sunnuntaina, marraskuuta 30, 2008

Heinille härkien kaukalon

Eilisen postauksen helminauha näytti olevankin helppo nakki! Kirkkovuosinauhahan se tosiaan on! Helminauhassa on kirkkovuodesta sekä pyhät että arkipyhät. Tämä käy aivan hyvin kaulakorusta, eikä ympäristö välttämättä ollenkaan arvaa, että opetusväline siinä kaulassa kulkee. Koska Ritu oli kommentteineen ensimmäisenä oikeilla jäljillä, lähetän hänelle täältä vähän "pikkujoulupostia"!
Eilisen postauksen hippienkelin mekkomateriaalia kysyttiin. Se vaikuttaa kierrätyskartongilta, hieman samantyyppiseltä kuin wc-paperirullien sisälmys. Pikku kartiot ovat valmiiksi muotoiltuina n. 10 kpl:een pusseissa, mutten osaa sanoa, mistä ne oli ostettu. Esimerkiksi harmaa huopa toimisi tuossa tosi hyvin myös.

Tänään juhlistimme perheen kanssa adventtia menemällä kylän kirkkoon. Seurakunnan yhteistä jumalanpalvelusta siellä ei ollut, mutta vietimme omamme rakentamalla jouluseimiasetelman.

Kannoimme entisen kaminan paikalla olevaan koloon pöydän ja kokosimme asetelman siihen. Otin asetelmasta useammankin yleiskuvan vähän eri kulmista, joten tässäpä näitä:

Enkeli, paimenet, lampaat, Maria, Joosef, Jeesus ja tietäjät lahjakoreineen on virkattu. Enkelin mallin lähdettä en tiedä, kun olen sen joskus jostain kopsannut, mutta muut ovat muutaman vuoden takaisesta Suuresta Käsityölehdestä. Härkä ja aasi ovat proosallisesti muovileluja pikkuneidin varastoista. Asetelman alla on harmaata puuvillakangasta, taustalla metrikaupalla valkoista tylliä, somisteena varsistaan irrotettuja joulutähtiä, pestyjä kiviä, koristelasikiviä (Jeesuksen kaukalon ympärillä), valkoisia ja vihreitä koristepallukoita, muovisia linnunmunia...

Kohdevaloa emme millään ilveellä nurkkaukseen saaneet, mutta paikalla poikennut naapurinisäntä ideoi, että seinässä olevaan pellinvarteen voisi ripustaa kynttilälyhdyn, jotta huomio kiinnittyisi asetelmaan. Muuten tilaan sopiikin kyllä pieni hämäryys, kun Jeesus kerran Raamatun mukaan syntyi karjasuojassa, ja nehän olivat siihen aikaan luolia, eli ilmeisen niukkavaloisia paikkoja.

Kun saimme seimen valmiiksi, lauloimme Hoosiannan, "Tiellä ken vaeltaa" ja "Nyt sytytämme kynttilän". Tuli ihan aito adventtiolo! Luulenpa, että tänään täytyy vielä sukeltaa varastoon etsimään joulukynttelikköjä.

Seurakuntamme muuten järjestää tänä jouluna seimenbongausmahdollisuuden. Seimiasetelmia on toistakymmentä ympäri seurakunnan aluetta, meidän tekemämme yhtenä niistä. Seurakunnalta saa passeja, joihin voi merkitä bongaamansa seimet. Muistaakseni kymmenellä merkinnällä saa noutaa itselleen kirjan. Kiva idea!

6 kommenttia:

tuulis kirjoitti...

On tosiaan kiva idea tuo seimiasetelmien pongaus.

Ritu kirjoitti...

Aivan mahtava seimiasetelma ! Voi että, kiitos jo etukäteen arvauspalkinnosta ! Minähän EPÄILIN sitä, voisiko se olla kirkkovuosi. Arvaukseni ei ollut ollenkaan varma. Nyt pitää tarkemmin katsoa nauhaa ja ottaa oikein kalenteri esille. Nyt vasta tajuan, että siinä on pyhät, ei viikot. Mutta ovatko nuo liturgisia värejä ? Onhan siellä yksi mustakin, kun tarkemmin katsoo. Eilen ajattelin, että se puuttuu. Siis, kiitos ideasta :)

Matleena kirjoitti...

Teillä oli varmaan ihana adventtisunnuntai seimeä laitellessa! Kiva idea se seimen bongaus!

Ninnu kirjoitti...

Kaunis ja kotoinen asetelma. Juuri sellainen jouluinen, josta tulee hyvä mieli.

Mari kirjoitti...

Ihana seimiasetelma! :) Minäkin havittelin pitkään tuota SK:n ohjeen seimiasetelmaa, ja jossain vaiheessa taisin saada Jeesus-vauvan tehtyäkin, mutta laiskuus iski, tai vissiinkin kiire joulun alla, ja sitten joulun jälkeen ei huvittanut enää alkaa jouluseimeä virkkaamaan... Viime jouluksi ostinkin sitten Kirkon Ulkomaanavulta Perun intiaanien valmistaman puisen seimiasetelman, ja sain viimein kotiini seimikoristeet, niin nyt en sitten virkattuja kaipaakaan. :) Tänään laitettiin esikoisen kanssa meidän seimi esille pianon päälle.

Voi, olisipa Oulussakin joku tuollainen "bongaa seimi" -juttu! ;) Minä bongasin kameran kanssa jo kaksi tänään, ja jos jaksaisi kirkkoja kiertää, niin varmaan lisääkin löytyisi. Ja Oulun kaupunginteatterilla on tiettävästi tänä vuonna seiminäyttely, sinne pitää kyllä jossain vaiheessa suunnata. :) Ihanaa, että joulun sanomaa pidetään esillä tällä tavalla, ettei tarvi aina niitä tonttuja ja poroja vain katsella. ;)

Ihanaa joulukuuta sinulle! :)

Intsu kirjoitti...

Voi kuinka ihastuttava tuo teidän seimiasetelma ja kivasti olet virkannut hahmoja!