tiistaina, kesäkuuta 24, 2008

Pientä mukavaa

Ilmoittauduin mukaan:
(- Alkaa syyskuussa ja kestää marraskuun loppuun.)
Vanhan jussin, sen oikean juhannuspäivän, kunniaksi laulu, joka on soinut päässäni jo vuosia (klikkaise):

video
- Ihan totta, aina se tulee uudestaan ja uudestaan! Johtuneeko tärkeästä ilmestymisvuodesta 1985. Silloin kirjoitin ylioppilaaksi ja lähdin maalaistyttönä seikkailemaan Helsinkiin... On kyllä kappaleella iskevä kertosäekin.
- Eilisen pistoilut jäivätkin tosi pieniksi. Syntyi pienenpieni tikkataulu:
Joskus oli puhetta pienistä ristipistomalleista ja niiden saatavuudesta. Vanhassa AnnaBurdassa oli oiva esimerkki siitä, miten isosta ristipistomallista saa lohkaistua ihan minkä vaan osan omaksi kokonaisuudekseen:
On muuten niin nätti kukkakimppu tuo, että sen voisi vaikka pistelläkin...
Oiva sadepäivän ratto tuo vanhojen lehtien selaaminen. Niinikään AnnaBurdasta löytyi tämmöinen mielenkiintoinen käsityö:
Pöytäliina on ommeltu 50 m:stä 10 mm leveää pitsinauhaa. Tosi hauska lopputulos, vaikka on se niin hentoisen näköinen, että heti mietin, mitenkähän tuommoisen uskaltaa pestä... Jotain tuommoistakin täytyisi kyllä joskus kokeilla, joskin vähän pienemmässä mittakaavassa.
- Pitseistä tuli mieleeni: Pukkasi ideaa joulunalusnäyttelyyn. Kaupungin puolelta toivotaan, että näytteilleasettaja olisi paikalla esim. sunnuntaisin näyttelyn ajan. Tuumasin, että hoopoa siellä on tumput suorassa kököttää nurkassa. Taidankin ottaa nypläystyynyn kainaloon, ja nyplätä siellä sunnuntait. Voisin aloittaa jonkin simppelin nauhapitsin, niin vierailijat voisivat kokeilla myös nypylöiden kanssa leikkimistä.
Fufo-blogi sai taas minulta Lisää purkutöitä. Laskujeni mukaan 16. esiinotettu fufo, 10. purettu!
Eilisen luontokuvat lenkkipolun varrelta jäivätkin aika vähiin, kun heti lenkin alussa alkoi sataa tihuuttaa. Matalusjoen sivuhaarassa kukkii:
Ja tienvarrella kukkii:
Kyllä suomalainen koivu on sentään maailman kaunein puu (sanoo allergikko, kaikesta huolimatta):
Lisää kesäisiä nuoruusmuistoja vielä: klikkaa ruutua! (Ei kovin visuaalista, mutta esitys on nappiin.)
Virve Rosti & Freeman - Kaksi lensi yli käenpesän
Olin alkuperäislevytyksen aikaan vasta 10 v., joten on siitä aikaa! (Missäs lehdessä tuo mainittu "rantatyttö-skaba" olikaan?)
Ajattelin ensin laittaa tästä linkin Taiskan nostalgiseen (ja alkuperäiseen) Mombasa-videoon, mutta laitan sittenkin tämän:
Mombasa by Denigrate
Harvoin uusi versio on alkuperäistä parempi, mutta mielestäni tämä on! Ja onhan tuossa videossa pätkiä mielestäni Suomen koskettavimmasta road moviesta, Menolippu Mombasaan -elokuvasta (Balladi kaiken nuoruudesta).

1 kommentti:

Sari kirjoitti...

Hyvin on biisi jäänyt täälläkin päähän. Lähes aina kun tulee sanottua kevät niin päässä jatkuu "kuljen Hakaniemen rantaa" ;D