keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2008

Pesänhoitoa

EDIT 14:18Täytyy vielä kirjoittaa, kun tuli näin mukavaa postia Bookplussalta: En kyllä ole mikään Tilda-addikti, mutta kun kirja ei ollut pahanhintainen, ja kun kohta pitää noita joululahjojakin alkaa keksiä...
Ja sitten, kun "halvalla sai" (3,30€), ostin:
Tuota ajattelin pikkuneidille, mutta nyt katselin, että taidankin jemmata ainakin aluksi itsellä. Ja nämä siis tulivat pikatoimituksena, sillä varsinaisesti olin tilaamassa omaksi 201 virkkausideaa -kirjaa, joka minulla on ollut kirjastosta koko kesän lainassa, mutta se tuleekin nyt vasta jälkitoimituksena. Onneksi on vielä kuukausi onnellista laina-aikaa jäljellä...
Ja näiden tyttömäisten juttujen päätteeksi tyttömäinen kortti, viime yön aikaansaannos:

EDIT 9:15: Täytyi palata hyrisemään tyytyväisyydestä. Avasin paikallislehden, josko siellä olisi Nokian Kuvataiteilijoiden näyttelystä juttua. Olihan siellä:
Ensin huomion imi tuo hurja työ isommassa kuvassa, mutta kassohan sie, mikäs se siellä pikkukuvassa kurkkii! - Avajaiset on muuten tänään, ja näyttely on auki 27.7. saakka. 25 kuvantekijää on mukana, eli varsin monipuolista! Täytyy yrittää, josko tänään ehtisi avajaisiin klo 18-20.
Esikoisemme, meidän iso halinalle, kotiutuu tänään leiriltään:- Autisteille on tyypillistä vetäytyminen kontaktista ja kosketuksesta, tai sitten jatkuva "roikkuminen" ja kontaktiin vaatiminen. Olemme hyvin iloisia, kun poikamme autismi ei esiinny sillä tavalla ollenkaan. Ongelma on vain tuo kommunikaation laatu, koskapa poika ei puhu sanaakaan, ja muukin kielellinen ilmaisu, oli se sitten viittomia tai kuvia, on aika vähäistä, lähinnä vain erittäin voimakkaasta motivaatiosta nousevaa. Aivoissa on ilmeisesti jokin toimintakatkos juuri siinä kohtaa, vaikka aivotoimintakäyrissä se ei näy (mikä onkin autismille tyypillistä).

Mutta lääketieteelliset luennot sikseen! Kivaa on saada kaveri - pyykkikasseineen, arvaan - kotipuoleen!

Kotilaiskalle lähteepi tänään runo-aiheinen . Innostuin aiheesta niin paljon, että kuoreen tuli monta itsetehtyä osaa:

Ja muutakin asiaan liittyvää löytyi, vaikka se ensin tuntui hankalalta:
Tuo tämän kuukauden kalenterisivu ei nyt erityisemmin asiaan liity. Olipahan vain hauska laittaa sekin mukaan, ja onhan siinä hyvä kuvitus.
Mitenkähän noihin luojanluomiin pitäisi suhtautua, kun räpivät seinät tämmöiseen kuntoon:

Mutta on se kyllä tuo poikasrivi valloittavaa katseltavaa muuten. Ei kai auta kuin odottaa pesimäkauden päättymistä, ja päästää sitten painepesurilla pitkin seiniä.

Mitäpä siitä esteettisestä haitasta muutenkaan, mutta kun tuo linnunuloste on vaaraksi terveydelle, ja pihassa pyörii paljon lapsia, omia ja vieraita... Toisaaltahan lapset ovat aivan haltioissaan seuranneet, kun pääskyemo hoivailee pienokaisiaan: tekee kaarroksia ja nappaa hyönteisiä ja kuljettaa syötävät salamannopeasti jälkikasvulle. Ja pitäväthän nuo omalta osaltaan pihan ötökkäkantaa kurissa.

2 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Heinoa, että maalauksesi pääsi lehteen! Upea työ se onkin, joten ei ihme.

Kaunis tuo runo-aiheinen vaihto Kotilaiskalle.

Pilli kirjoitti...

Yksi vanhaan kansanperinteeseen kuuluva uskomus on, että pääskyn pesiminen tietää taloon lisää lapsia. Luin joskus oppilaille novellia, jossa tämä uskomus oli sivujuonteena.

Meille sattui sitten näin: Olimme asuneet talossamme 10 vuotta, kun yhtenä keväänä pääskyset tekivät pesän räystään alle. Seinä likaantui, mutta kohta oli sellainen, jossa ei liikuttu, joten terveydelle siitä ei ollut haittaa. Syksyllä, 12 vuoden tauon jälkeen, huomasin olevani raskaana, vaikka olimme jo luopuneet toivosta, että perhe vielä kasvaisi. Seuraavana keväänä
syntyi Kuopus, mutta pääskyt eivät ole palanneet...

No, samana kesänä myös naapurin kaksikerroksisen talon parvekkeen ylänurkkaan tekivät pääskyt pesän, mutta heille ei perhettä tullut lisää. Luulen tosin, etteivät pääskyt saaneet pesintärauhaa, sillä ulosteet sotkivat parvekkeen ja isäntä hermostui niihin totaalisesti. Arvelen kuitenkin, ettei lapsilykkyyn vaikuttanut pesinnän häirintä vaan se, että ariskunta oli jo lähes kuusikymppinen... :)