torstaina, heinäkuuta 24, 2008

Kuvakulmia

Kun on tulossa kaikenlaisia salaisia askartelu- ja ristipistoystäviä, blogin käsityöllis-visuaalinen anti jäänee välillä vähän köyhän puoleiseksi, kun mitään ei voi julkaista ennen kuin homma on mennyt kaverille tiedoksi. Kuvasin sitten edes tämän yhden kappaleen "Sockina Cotton" -sukkaa, paria sille kun en vielä ehtinyt tehdä. Onpahan edes joku kuva. Tytär tokaisi tuossa vieressä ihan aiheesta: "Äiti, mitä sä teet?" Sanoin, että kuvaan sukkaa. "Miksi et tee ensin toistakin, ja kuvaa sitten molemmat?" Niinpä.
Kivaa lankaa tuo kyllä on, kun se muodostaa kuvioita ihan itsestään. Sille sopisi kyllä paremmin vielä yksinkertaisempi, ihan sileäneuleinen malli, mutta kun halusin työn mielenkiinnon säilyttämisen vuoksi tehdä edes jotain pintaneuletta.
Tästäkin sukkayksilöstä kumminkin huomaa, että lanka pääsee parhaiten oikeuksiinsa pohjan sileässä neuleessa. Parista tuleekin sitten varmaan ihan eri näköinen, kun värit asettuvat eri tavoin, mutta se auttanee myös säilyttämään mielenkiinnon. Minulla kun on se - ilmeisesti neulojien parissa varsin yleinen - vika, että parillisista neuleista tai neuleen osista (sukat, tumput, hihat...) tahtoo mielenkiinto parin toisen yksilön kohdalla lopahtaa. Mutta jospa tälle nyt saisi parin syntymään jo tänään. Vaikka leimailukin kiinnostaisi, kun on uusia leimasimia ihan kokeilematta. Ja pistelyitä tuolla vartoilisi. Ja lapsille pitäisi puolukkapiirakkaa tehdä...

Salaisista ystävistä vielä: Osallistun ihan eka kertaa noihin "Salainen ystävä" -juttuihin, jos ei lukuun oteta vetämilläni rippileireillä usein pidettyä Salainen ystävä -"postitusta". Joka on joskus tosi hyvä juttu, joskus aivan kamala. Rippileirillähän sen ymmärtääkin, että kun kaikki leirille osallistuvat ovat "pakotettuja" osallistumaan postituksiin, osa porukasta sen laiminlyö. Vaan blogeja selaillessani olen ihmetellyt, että miksi täällä blogimaailmassa jotkut osallistuvat ko. juttuihin, jos eivät sitten haluakaan noudattaa sääntöjä? Leikin ideahan kai kumminkin on se, että itse voin tuottaa iloa toiselle, eikä se, mitä hyötyä minä voin tästä saada. Sitäpaitsi nuo askarteluvaihdot ovat kumminkin rahallisesti sen verran kevyttä luokkaa, että luulisi, ettei kenenkään tarvitsisi sitä rahankiilto silmissä tehdä.
Kaikkein kamalimmalta tietysti tuntuu se, jos jollekin lapselle on tullut tuollaisesta leikistä paha mieli. Itse kun olen katsonut, miten silmät loistaen meidän pikkuneiti on näitä paria mennyttä vaihtoaan odotellut ja pakettia avannut. Ja iloinnut todella isosti saamastaan, mutta myös lähetysten kokoamisesta muille.
Minä olen kyllä niin hajamielinen, että lipsautan varmaan henkilöllisyyteni Salaiselle ystävälleni heti kättelyssä, mutta liekö tuo niin vaarallista? Itse olen ainakin päättänyt, etten ryhdy salapoliisina arvailemaan kenenkään henkilöllisyyttä. Kyllä sen sitten ehtii. Toivotaan nyt, ettei kellekään tule tällä kierroksella paha mieli!

Minä olen vähän semmoinen kummajainen, että tykkään ranskalaisista elokuvista - niiden mainostamieni länkkäreiden ja englantilaisten sarjojen ohella. Tänään kannattanee illalla katsella Teemalta elokuva Koruompelijat ihan noin visuaalisen mielenkiinnon vuoksi. Itse taidan joutua sen kyllä nauhoittamaan, sillä Subilta tulee Rimakauhua ja rakkautta, jonka haluamme aina katsella "parisuhteeni" kanssa kaksin.
Savon Sanomien Marko Ahonen kirjoittaa Koruompelijoista: "Täydellisenä kämmäkourana ihailen kaikkia, joilla on jonkinlaisia kädentaitoja. Ranskalaisdraama Koruompelijat (Brodeuses, 2004) kertoo tällaisista naisista." Uteliaisuuteni herätti Hesarin luonnehdinta: "...ohjaaja Eléonore Faucher kuvaa erittäin läheltä kirjottuja kankaita... Nadja Berruyerin elokuvaa varten ompelemat kankaat ovat vähän kuin erikoistehosteita..." Mikään "action-leffa" ei siis ole kyseessä, vaan kuulemma "hienoviritteinen" kuvaus kahden naisen suhteesta. Lisätietoja elokuvasta löytyy muuten linkistä imdb.

Tuli tuossa eilen puhetta kuvien lainaamisesta, niin ajattelin vielä täsmentää noin yleisestikin: Sivuiltani saa kyllä kopsata. Omakätisesti kuvaamiani valokuvia en tietenkään toivo kenenkään kopioivan, eivätkä ne niin korkeatasoisia olekaan, että kenenkään kannattaisi siihen puuhaan ryhtyä! Noiden muiden kuvien kanssa kannattaa olla sillä tavalla "varovainen", että tarkistaa, tuleeko niiden mukana joku minun itse tekemäni linkki, joka voikin olla jonkun toisen sivuilla ei-toivottu. Aina välillä kun innostun tuosta kuviin linkittämisestä.

Yritän myös aina katsoa, että jos kopsaan Googlen kuvahausta, en ottaisi sellaisilta sivuilta, joista kopioiminen on kielletty. Vahinkoja saattaa kuitenkin tulla, ja jokainen kantaa tietysti itse vastuun erehdyksen siirtämisestä eteenpäin.

Toivottavasti posti kantaa tänne vielä tänään jotain kuvattavaa. Vaikka tilauksiakaan ei voi paljon kuvailla, kun nekin mokomat ovat vaihtoihin menossa... Täällä kumminkin arska taas helottaa, joten lienee aika lähteä koirakävelylle?profile editor - Ja tulihan sieltä postista Craftican ja Paperellan kivat paketit, ja, sorry vaan, enpä voi nyt näyttää niistä mitään, mutta näytetään sitten vähitellen jatkossa, kun menevät "uusiin koteihin"...

9 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Juu, minäkin usein ihmettelen sitä että jos osallistuu vaihtoihin, niin tuotetaan toiselle mielihyvää, eli laitetaan toiselle mistä toinen tykkää, ei sitä mistä itse tykkää, siksi kai tykkäyslistaakin on kaavakkeessa kyselty. Kannattaa omille sivuillekin laittaa sitä tykkäyslistaa ja myös mistä ei pidä.

Aurinko paistaa täälläkin, pitäisi lähteä nurmikon leikkuuseen.Kasvaa ihan silmissä tuo nurmikko. koko ajan sais olla ajamassa leikkurilla.

Liisa kirjoitti...

Vieläpalajan tähän, että sekin ihmetyttää,miten toisille on niin vaikeaa myös tuo kiitoksen sanominen tai kirjoittaminen paremminkin. Ainakin ne joilla ei ole omaa blogia, niin voisivat kyllä käydä kiittämässä lähetyksestään , että tietäsi onko lähetys edes mennyt perille. Blogillisiltähän useinkin tulee bloggaus omaan blogiin , että lähetys on saapunut.
Tuo edellinen viestini luettuna vaikuttaa että tarkoittaisin toisin päin, no, kyllä varmaan kun ajattelee tarkemmin,niin tietää mitä tarkoitin.

Elina kirjoitti...

Samaa minäkin olen miettinyt noiden vaihtojen yms. kanssa. Mitä järkeä jättää lähettämättä? Tietysti aina sattuu ja tapahtuu ja lähetys myöhästyy, mutta parastahan silloin on suoraan sanoa mitä tapahtui, kyllähän jokainen sen ymmärtää sitten.

Itsekin osallistuin tähän SAY-rinkiin ja edelliseen. Saa tosiaan miettiä, että mitä voi julkaista ja mitä ei! Mutta hauskaa se on, jaettu ilo tosiaan on kaksinkertainen ilo ja melkein nautin yhtä paljon lähetyksen kokoamisesta kuin saamisestakin. :)

Elina kirjoitti...

Olin sen verran hätäinen, että se oleellinen unohtui, piti nimittäin noita sukkia kehua ja sitten takerruinkin ihan muuhun. :) Tosi kauniin väriset nimittäin ovat ja kuvio hieno. Jännä miten noita lankoja voidaan värjätä niin että tekevät jo kuviotkin itsekseen!

Jaana kirjoitti...

Voi miten ihana sukka!! Just miun mieleiset värit tuossa langassa. Nyt kun kuvista tuli puhe niin mistä osoitteesta saat noita suloisia enkeleitä ym. pikkukuvia?

Pappi itte kirjoitti...

Jaana: Kuvia löytyy Bigoolta, Glitter Craphicsilta ja Cristian Glitersiltä ainakin. Kirjoitin varmaan nuo kaikki nimet jotenkin väärin, mutta klikkaile kuvia, niin löydät linkit! - Näissä kuvissa on ainakin se hyvä puoli, että ovat laillisia!

Mireli kirjoitti...

Minäkin tuota sukkaa ihastelin, en olekaan ennen kuullutkaan tuollaisesta langasta...

Täytyy myöntää, että minullakin on kaapissa yksi tehty villasukka paria odottamassa. Näin tahtoo käydä, jos teen ensin yhden sukan kokonaan valmiiksi. Paremmin tulee valmista kun teen yhden vaiheen kerrallaan, siis että ensin varsi molempiin, sitten kanta jne.

Ninnu kirjoitti...

Tosi nätti sukka!

Harmi, kun missasin tuon Koruompelijan. Oletko katsonut Eric Rohmerin elokuvia? Itse en ole nähnyt niitä moneen vuoteen, mutta muistan nuorena pitäneeni niistä. ...ja Amelié on yksi parhaista ranskalaisista myös :-).

Samaa mieltä, että vaihdoissa pitää noudattaa sääntöjä ja hyviä tapoja (kuten yleensäkin elämässä).

Jaana kirjoitti...

Voi kiitos, kiitos, osoitteista!!! Blogi tuntuu kaipaavan välillä vähän piristystä ainakin pitkien jorinoiden sekaan. Aivan ihania kuvia noissa osoittteissa, nyt tuli kiire tutkimaan........ Kiitos vielä kerran!!