit sinäkin vaihdostani :) Näitä tulee takuulla lisää!! Ja hei, äläppäs nyt hättäile, ei mulle mitään tarvi kiitokseksi lähetellä, tässä sitä kiitosta on ihan tarpeeksi, kun näen valmiita kortteja ja tyytyväisiä osallistujia :)

Palaga kirjoitti...

Tosi mukavia nuo teidän decovaihdot, vaikka en niistä paljon ymmärrä, decoista nimittäin. Paljon kaunista tavaraa on kuitenkin liikenteessä.

Aivan ihanat siililapaset!

eva kirjoitti...

Söpöt on nuokin siilikaksoset. :)

Mireli kirjoitti...

Niin, eläimet osaavat kyllä ilmoittaa olemassaolostaan :) Sitä vain en Oliverissa ymmärrä, miksi on järsittävä rautaa kun tarjolla olisi vaikka millä mitalla muutakin mihin hampaitaan kuluttaa...

Valloittavat siililapaset!