lauantaina, marraskuuta 08, 2008

Siiliperhe kasvaa

Laitanpa tänne - laiskuuttani - kuta kuinkin samat jutut kuin hetki sitten tumpputupaan. Eli: Vielä tuli toiset Siililapaset:

- Luvattoman huono kuva, pyydän anteeksi! Sateinen päivä ja pussipimeä iltapäivä, ei voi mittään!

Nämä lapaset tulivat nyt pikkuneidille (viikon päästä 8 v.), ja kun isoveli (9 v.) näki, niin hänkin halusi omat! Kun en tällä haavaa usko, että mielenkiinto riittää enää kolmansiin siilikaksosiin (vaikka ken tietää...), annoin itselleni neulomani lapasparin pojalle.
Sitten isi saikin tänään nähdä nukketeatteriesityksen, jonka pääosassa oli kaksi siilipariskuntaa :)
Seurasin viime yönä kiinteästi Vihreä maili -elokuvaa, joka kuuluu ehdottomiin suosikkeihini, ja liikutuin jälleen kerran kyyneliin useammassakin kohdassa. Niinpä päivällä huomasin, kun aloin poimia silmukoita peukkua varten, että olin leffaa katsellessani tehnyt 2 vasemman käden lapasta! No, ei se mitään. Piti poimia silmukat toisesta reunasta ja purkaa keskeltä lapasta sen verran, että sain peukun siirrettyä. Väärässä sivussa ollut aukko piti sitten ommella silmukoita jäljitellen kiinni, eli melko pikku juttu, joskin hiukka turhauttava noin henkisesti...
Onneksi näihin lapasiin tuli tuo suoraan istutettu peukku! Se oli helppo siirtää, toisin kuin semmoinen, missä tehdään silmukanlisäyksiä kämmenen alusta alkaen. No, tekevälle sattuu, ja ehkä liikuttava elokuva klo 02 yöllä ei ole paras mahdollinen kässytilanne?

10 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Aivan ihanat lapaset!!!
Ja haastekorttisi kiiltävä tausta sopii mainiosti tuohon taikuri-kuvaan!

Anne S. kirjoitti...

Siis aivan super ihanat "rasat" niinkuin täälä meilläpäin sanotaan! Jos olisi mulla neulomisen taito, tekisin näitä heti sataparia, jokaväriset ;)
Teillä varmasti on onnellisia siililapasten omistajia !

marelo kirjoitti...

voi kun on taas siiliperhe kasvasnut.

Kat kirjoitti...

Tosi ihanat lapaset!!! Mistä tuo ohje on vai oletko itse kehitellyt?

Anonyymi kirjoitti...

Nättejä siilejä! Pitäisköhän munkin jo vihdoinkin tehdä nämä :/

tuulis kirjoitti...

ihanat lapaset!

Doris50 kirjoitti...

Ihanat nuo siililapaset :)

Ninnu kirjoitti...

Ihania ovat! Tekisi mieleni itsekin tehdä tuollaiset. Taidanpa hakea joku päivä kaupasta kerän Tango fania :-).

Maikkili kirjoitti...

Oot aika peto kun neulot ja katsot elokuvaa, taidat ollakin aikamoinen pappi.No tänne eksyin jo aikapäiviä sitten ja nyt uudestaan tuolta intsun blogista kun hän kertoi että siililapasten ohje löytyy täältä.Kiitos kovasti linkistä.Mulla on langat niin alampa neulomaan ja taas jää ulkoilu väliin.

paperi40 kirjoitti...

hertsilei miten lutuset siililapaset :)tosi kivat.