maanantaina, marraskuuta 17, 2008

Rauhallista maanantaita (riehakkaan sunnuntain jälkeen)

EDIT: Ai niin, sen arvonnan lupasin järjestää joulukalenterini "luukuttajien" kesken, ja arvoimmekin! Synttärisankari (pikkuneiti, 8 v. juuri tänä päivänä!) oli tietysti oivallinen onnetar :) Ja arvonnan voitti:
ninnu!
Onnea voittajalle, ja täältä lähtee pieni paketti postiin heti, kun osoite on varmistettu. EDIT: Ninnulla on nyt surua, osanottoni sen johdosta. Arvontavoitto tulee, mutta on hieman erilainen, kuin ensin ajattelin.
* * * * *
Viikonloppu meni hulinaksi, kun eilen oli pikkuneidin synttärit. Jestas, että 8-9-vuotiaista tytöistä lähtee paljon ääntä! Aloin huvin vuoksi laulaa neidin synttäreillä "Sä kasvoit neito kaunoinen..." (koska arvelin sen olevan pikku vieraille oudompi laulu, niinkuin kai olikin.) Mummut ja mieheni yhtyivät lauluun. Pikkuväki piteli korviaan, ja kun olimme päässeet laulun loppuun, he aloittivat "Happy Birthday":n sellaisella volyymilla, että oksat pois! Ja ääntä näytti hyvin riittävän koko kaksituntiseksi, jonka synttärit kestivät.
Eilen en tehnyt yhtään käsitöitä enkä ehtinyt askarrellakaan tipan tippaa. (Tänään on siis patoutumia.) No, suunnittelimmepa edes pikkuhiukkasen taidenäyttelyn avajaisten tarjoilua. Tai siis miehen sisko suunnitteli, kun on alan ihmisiä. Glögiä ja vissiin juustotikkuja olisi silloin avajaisvieraille tarjolla?
Lauantai-iltana sentään askartelin nämä kortit:
Etsiskelin pitkään taustaa tuolle ihastuttavalle, mutta tosi isolle leimakuvalle. Värittäminen on kanssa vielä vähän hakusessa. Olisi aika upeaa, jos viitsisi väritellä joka piston erikseen, mutta urakka taitaisi olla turhan iso.
Eilisessä pyhäkoulussa opettelimme tällaista laulua:
Tämä on tällä hetkellä ehdottomia lemppareitani. Viimeinen säkeistö saa aina kyyneleet silmiin. Ja se, että enkeli "rauhaansa hengittää" tuntuu ihan käsinkosketeltavan tyynnyttävältä!

Miehen sisko toi pikkuneidille tämmöisen kukan synttärilahjaksi:
Samalla se on askartelumalli (joka on sattumalta Tupperi-pallon päällä, mutta voidaan siis käyttää myös erikseen :) ) Koskahan tämmöisiä ehtisi toteuttaa? Tosi näppärä idea kyllä:

Metallilangasta väännetty terälehtien muoto. Sitten verhottu kauniinvärisellä sukkahousunpalalla. Heteet ja varsi, pari kangaslehteä ja se on siinä!

4 kommenttia:

tuulis kirjoitti...

Onnea syntymäpäiväsankarille!

tytöistäkin tosiaan lähtee sitä melua, ainakin syntymäpäivillä :)

Minusta myös se ruusu näyttää aivan papukaijalta.

Liisa kirjoitti...

Ensiksi onnea syntymäpäiväsankarille hurjan paljon!!

Voi sinua ystäväiseni, olet tosi ihana , lähetit tosi hienon lähetyksen minulle, kaikkea kivaa ja kaunista joita minulla ei ennestään ole. Suuri kiitos myös ihanasta kirjasesta, olit koristellut ja päällystänyt sen tosi kauniisti. Olen aivan otettu,koko ajan pitää ihailla sitä. Tokkopa raaskin käyttää koko kirjaaa, on niin upea, laitan sen näkyvälle paikalle koristeeksi. Kiitos!
Minun lähetys lähtee huomenna sulle, vein sen tänään tuonne postilaatikkoon,joten keskiviikkona pitäisi olla sulla.

Laitan kuvaa lähetyksestäsi illaan mittaan blogiini.

Ritu kirjoitti...

Onnea tyttärelle ja vähän äidillekin :) Oi niitä aikoja, kun sai järjestää lasten synttäreitä... Olihan se aina yhtä hurlumheitä, mutta jälkeenpäin ne ovat ihania muistoja kuvineen ja kortteineen. Sitten tuo Simojoen laulu -ihana ! Olen kuullut joskus ja nyt se palautui mieleeni. Lauleskelin sitä tästä blogisi kuvasta :) Simojoki - Kaskinen ja lisänä vielä Petri Laaksonen, siinä vasta lauluntekijät ja runoilija ! Ja vielä: eikö tuo tunnustus muka ole papukaijan pää ? Aivan selvästi. Mukavaa viikon alkua !

Ninnu kirjoitti...

Kiitos kovasti palkintolähetyksestä ja osanotoista!! Arvostan kovasti.