torstaina, heinäkuuta 31, 2008

Harrastetaan!

En tiedä muistatko, kun taannoin pistelin arpajaisvoitoksi tämän saksikoristeen: Jälkeenpäin harmitti, kun en hoksannut valokuvata sitä vaikka tulitikkuaskin vieressä, noin kokovertailuksi. Nyt vahingosta viisastuneena (kirjoitin ensin "vahingossa viisastuneena", joka on tietysti vähintään yhtä oikein) otin tämänpäiväisestä pikkupistelystä kuvan avaimen kera:
Nuo valkoiset "pympyrät" tuossa pistelyssä ovat siemenhelmiä. Helmien kuvaaminen ei muuten tahdo onnistua ollenkaan. Katselin noita helmikauppojenkin galleriasivuja, ja niidenkin kuvat ovat usein utuisia. - Lohdullinen havainto.
Eilenillalla en saanutkaan oikein mitään aikaiseksi. Pistelin yhden pikkujutun, jota en voi vielä julkaista. Lisäksi innostuin hassuihin materiaalikokeiluihin ja leimailin vähän kaikenlaisille pinnoille, esimerkiksi erilaisille kankaille. Ja talouspaperille:
- Tuo on sitä talouspaperia, missä on mainoksen mukaan tuhansia pikku mammutteja - vai norsujako ne olivat? - jotka imevät nesteen itseensä. Yllättävän hyvin siihen leimaaminenkin onnistui, vaikka pinta on täynnä kolosia.
Olisi kiva näyttää noita kokeilujen tuloksia laajemmin, mutta sitten joutuisin paljastamaan uudenuutukaiset leimasimeni - ja siten ehkä pilaisin "salainen ystävä" -juttuni (ellen vielä ole mokannut...), joten olkoon nyt julkaisematta. Hauskaa oli kokeilujen teko kumminkin!
Pikkuneiti sai toisen lastensay-lähetyksensä, joka jälleen kerran oli kaunis ja mieluinen:
Keijut, helmet ja Sarah Kayt ovat oikein suloisia, ja kortti mitä kaunein. Helmistä riittääkin puuhaa pitkäksi aikaa!
Tyttö ilahtui myös kovasti omakätisesti kirjoitetun näköisestä viestistä. Häntä jännittää, kuka häntä mahtaa näillä ihanilla lähetyksillä muistaa. Hän on myös erittäin innokas ideoimaan oman salaisen ystävänsä paketteja, ja odottaa innolla, miten sitä on kommentoitu.
Josta tulikin mieleeni, että nythän jo tämä meidän isompienkin say alkaa. Say6-blogissa on käyty veikeää keskustelua lähetysten sisällöstä. Emo on jo varmaan väsynyt siihen, mutta minusta sitä on ollut oikein hauska seurata! Enkä usko, että ne kaikki kysymykset ovat niin ryppyotsaisesti laadittuja. Kaikkea kai vain tulee mieleen, ja sitten niitä on heitelty sinne. Hauska leikkihän se on! Minä ainakin olen jo kovalla tohinalla suunnitellut omia lähetyksiäni. Mahtava harrastus!
Keksin taas yhden addiktiokohteen. Minullahan näitä piisaa, joskin pyykkinarun kuvat lienevät se omalaatuisin. Nämä peltipurkit ovat kanssa tosi ihania:
Minulle saa kai myytyä periaatteessa mitä vain, jos se on pakattu peltirasiaan tai jos siinä on pyykkinarun kuva...
Pistelyistä vielä: Useampikin ihminen on poikennut kyselemässä, mistä löydän ohjeita noihin pikku pistelyihin. Olen tainnut jo aiemminkin mainita, että hyvä konsti on napata isommasta kuva-aiheesta joku yksityiskohta. Tuolta sivupalkista löytyy myös runsaasti noita ilmaismalleja "Hyötylinkit"-otsikon alta, ja niitä on netissä lisää, kun jaksaa vain penkoa. Sivujen kielikään ei ole rajoite, sillä usein kuva kertoo riittävästi. Googlatessa free/freebie on se taikasana, jolla löytyy yhtä ja toista!

DMC:n kirjoissa on paljon pikkumalleja, ja kirjat ovat varsin edullisia mallien määrään nähden. Ja kirjastossahan on mallikirjoja vaikka kuinka! Itse suosin värillisiä pistelymalleja, tai sitten sellaisia, joissa on valmiista pistelystä selkeä kuva. Niin osaan soveltaa lankavärejä oman varaston mukaan, eikä aina tarvitse olla juuri sitä samaa lankaa, mitä ohjeessa on käytetty.

Tänään sain Kirjokkaan tilaukseni. Näitä Borduurblad-lehtiä olen sieltä tilannut jo useamman, sillä ovat aika edullisia:
Tuo kannen malli heppoineen ja peltohommineen sopisi meille kuin nenä päähän tai nyrkki silmään, mutta pistelykartta on sen verran monimutkainen ja laaja, että saa vielä odottaa parempia aikoja. Tai sitä, että kasvan isoksi ja kärsivälliseksi. (Ensinmainittu tapahtunee ensin.) Lehdessä oli myös vallan ihania possunkuvia! Sääli, että Lennun ristipistovaihdon aiheena on syksy ja Marelon kukka, sillä valloittava possu tekisi mieli jollekin pistellä! - No, ehkä keksin sopivan "uhrin"...
Ja sitten lehdestä löytyi minulle räätälöity malli, tosin täysin yllätyksenä:
- Pyykkinaru, jee! Tuon nyt toteutan itselleni ihan satavarmasti!
Nallukka järjestää blogissaan kivoja ATC-vaihtoja. Tänään tupsahtivat postilaatikkoon nämä herttaiset siilikortit:
Tekijöinä Merituuli, Anjuska, Tuula, Ulla, Marja ja Ritu. Kyllä on taas ihania kortteja! Näitä tässä olen taas hypistellyt ja tuijotellut. Nallukka kertoi kirjeessään katselevansa korttejaan päivittäin. Minä kanssa selailen kansiotani tosi usein ja nautin korttitaiteilijoiden kekseliäisyydestä! Sama pätee kaikkiin ihaniin askarteluihin, jotka olen vaihdoissa saanut: isompiin kortteihin, helmeilyihin, koristeltuihin rasioihin, ristipistoihin... Tämäkin on vallan mahtava harrastus! - Joka itse asiassa tässä mittakaavassa alkaa jo muodostua työksi, heh.
Ai niin, sitten joku kyseli taannoin, mistä löydän sivuilleni hauskoja/söpöjä enkeli- yms. kuvia. Klikkaa niitä kuvia, niin lähteet ehkä paljastuvat, jos hyvin sattuu! Ja lisää löytyy - jälleen kerran - pienellä vaivannäöllä ja tuolinkuluttamisella netistä. Googlatakin voi, vaikkapa free load... tai jotain sinne päin. Näissä ohjelmissa on kumminkin usein mukana haittaohjelmia, viiruksiakin, joten pidä huolta, että suojaus on kunnossa!
Pihalla viimein alkavat liljat kukkia. Ihanaa! Hauskaa tämä harrastelijapuutarhurin elämä, kun en yhtään muista, mitä on tullut mihinkin istutettua. Aluksi piirtelin oikein pihakarttaa, mutta pian annoin sille touhulle palttua ja aloin improvisoida. On niinku enämpi luonteenmukaista.
Muistin, että olin istuttanut kuistin ikkunan alle näitä:
Mutta tämmöinen hunajainen rivi niiden edessä oli ihan yllätys:
Sitten vielä linkkienmetsästykseen (ei auta kuin pistää "Rimakauhua ja rakkautta" nauhalle):
Kiitoksethan aina makoisilta maistuvat. Ritu ja Mireli muistivat blogiani tämmöisellä hauskannäköisellä "luottokortilla": Here are the rules:
1. Only 5 people are allowed to receive this award.
2. Four dedicated followers of your blog.
3. One has to be new to your blog and live in another part of the world.
4. You must link back to whoever gave you the award.
Suomeksi siis:
1. Tunnustuksen voi antaa viidelle henkilölle.
2....joista neljä seuraavat blogiasi.
3. Yhden täytyy olla uusi blogissasi ja asua eri paikassa.
4. Linkki siihen blogiin, jolta sait tämän tunnustuksen.

Annan tunnustuksen seuraavalle viisikolle, jotka heitän tästä ihan lonkalta vaan, ja joista en yhtään tiedä, josko ovat kyseisen kortin jo saaneet (no, luottokorttejahan aina mukaan sopii. Täytyy vaan hommata sitten isompi lompakko):

1. Liisa

2. Marelo (linkki nimestä takkuilee, joten osoite näin pitemmässä muodossa: http://maajuelo.vuodatus.net/)
3. Pami
4. Matleena
5. Pirjo (en saanut linkkiä nimestä toimimaan, eli blogin osoite on: http://riikka56.vuodatus.net/)

Tosi kivaa muuten lukea lukijoiden kommentteja! Kiitos kaikista kivoista jutuista, joilla minua ilahdutatte. Katiskoita ja ruokakuppeja noutavat koirat ovat ihan hulvattomia. Kiitos samoin kasvien ja hiirien/rottien tunnistelijoille. Ja kaikille käsityö- ja askartelukommenttien esittäjille myös! On upeaa, että tämmöinen maalaismuija saa tätä kautta sosiaalisia kontakteja.

5 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Luin pikaisesti päivitystäsi, kun ollaan tänään lähdössä mökille ja pitäisi ruveta pakkaamaan, ja huomasin saaneeni sinulta luottokortin -vai mikä se nyt olikaan. :-D Kiitos siitä, palattuani paneudun asiaan tarkemmin.

Aurinkoista viikonloppua papin tarhoihin!

Ritu kirjoitti...

Kuten ennenkin olen maininnut, sinun blogiasi on niin mielenkiintoista lukea, kun täällä on asiaa. Itse en saa juuri muuta aikaiseksi kuin korttien esittelyä. Joka tapauksessa jonkun sosiaalisen tyhjiön tämä bloggailu ( ällö sana :) täyttää. Tai on ainakin ihana lisä sosiaaliseen elämään. Askartelu yhdistää erilaisia ihmisiä. Eli jatketaan vierailuja !

Liisa kirjoitti...

Kiitos tunnuksesta.

Paljon on taas tekstiä tullut tänne viime käyntini jälkeen, vaikka eihän siitä kovin kauaan ole :) mukava on lukea tätä blogia. Täällä käynti on aina yhtä juhlaa. Vaikka voi olla etten niin usein enää kerkiä nettailemaan,kun olen töissä.

Pami kirjoitti...

Minäkin kiitän tunnustuksesta ja sain sen vihdoin liitettyä sivuilleni. Pikkuisen meinaa kiirettä pukata, mutta sehän on vain välillä terveellistä...kai...:-)

Blogiasi seuraan aina, kun siitä päivitys ilmestyy!

Natsu kirjoitti...

Huikean kauniita liljoja!