keskiviikkona, marraskuuta 12, 2008

Ajankohtaista tänään

Tänään ei heru kuvan kuvaa, ei! Huomenna lähtevät pikkujoulupaketit meidän kahdelta nuorimmaiselta, osuuteni Marelon järjestämään on lähtee myös, sekä astaki-arvonnan osallistumisposti, eli huomisista postiinviemisistä kuvia sitten joskus tuonnempana.
Liisaa varten askartelin tänään deco-vihon koristuksia. Se oli hauskaa, se, mutta siitäkin tuloksia voi esitellä vasta ensi viikolla :)

Sitten vakava välipala:
Tunnen syvää myötätuntoa tuota Imatran kirkkoherraa kohtaan. Mielessäni pyörii Raamatun lausahdus: "Katso ihmistä!" Voi, kun nytkin katsoisimme vain ihmistä, ei kuorta ja pintaa! Ei tässä todellakaan olisi tarvis kenenkään kiviä heitellä. Piispa ja tuomiokapituli ovat nyt varmasti vaikean paikan edessä kantaansa muotoillessaan. Luotan kyllä siihen, että kirkossamme on oppineita, jotka saavat minun puolestani miettiä kaikessa rauhassa asian teologista puolta. Kirkkoherra ihmisenä ansaitsee kaiken mahdollisen henkisen tuen, jonka hän voi lähimmäisiltään saada. Ei ole syytä unohtaa sitäkään, että: "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi."

Ja sitten taas kevyttä höpinää:
Vielä yhden ihmisen luukut puuttuvat joulukalenteristani, mutta kova hinku olisi jo arpoa, kenelle luukuntekijälle saisin lähettää askartelupostia! Yritän malttaa odottaa viikonloppuun. Sitä odotellessa siis, ja kun ei muitakaan kuvia löydy, heitetään esille tämmöinen kilpailuhenkinen kuvitus:
profile editor (Joka naisen unelma?)

4 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Minä kans olen lukenut ko. kirkkoherrasta, enkä alkuunkaan ymmärrä miksi hän ei voi harjoittaa enää virkaansa. Toisaalta mietin, miten näin kauan meni,hänhän ei enää nuori ole, että hän tuli tavallaan kaapista ulos , eikö nämä asiat valjenneet hänelle jo vuosia sitten,hänellähän on ollut perhekin. No, eipä mun kaikkea tarvitse ymmärtääkään, mutta tuli vaan mieleen vielä, että jos oltaisi suvaitsevaisempia, niin tämä pappi saisi pitää virkansa ja tiedä häntä,miten kirkkoonkin tulisi enemmän väkeä tämän johdosta.

Ritu kirjoitti...

Luin just Iltasanomista tuosta kirkkoherrasta. En tosiaankaan ymmärrä asiasta mitään, joten enpä kovin paljoa kommentoi sitä enkä ainakaan tuomitse. Kaikenlaista sitä on kuitenkin tullut asian tiimoilta mietittyä, kun tunnen henkilön, jolle tämä sukupuolenvaihdos on tehty. Sitä mieltä olen kuitenkin, että aika kova kohtalo tuollainen on.

Mari kirjoitti...

Me mietittiin mieheni kanssa tuota kirkkoherran tapausta, että kyllähän se jonkin verran uskottavuutta syö papilta, jos ei pysty itseään hyväksymään sellaisena, kuin Jumala on luonut. Jos siis kokee olevansa eri sukupuolta, mitä Jumala on tarkoittanut ja haluaa lähteä ihan leikkauksella sukupuolensa muuttamaan. Mutta kipeä asia varmasti hänellekin, on varmasti joutunut tätä paljon miettimään, ehkä on hänenkin uskoaan tämä asia paljon koetellut. Turha kuitenkaan kenenkään tuomita toisen ratkaisua, varsinkaan kun ei asiaa sen tarkemmin tunne.

Heh-heh tuolle kuvalle - meillä kyllä mies silittää, mutta ainoastaan hama-helmiä... ;) Pääsisiköhän sillä palkintosijoille tuossa kilpailussa?

kotkotin kirjoitti...

Puítäisikö sanoa "kirkkorouva vuodenvaihteen jälkeen !
Mielenkiintoinen kysymys. Olisipa
Perälän Matti lähellä.voisi hänen kanssa keskustella asiasta syvemmin.