maanantaina, elokuuta 04, 2008

Marjaisaa maanantaita!

Samanmoisena sadepäivänä tämäkin "valkeni", mutta nyt alkaa jo vähän kirkastua. Tenavat ovat syöneet innolla vadelmia pensaista, niin että kuisti tulvii märkien kenkien hajua. Enpä huomannut muistuttaa saappaista.

Äitini ja isäni varustivat meidät lauantaina karviaislastilla ja anoppi toi vadelmia ja punaisia viinimarjoja. Varmaan täytyisi jo kurkata minunkin marjapensaisiin. Tenavia olen kyllä yllyttänyt juuri tuohon suoraan pensaasta napsimiseen: vitamiinit ovat parhaiten tallessa!

Sari kävi huikkaamassa, että PIF-pistely oli tullut perille, eli uskallan sen sitten julkaista. Tämmöiset hänelle siis postitin:
- Eli kirjanmerkki, ja tyynyt nukkekotiin (voi käyttää saksikoristeenakin, kun laittaa langan kulmaan).
Pirjo olikin reipas tyttö, ja sai -atc-vaihdon tosi nopsasti perille! Tänään jo se kolahti postilaatikkoon. Tässä kivat atc:t ja aski. Tuo hattupariskunta on tosi hauska! Aski oli myös huomaavaisesti koristettu Beatrix Potter -pupuparilla (suosikkejani, tietty!):

Lisukkeet ovat kivoja ja ihan minun värisiä: vihreää (pehmeitä, puuterisia sävyjä) ja mustaa löytyy, kiva! Ihanat, luonnonläheiset sävyt:

- Ja kuten näet, pupupariskunta seikkailee myös lisukkeiden joukossa. Kiitos kovasti, Pirjo! Oman pakaasini sain postiin vasta tänään, joten ainakin (!) huomiseen kestää ennen kuin on perillä.

Syksy se kohta koittaa. Varma merkki on koululaisten reppujen kuntotarkastus. Kolmen reppu täytynee uusia...

Muuten ei syksyn tulo tippaakaan haittaa, päinvastoin! Pimenevät ja viilenevät illat sopivat minulle oikein hyvin. Vain hirvikärpästen mahdollinen ilmaantuminen lenkkipoluille harmittaa. Niidenhän piti olla ihan harmittomia veitikoita, ja nyt onkin sitten uutisoitu, että ovat saattaneet ihmisiä jopa sairaalakuntoon aiheuttamalla ihottumaa puremakohdan ympärille.

Lasten lomien loppuminen on haikeaa. Toisaalta on hyvä, että saavat jotain järkevää tekemistä päiviensä täytteeksi. Säheltäminen jää sitten vähän vähemmälle.

8 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Kaunis kirjanmerkki, ihana hauveli. :)

Mulla on pensaissa niin vähän ja pieniä musta- ja punaherukoita, että olen ohimennessäni vain poiminut suoraan suuhun. Karviaisia sen sijaan taitaisi olla ihan mukavasti. Onko hyviä ohjeita mitä niistä voisi tehdä?

Ritu kirjoitti...

LÄMPÖISTÄKIN LÄMPIMÄMMÄT KIITOKSET ihanasta ylläristäsi ! Kirjanmerkki on siis niin niin ihana, että... teit minut oikeasti tosi iloiseksi :)

Intsu kirjoitti...

Kyllä sinun liljasi on kauniisti kukassa.! Mä asun sen verran pohjoisempana,että meillä on vasta nuput aukeamassa. Kyllä ahkeria naisia teidän kylällä ja peitot ovat hienoja! Ja ei hienompaa kirjanmerkkeä voi olla kuin tuo söpö koiruunen!

Ninnu kirjoitti...

Koiran(x2)omistajana minäkin ihastelin tuota koira-kirjanmerkkiä. Tosi kiva!

Anonyymi kirjoitti...

Olen aivan ihmeissäni seurannut miten pian pistelet noita ristipistoja valmiiksi asti. Ei onnistu minulta - osaan kyllä niitä tehdä (siis sellaisia yksinkertaisia juttuja) mutta valmistuvat niin hitaasti... Ja nättejä ovat kaikki mitä olet tehnyt. t. Eija

Jaana kirjoitti...

Olipa täällä taas ihania kuvia!! Vuodatuksen kanssa menetin minäkin hermoni sunnuntaina.. Jätin suosiolla postaukset maanantaihin.
Äiti Teresa -peittoja pakkailen toisinaan töissä, niistä suorastaan huokuu lähimmäisenrakkaus! Upeita!

Mireli kirjoitti...

Kopion kaikin mokomin malli, jos vain saat selvää kuvasta :) Huomasin vain äsken siinä yhden virheen... Voisin kyllä ottaa kopion tuosta lehden sivusta ja lähettää sen sinulle (rikkoisinko siinä jotain tekijänoikeuksia...?)

Pirjo kirjoitti...

Kiitos aivan ihanasta lähetyksestä. Pistelen tuon kortin hetimiten huomenna:) Mulla on noita lankoja varastossa äidin perintönä.