keskiviikkona, lokakuuta 22, 2008

Pikapäivitys

Täytyypä tulla pikaisesti moikkaamaan, kun jäi eilinen väliin. Olisi niin paljon kivaa touhua (lastenSAYn, joulukalenterivaihdon, decomatskuvaihdon, SAY7:n ja kahden jouluaiheisen ristipistovaihdon suunnittelua...) käsillä(!), ettei millään malttaisi istua tietsikan ääressä.
Taannoin aloittelemani pitsihuivi huiviklubilangasta on edistynyt tähän vaiheeseen:

Pitsikuvio ei näin pingottamatta juurikaan erotu, mutta väri on mielestäni tosi kaunis! Pääsenkin seuraavaksi jo aloittelemaan reunakuviota.
Ihana, täydellinen aviomieheni kiikutti eilen kauppareissultaan tämän kotiin:
Olen havainnut jokusen blogistin kertovan, ettei löydä tuosta Cross Stitcher -lehdestä juuri mitään. Minä taas tykkään, että siinä on lehti juuri minun makuuni! Taas löytyi noita ihania art deco -naisia ja tuo valloittava ryysyläinen, Tatty Teddy. Lehdessä on myös todella ihania pikkumalleja, jotka valmistuvat nopsakasti.
Lisäksi lehdessä on paljon juttuja suunnittelijoista ja lukijoista. Mielestäni on tosi kiva, kun lehdessä on luettavaakin, eikä pelkästään malleja. Osaan kyllä kuvitella, että "ei-jouluihmiset" eivät innostu siitä, että tämä taitaa olla tänä syksynä jo 3. jouluaiheinen lehti Cross Stitcheriltä! (Tosin jouluaiheiden määrä on lisääntynyt asteittain joulua kohti. Sitäpaitsi esim. enkelit tai eläinaiheet toimivat kyllä kaikkina vuodenaikoina.)
Isäntä on jo oppinut, että ruokaostosten jälkeen täytyy aina käydä vilkaisemassa lehtihylly (meinasin kirjoittaa lehtihullu, mutta sitähän isäntä tulee vilkaisemaan vasta kaupasta päästyään) uusimman Cross Stitcherin varalta.
Postilaatikkoon tupsahti myös tämä lehti, jonka tilasin keväällä:

Eikä tilausta ole tarvinnut katua. Mukavan konkreettisesti esiteltyjä ja helpohkojakin askarteluideoita. Myös lapsille, mikä on aina plussaa, kun on tuo innokkaasti askarteleva pikkuneiti - ja lauma pyhäkoululaisiakin!
Mainostelu ei ole minun mieleeni, mutta iloitsenpa nyt kuitenkin julkisesti, kun olen jotain itselleni "mitoitettua" löytänyt.

Hmm, sitten isäntä kiikutti autotalliin koulun poistoista -50-luvun koivuisen kaapin ja punaisen kirjoituspöydän. Nepä eivät sinne jää, vaan raahataan tänä päivänä yläkertaan. Ihania! (Eivätkä taatusti varastettuja, vrt. taannoinen mummolan huonekaluvarkaus). Isäntä vain ihmetteli, että kaupungin huutokaupassa olivat lastulevykaapit menneet kuin kuumille kiville, mutta kokopuiset olivat jostain käsittämättömästä syystä jääneet kaatopaikalle kannettaviksi. Kaapin ulkoasua kyllä varjostaa se, että remonttimiehet olivat kirjoittaneet tussilla oveen sanan "PIHALLE". Onneksi eivät sentään koko oven poikki. Ja saahan sen poistettua maalipesulla ja lakattua uusiksi. Ensi vaiheessa taidan kyllä vain kiinnittää vaikka jonkun nätin Martta Wendelin -kuvan kirjoituksen päälle.


Kävin laittamassa pistelijänkirjani tuonne stitchersbook-blogiin. Poikkeapa sinäkin ihailemassa siellä olevia hienoja töitä! Inspiroivaa, kertakaikkiaan.

Vielä minun tulee kiittää Maria tästä ihanasta tunnustuksesta, jonka häneltä sain:


Maininnan eteenpäin jakamisen sääntöjä ovat:
1) Valitse viisi blogia, joita arvostat luovuuden, kuvituksen, mielenkiintoisen sisällön ja/tai blogosfääriin tehdyn panostuksen johdosta millä tahansa maailman kielellä.
2) Jokainen annettu palkinto on henkilökohtainen ja sitä annettaessa mainitaan blogin kirjoittajan nimi sekä linkitetään palkittavaan blogiin.
3) Palkinnonsaaja panee palkinnon logon blogiinsa.
4) Logo tulisi linkittää alkuperäispalkinnon osoitteeseen.
5) Palkinnonsaaja julkaisee säännöt omassa blogissaan. Kansainvälisen, Uruguaysta alkunsa saaneen palkinnon alkuperäiset säännöt ovat tässä.


Laiskuuttani ja näennäisestä kiireestäni johtuen en tätä ainakaan vielä jatka. Toivottavasti suotte sen anteeksi. Täytyy sitten viikonloppuna katsoa, josko ehtisi. Kiitos ja kumarrus kuitenkin Marille. Tunnustuksesta tuli oikein hyvä mieli :)
Pian alkavat lapsetkin "tippua" koulusta kotiin. Toissapäivänä vietin illan pyhäkouluopettajien kokouksessa, josta sainkin muutaman oikein hyvän idean. Eilen pidimme tytön kanssa leimailuiltapäivän. Projekti jatkuu, kunhan saan postista tilaamani uudet leimasimet. Viikonloppuna olisi myös tarkoitus ahertaa pikkuneidin kanssa muutama askartelu/käsityö esikoisen koulun (ns. harjaantumiskoulu) syysmyyjäisiin myytäväksi tai arvontavoitoiksi. Viime vuonna tein tilkkupatalappuja ja muistaakseni muutaman kortin. Nyt tuumasin, että voisi jatkaa samalla linjalla. Viime yönä leikkasinkin jo innolla jouluisia 3D-kuvia.

3 kommenttia:

Palaga kirjoitti...

Minultakin saat samanlaisen pokaalin :)

Virpi kirjoitti...

Minäkin tunnustan, että olen CrossStitcherin ystävä. Mitäs ihanaa tuosta askartelulehdestä aiot toteuttaa?

Mia kirjoitti...

Cross Stitchers on se lehti, jota itsekin ostan. Mutta ymmärrän hyvin, ettei se kaikkia miellytä. Onneksi on vaihtoehtoja :D
tykkään tuosta lehdestä sillä, että siinä on mieluisia ristipistomalleja - ihan kaikesta en kyllä pidä, mutta enimmäkseen kuitenkin :D - ja sitten tykkään lukea muiden tarinoita ja kun lehti on englannin kielinen, se antaa sitä plussaa kielitaidon kannalta :D
Ihania kortteja olit tehnyt! tykkään tosi paljon tuosta enkelikortista :D

Mukavaa viikonloppua sinulle ja omillesi :D