maanantaina, elokuuta 18, 2008

Postia tuli!

Postia ei sitten tänään pelkästään lähtenyt (ks. edellinen postaus), vaan tuli kans! Posteljooni toi vasilta kivan decomatskulähetyksen:Mm. ihania vanhoja postimerkkejä, ja tuo itämaishenkinen vinonauha on ihan paras! Selvästi olin aistivinani joulun henkäyksen: pari joulupukkihahmoa ja kulkusia oli kirjekuoressa muiden muassa. Näin se vain joulu hiipii keskellemme, pikemmin, kuin arvaatkaan!
Enpä siis malttanut olla ilmoittautumatta Lennun jouluvaihtoon. Se tietää taas yhtä pistelytehtävää lisää, mutta kun näen tuommoista, lankean välittömästi kiusaukseen... Toisaalta, eihän se joulun tulo tunnu miltään, ellei sen valmistelussa ole pikku hössötystä mukana. Ja kun olen laiska leipoja (yleensä leivon vain muutamana päivänä juuri ennen joulua, lähinnä luodakseni lapsille "vanhanajan joulun" tunnelmaa), suuntaan joulunalustarmoni tähän.
Pikkupoika tuli tänään pari tuntia liian aikaisin koulusta. Isoveljelleen kävi samassa iässä samalla tavalla. On niin vaikea ymmärtää, että yht'äkkiä koulupäivät ovatkin jo aika pitkiä. Onneksi isä oli käymässä kotosalla, sai heittää pojan paluupostissa takaisin. Voin kuvitella, että kohta meille kotiutuu varsin äkäinen pikkumies: kun joutuu palaamaan samana päivänä 2 kertaa koulusta!

8 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

On se tuo pienen ihmisen elämä rankkaa, kun passirtetaan takaisin kouluun! :-DDD Muistuipa mieleen oman pojan samantapainen juttu. Oli juuri aloittanut ekaluokan eikä oikein tiennyt miten siellä suuttumustaan purkaisi. Niinpä lähti kotiin, sieppasi vain repun ja lähimmän verkkatakin naulakosta. Kotona olivat ensimmäiset sanat: "Olipa hyvä, ku tuli naisope, niin ei saanu juoksemalla kiinni". No kotona oli juuri ruoka-aika ja joutui syömään meidän kanssa kalakeittoa, joka ei ollut mieliruokia. Ja sitten lähtikin ihan mielellään takaisin kouluun. Sen jälkeen ei muistaakseni sattunut enää mitään vastaavaa .

Ritu kirjoitti...

Voi poika parkaa, pienet koululaiset ovat niiiin hellyyttäviä... Sattuuhan sitä :) Tulin kertomaan, että ihan mahdottoman moni on ihaillut tekemääsi sudenkorento-kirjanmerkkiä. Kollegani otti siitä idean, että tekevät sellaiset kirjanmerkit ( eri kuvilla ) 6.lk:n kässässä tänä vuonna. Erityisesti hän ihaili, miten hienosti olit tehnyt ne reunat. Että kiitos vaan edelleen !

Ritu kirjoitti...

Nyt mua naurattaa :):):) Et olisi paljastanut sitä kirjanmerkin reunaa. Ihmeteltiin naisten kanssa, miten joku on voinut osata tehdä reunat noin hienosti !!! meistä kun kukaan ei ilmeisesti ole kuullutkaan sellaisesta valmiista nauhasta... Oikein laskettiin pistoja siitä :) Päivän paras juttu.

Pirjo kirjoitti...

Minäpä tiiän nyt mitä minä sinulle Joulukalenteriluukkuihin laitan :) Mukavaa viikkoa!

Tuula kirjoitti...

:) Pakko lähettää "luukku" nopeasti, muuten unohtuu helposti...

Vasi kirjoitti...

:-) Kiva että tykkäsit lähetyksestä!

Voi pientä koululaista, toivottavasti ei nyt ihan työläänny koulunkäyntiin jo näin alkusyksystä... :-)

paperi40 kirjoitti...

sinä sait kivan decohilpetööri vaihdon mulla oli aika pientä tavaraa....
ite tykkään myös pistellä semmosia pieniä söpöjä aiheita.
no, jospa sitä päivän miettii ja sit rohkastuu siihen vaihtoon mukaan.

Liisa kirjoitti...

Minäkin ilmoittauduin jouluvaihtoon, nää ristipistovaihdot on tosi kivoja. Ja kun olen henkeen ja vereen jouluihminen, niin pakko oli mennä mukaan. saas nähdä mitä pistelyjä sitä keksiikään.