sunnuntaina, marraskuuta 23, 2008

Mekkoa Tuhkimolle?

Valmistuihan edes tämä yksi lintu näyttelyä varten:

Malli on De fil en aiguille -lehden numerosta 60 (Atelier de Brodeuse). Vaihdoin kylläkin kaikki värit ja korvasin solmupistot siemenhelmillä. Nokassaan linnulla on kultaneula ja -lanka. Kun pikkuneiti arveli, että lintu muistuttaa kalaa, kiinnitin sen selkään messinkisiivet.
Lintu oli sen verran vaivalloinen pisteltävä, että taitaa jäädä ainokaiseksi, ainakin tällä erää. Kaavailin, että sijoitan linnun esikoisen tekemän kynttilälyhdyn sisään. Joka tapauksessa lintu voisi olla nimeltään "Tuhkimon hoviompelija II". Pistelijänkirjan kannessa kun on ompeleva hiirulainen, tuumin nimetä sen "Tuhkimon hoviompelija I:ksi".
Pirjon Vintage-deco lähtee täältä matkaan seuraavalle askartelijalle tämmöisen "No, onkos tullut kesä" -aiheisen sivun kera (pimeä kuva, valitettavasti):
Edelleen flunssan kourissa ollen ei huvita tehdä kovin haastavia hommia. Nyt, kun tänne vihdoin saatiin aavistus lumestakin, aloittelin eilen, Kummisetä II:sta katsellessa, Liisalta saamaani lumiukkopistelyä. Pitkälle en kyllä vielä päässyt, vaikka elokuva kestikin mainoksineen miltei neljä tuntia:
Mutta tosi mukavaa ja rentouttavaa on välillä pistellä tämmöiselle harvemmalle aidalle. Ja työ alkaa hahmottua nopeasti! Jo siitä saa selvää, että "Kuuraparran" käsi siinä on, ja pikkupoika vieressä pipo päässä rakentelee lisää. Pikkuneiti varasi jo kuvan seinälleen, saa nähdä maltanko antaa.
Kävin parin päivän tauon jälkeen koiran kanssa pikku lenkillä. Voimat eivät vielä anna myöten kovin kummoiseen urheiluun, mutta oli pakko jo saada happea. Pohjoistuuli on tosi navakka. Saa nähdä, saammeko lisää lunta. Talvi ainakin on kiistaton tosiasia.
Nyt vain odottelemaan isännän tekemää pizzaa ja sunnuntain Frasier-putkea, kera lumiukkopistelyn.

8 kommenttia:

Pirjo kirjoitti...

Ihana lintu. Sinä sitä osaat. Kiitos onnitteluista. Lapsi putkahtaa varmaan maailmaan kesäkuun puolessa välissä.

Matleena kirjoitti...

Tulipa tuosta linnusta ihana! Pitäisiköhän minunkin...?! No harkitaan sitten valoisampana vuodenaikana. Ei tuo minusta kyllä kalalta näytä, ilmiselvä lintu. ;D

Liisa kirjoitti...

Ompa tosiaan hieno työ tuo lintu,kelpaa laittaa ihan varmasti näytille. Ole tosi ahkerana vaikka flunnsan kourissa kouristeletkin;) ja mukava kun jo aloittelit minulta saamaasi lumiukkopistelyä, laitahan sitten näytille,millainen siitä tuli.

Intsu kirjoitti...

Oi kuinka ihastuttavan hieno ristipistolintu! Täällä mä yhä roikun vain koneella,vaikka kipin kapin pitäis unten maille mennä. Meillä isännässä on myös tuo kamala flunssa ja sitkeässä tuntuu olevan. Kuinka häneen nyt tulikaan,kun yleensä hän on terve ja mä haalin kaiken maailman pöpöt.

Minna kirjoitti...

Hei!
Voitit taannoisen blogiarvontani, laitatko osoitteesi niin saan kuoren postiin! moonunit36ATgmail.com

Emma kirjoitti...

Todella kaunis tuo lintu.

"pappi puikoissa" kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Hei ystävä!
Tänään jätin postin huomaan sinulle paketin :) Siitä sitten selvinnee henkilöllisyytenikin.
terv. SRPY