perjantaina, heinäkuuta 18, 2008

Ukkosen jälkeen selkenevää

Luoja päätti eilen, että tämän talon emäntä ei haaskaa aikaansa tietokoneen vieressä. Niinpä Hän lähetti rankkasateen ja kunnon ukkoset:

- Tuo kuva on pihasoran lätäköistä, eli jos et hahmota siitä juuri mitään, ei siinä pitäisi näkyäkään muuta kuin kiviä ja vettä.
Taas eilen räiskähti jossain ihan kohdalla. Tuli kiire ottaa koira sisään ja sitten katkaista sähköt - paitsi että sähköt katkesivat ihan itse, eli ilmeisesti salamanisku laukaisi vikavirtasuojan. Kyllä jännitti, kun vihdoin uskalsin käynnistää tietokoneen uudelleen. Mutta toimihan se, tällä kertaa, onneksi!
Tuntuukin nyt olevan tuhti ukkoskesä, ja eilinen salama tuli kyllä ihan yllättäen. Rankasti satoi jo sitä ennen, muttei kuulunut ennakkoon yhtään kaukaista kumua, vaan ukkonen oli suoraan päällä.
Tämä aamu onkin sitten usvainen:


Tähän olisi nyt tosi hyvin sopinut laulu "Aamuyössä aistein avoimin" Sammakon suvun tarinasta kertovasta elokuvasta, vaan en youtubesta löytänyt. (EDIT: Elokuvan nimi Klaani, kappale Tikanmäki/Leskinen: Balladi, jonka Päivi Portaankorva lauloi - vaan ei löytynyt vieläkään tähän ko. esitystä). No, otetaan sitten tämä pätkä (tämähän sopii koska vain - varsinkin aamuyöstä) (klikkaise kuvaa):
video

Kun ei tietsikkahommat onnistuneet, niin askarreltiin sitten. Se nyt jotenkuten sujui, vaikka välillä oltiinkin pimeässä ilman sähköjä. ATC:t Nallukan Siili-rinkiin:

Ja "vintage-rakkaus" -rinkiin:

Posti toi uutta materiaalia tuleviin touhuihin:

Ja tytölle tuli tosi nätti paketti Salaistelta Askarteluystävältä:

Siitä piti tietysti heti toteuttaa luomus. Tämä lähtee kummitädille (jos hänet löytää. Oli näemmä muuttanut taasen, mutta toivottavasti!):

- Materiaalirunsaus huumasi ja sai tytön käyttämään melko runsaasti koristuksia...

Käsitöistä ei nyt ole juuri kuvattavaa: Pistelijänkirjan sivujen kehykset on pistelty ja täytyisi valita sivujen kuvamotiivit. Ufotunika on edennyt hihoihin. Lennun ristipistovaihdon työ on edennyt puoliväliin, mutta sitäkään ei voi esitellä, koska vaihto on salainen. Katsotaan, josko huomiseksi heruisi jotain kuvattavaa käsityörintamaltakin...

Rastas peuhasi kukkamaan mansikoissa, mutta peuhatkoon. Eivät ne ole sen enempää minun kuin senkään mansikoita. Olen ne luonnosta tuohon siirtänyt:

- Semmoisen asenteen kun noihin luonnon ruokavieraisiin saisi, kuin mitä mummulla oli. Muistan, kun hän vilkaisi pirtin ikkunasta ulos: "Katsokaas lapset, siellä on peuroja viljapellossa!" Yhtään ei mennyt melskaamaan ja hätyyttämään...

Kamera oli eilen lenkillä ollessa pikkuneidin hallussa. Totesipa tuo niinkuin paraskin "talollinen", että "otan noista puista kuvan, kun on niin komeaa koivikkoa":


kotkotin ja ritu muistivat minua eilen tällaisella:
Here the rules:
Säännöt:
1. The winner can put the logo on his/her blog./
Voittaja voi laittaa logon blogiinsa.
2. Link the person you received your award from./
Linkitä siihen blogiin, josta palkinnon sait.
3. Nominate at least 5 other blogs./
Nimeä vähintään 5 muuta blogia palkinnon saajiksi.
4. Put links of those blogs on yours./
Laita noiden blogien linkit sivullesi.
5. Leave a message on the blogs of the boys/girls you've nominated./
Jätä viesti blogeihin, jotka nimesit voittajiksi.

Kiitos kovasti molemmille! Ei kai kukaan pistä pahakseen, jos en nyt jatka ketjua. Viittaan tuohon edelliseen videoon. Sitäpaitsi tottahan se on, mitä monissa blogeissa on kirjoitettu, että hyviä on niiiin paljon, ettei tunnu oikealta poimia niistä vain muutamaa... Lukija voi siis poimia tämän tunnustuksen hyvällä omallatunnolla itselleen ja olla itseensä tyytyväinen!

4 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Pikkuneiti oli oikeassa! :-)

Harmi, nuo ukkoset sinänsä, mutta minä olen toivonut sellaista pientä ukkosta meille, jossa näkyis vähän salamia/salamoita (kumpi oikein...) Tänä kesänä vain kerran pari jyrähtänyt. Mutta kovasta ukonilmasta ei väliä missään tapauksessa, ne on kurjia...

Ninnu kirjoitti...

Tuo Balladi elokuvasta Klaani on ihana! --ja sopii hyvin tuohon sinun aamukuvaasi.

Liisa kirjoitti...

Olikos tosiaan noin kova ukonilma teillä siellä? Luonnonvoimat on mahtavat. täällä satoi myös yöllä ,mutta nyt paistaa aurinko.

Ihania kortteja olet taas tehnyt vaihtoihin.

Kiitos ristipistovinkeistä.

Jaana kirjoitti...

Täällä susirajalla ei ole pahemmin ukkostellut tänä kesänä. On tää sun blogis ihana paikka, kauniita kuvia ja kivoja juttuja! Käyn täällä viihtymässä lähes pävittäin vaikken aina kommentoikaan.