lauantaina, elokuuta 30, 2008

Kaupantekoa

Eilen Mango DMC -kirjakokoelmani kasvoi kahdella kappaleella, vähän niinkuin vahingossa. Tarina on tämä:
Tilasin kesäkuussa (!) Käsityökorista tavaraa, mm. kolme mantelinväristä aidakangaspalaa. Käsityökori ei pystynyt toimittamaan niistä kuin yhden. Loput kaksi jäivät jälkitoimitukseen. Pari viikkoa sitten aloin tutkailla vanhoja tilauksiani, eli olinko saanut joka paikasta myös jälkitoimitukset. Huomasin, että Käsityökori ei ollut kangaspaloja toimittanut. (Tosin parista muustakin nettikaupasta sain käydä peräämässä tilauksiani näin jälkikäteen. Hyvä olla tarkkana siis...) Laitoin asiakaspalautteen nettisivuille pariinkin otteeseen, mutta vastausta ei kuulunut.

Viikolla laitoin sitten sähköpostia Käsityökorille, ja kyselin jälkitoimituskankaista. Sieltä vastattiin, että he eivät olleet kirjoittamiani asiakaspalautteita saaneet. (Höh, miksi sitten siellä on palautemahdollisuus...) Eivät olleet myöskään saaneet - vieläkään - tilaamiani kankaita (ja kohta alkaa syyskuu, eli tilauksesta - ja maksamisesta - alkaa olla 3 kk!)

Eipä huvittanut enää odotella tilauksen mahdollista toteutumista, joten vaihdoin tilalle vastaavalla hinnalla muliinilankoja, ristipistomallin ja ristipistokirjan. Siinä tuli sitten tilattua ylläoleva keijukirja ynnä nämä langat ja tämmöinen ristipistomalli:

Tuota mallia en ikimaailmassa olisi raaskinut tilata, elleivät rahat jo olisi olleet sisällä (sentään yksi malli maksaa melkein yhtä paljon kuin koko kirjallinen!) Suloinen se kumminkin on, joten hyvä, että tuli ostettua. - Yhden tilaamani mouline-lankavärin valmistus oli lopetettu, eli sikäli vaihdossa sain 1€:n verran vähemmän tavaraa kuin mistä olin maksanut...
Sain sitten hyvitykseksi viivästymisestä vielä tämän kirjan:
Sekä pienen mallilehtisen, pari pakettia neuloja ja neularasian. Eli hyvitykset olivat kyllä ihan mainioita, eikä se 1€ pahasti hampaankoloon jäänyt.

Tuosta ZOO-kirjasta en niin kamalasti innostunut, kun sisältää niin simppeleitä malleja. Ajattelin ääneen, että voisin antaa sen vaihdossa jollekin. Pikkuneiti oli kuitenkin eri mieltä. Ja oikeassahan hän onkin. Hän on puhunut haluavansa aloitella jo mallista tehtäviä pistelyitä, ei enää pelkästään valmiiksi painettuja. Tuosta kirjasta on hyvä aloitella, kun sieltä voi poimia ihan pienen ja yksinkertaisen yksityiskohdan ensimmäiseksi työksi. Pikkuneidillä kun on sama vika kuin minullakin, että hän on innokas aloittelemaan käsitöitä, mutta isommat projektit väsähtävät kesken. - Niin, ja lisäksi neiti tykkää kovin eläimistä, eli mallit motivoivat.
Eläimistä vielä:
Eilen kuunneltiin Patskun kanssa lenkillä, kun linnustajat paukauttelivat pyssyjään. Harmitti sekä koiraa, että minua. Eri syistä. Vaikka sen muistoksi nyt tämä pistelemäni tipu:

4 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Ja ensi maanantaina alkaa jäniksen metsästys... Olis tuota metsästämistä kai ymmärrettävä toisaalta, mutta minua siinä ärsyttää eniten se, että täällä pihoilla alkaa hiipparoida vaikka minkälaista miestä ja koiraa ja todellakin saa vähän pelätä tuolla metsässä liikkuessa noita pyssymiehiä. Ja autoilla ajellaan ympäriinsä ja parkkeerataan vähän miten sattuu. Kylätiet voivat olla joskus jopa sumputettu kunnolla!! Juu, ja olis ymmärrettävä senkin takia, että poika olis innostunut metsästyksestä ja hommasi kortinkin! Kaksipiippuinen juttu... :-)

liisa kirjoitti...

eipä tosiaankaan olisi mullakaan jäänyt hampaankoloon,sait reilusti hyvitystä. tuo paluteosio on toisissa ihan silkkaa huuhaata, en minäkään aina vastausta ole saanut kun sitä kautta lähetän postia, varmin tapa ihan meilitse.

Mari kirjoitti...

Minä myös tykkään noista Mango DMC -kirjoista, ja tuota Zoo-kirjaakin olen havitellut, jos joskus sen raaskisi ostaa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi toiset verkkokaupat osaavat hyvittää mokansa! Plussat Käsityökorille. Mulle kävi vastaavanlainen tapaus eräässä toisessa verkkokaupassa, ja sieltä en ole saanut kuin tylyä palvelua enkä mitään hyvitystä.
Käsityökoriin oon ollut tyytyväinen. Koskaan ei ole mitään jäänyt jälkkäriin...