maanantaina, syyskuuta 15, 2008

Vaihtoa ja kotivaihtoa

... muttei kodinvaihtoa sentään!
Nina lähetti minulle taas kivan decomatskuvaihdon:
Tämän viikon teemana olivat tilpehöörit, kuten kuvasta näkyy. Hauskoja juttuja, joille on taatusti käyttöä! Perheen tytöt olivat taas kunnostautuneet askartelussa, joten sain myös iloisen syksyisen kortin ja herkän kauniin askin. Kiitos siis koko sakille! - Oma lähetykseni ehtinee perille huomenissa... (Eivätkä muuten, Nina, ole minunkaan nauhani silitettyjä. Mie en viittii silittää juuri mittään!)
Sukkasato sai osaltani 4. sukat, jälleen kerran ihan omaan jalkaan:
Minä kun olen aktiivinen sukankuluttaja, ja käytän lähes yksinomaan itse neulottuja sukkia. Ne ovat riittävän pehmeät ja lämpimät kivilattialla tepasteluun, ja varrensuut eivät kiristä.
Me sitten toteutimme tytön kanssa sen askarteluvaihdon. Voi tämä perheensisäinen vaihto-operaatio olla vaihtoaddiktiotakin, vaikka kaipa suurin motiivi on se, että lapsille on vaihtoja harvakseltaan. Kun tyttö näkee puuhani, hänenkin tekee mieli harrastaa samoja juttuja.
Tein tytön askartelusaksille tämmöisen kotelon ja saksikoristeen:
Jospa sakset nyt pysyisivät paremmin tallessa.
Tyttö oli askarrellut minulle näin hienon kortin:

Neiti ei tosiaan materiaaleja säästele!
Lueskelu on viime aikoina jäänyt aika vähiin, kun pistellessä ja askarrellessa se ei onnistu. (Neuloessa onnistuu, mutta sitten pitää olla hyvin organisoidut tilat.)
Niinpä olen palannut lapseksi jälleen. Kesällä lueskelin Muumi-kirjoja. Muumipeikko ja pyrstötähti on yksi suosikeistani. Nyt olen siirtynyt Heinähattuun ja Vilttitossuun. Littoisten riiviön ja Vauvan jälkeen on menossa Rosvojahdissa. Kyllä ovat sitten hauskoja kirjoja! Täytyisi lukea Nopoloiden aikuisillekin suunnattuja kirjoja - kun ehtisi...

5 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Aih,oih miten ihania pistelyjä on käsistäsi taas syntynyt! Tuo edellisen postauksen pussukassa oleva ankka on iiiiihana ja samoin tyttäresi saksipussukka! Minusta niin suloista tuo vaihto lapsesi kanssa. Ajattele miten kiva lapsuusmuisto hänelle siitä jää. Taasko sä olet ehtinyt sukatkin neuloa! Kivan näköiset nekin.Minä myös olen innokas kirjojen lukija ja nyt vaan ei meinaa muilta harrastuksilta ehtiä. No, olen aloittanut hiljattain lukemaan sellaista kirjaa kuin:Khaled Hosseini;Tuhat Loistavaa Aurinkoa. Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja mukaansatempaavalta. Kertoo afganistanilaisesta äidistä ja hänen aviottomasta tyttärestä. Heti tartuin tähän opukseen,kun sen löysin. Olin näet huomannut,että tuo on ollut monien listojen ykkösenä.

Matleena kirjoitti...

Kivat sukat! Taitavat olla taas Sockinaa. Siitä kyllä tulee miellyttävät sukat. Kiitos sinun, tulin tutustuneeksi siihen. Paljon olen niitä sukkiani käyttänyt.

Ja tuo keijupussukka tyttärellesi on tosi kiva. Minulla on suunnitelmissa tehdä matkakäyttöön tarvikepussi käsityötarpeille. Työstäsi sain idean kirjoa siihen jotain koristeeksi. Hienon kortin olet saanut vaihdossa. Sen tekemiseen on mennyt aikaa.

Minäkin luen aina aika-ajoin lastenkirjoja ihan itseksenikin ja tietenkin lapsivieraille. Nyt minulla on menossa Harry Potter ja kuoleman varjelukset, pääsen siinä pian loppuun.

Pilli kirjoitti...

Voit yhdistää pistelyn ja kirjallisuuden kätevästi, kun kuuntelet äänikirjoja pistellessäsi. Olen lainannut kirjastosta äänikirjoina mm. juuri niitä Nopolan aikuisten kirjoja( Ei tehrä tästä ny numeroo ym)dez

Nina kirjoitti...

Kiitos decomatskulähteyksetä. Kovin hyvin en viel ehtiny tutkia mutta oikein kivalta näytti. ja oi se ihana pussukka extrana =0)
Arvostan kovasti käsintehtyjä juttuja, itte kun olen varsinainen poropeukalo sillä saralla. ;)

Ritu kirjoitti...

Tuhannen tuhannet kiitokset itsellesi ihanasta vaihdosta ja erityiskiitos SAKSIKORISTEESTA ! Blogissani kuvia ( ei tosin maailman parhaita, sorry ). Olen lähdössä vanhempainiltaan, veisköhän saksikoristeen näytille sinne ?:)