torstaina, toukokuuta 01, 2008

Sileän neulominen ilman nurjalta neulomista!

Askartelukammari-foorumissa herätti hämmästystä ehdotukseni, että sileä neule kannattaa neuloa koko ajan oikealta puolelta, siis joka toinen kerros "oikeakätisesti" ja joka toinen kerros "vasenkätisesti". Varsinkin kirjoneuleissa se auttaa kovin, kun kuvion edistymistä voi koko ajan seurata työn oikealta puolelta. Otimme pätkän neulomistani videolle, niin näet, mistä on kysymys:

Oikeasti tuo tekniikka ei ole yhtään vaikeaa - hieman harjoitusta vain vaatii - neuloessahan joka tapauksessa käytetään molempia käsiä!Joku kyseli, että minkä näköistä nurjasta puolesta sitten tulee. Ihan tavallisen näköistä tulee molemmista puolista:

Helppoa kuin heinänteko!

2 kommenttia:

Tirsu kirjoitti...

Pakko se on nyt uskoa, kun näen omin silmin. Miten se voikin olla noin helponnäköistä!? Minulta se ei onnistunut millään. Ehkä annoin periksi liian helposti. Yritänpä uudestaan..

anja kirjoitti...

Mun naapuri on vasenkätinen, ja häneltä luonnistui neulominen edestakas. Itse en pitänyt nurjalta kutomisesta eikä se luonnistukaan kirjoneuleeseen, joten pyöröpuikoilla piti tehdä - enää en jaksa kutoa - sitten tarvittavat saumat leikkaamalla auki ja siksakilla sitä ennen tietysti huolittely ompeleen mol. puolin. Nopeaa!