lauantaina, heinäkuuta 26, 2008

Hellettä piisaa

Ei huolta, nyt on todistettavasti kaksi sukkaa koossa:
Puuvillasukat ovatkin nyt paikallaan, näillä keleillä.

Tämä päivä menee vissiin lötkötellessä ja uusia käsityökirjoja ihaillessa. On nimittäin jo aamusta semmoinen helle, että puhti menee ihan justiinsa! Käytiin sentään Patskun kanssa aamulenkki, mutta se riittänee sitä lajia tänään. Taidanpa istua kuumimman ajan sisällä katselemassa "Hilja maitotyttöä", on siinä sentään Tauno Palo ja Anneli Sauli. Vaikka onhan se tullut katselluksi ainakin n. 5 kertaa...
Onneksi meidän kivirakenteinen talo pysyy aika kauan viileänä helteilläkin. Yläkerta kun on puusta, se lämpiää nopeammin, mutta porraskäytävää pitkin ei lämpö niin nopeasti leviä tänne alas. Ei ole vielä isommin puita varjostamassa, kun tuo meidän pikku metsikkö on idän puolella, ja istuttamamme puut ovat ehtineet kasvaa vasta korkeintaan viitisen vuotta. Isäntä myös viisaasti sijoitti talon tontin korkeimmalle kohdalle (että vesi viraa talosta alaspäin), joten eteen istutettavat puut saavat kasvaa aika isoiksi ennen kuin varjostavat.

Rakennusvaiheessa joku kantoi huolta, kun meillä ei ole etelään päin yhtään isoa ikkunaa. Se oli kuitenkin tietoinen ratkaisu, sillä emme halua asua paistinuunissa.

myspace graphics

1 kommentti:

Ritu kirjoitti...

Ai, että ihanat sukat. Värit on mun lempivärejä. Täällä toinen, joka ei siedä hellettä. Siks on meilläkin kivitalo :) Eilen ja tänään tosin pesin matot, kun kuivuvat nyt niin nopeasti. Jotain hyvääkin tässä kelissä, mutta onneksi syksyyn päin ollaan menossa. Rakastan syksyä, tuulta, ruskaa, pimeitä iltoja ja kynttilöitä. Mukavaa vkl !