perjantaina, toukokuuta 09, 2008

Äitienpäivälahjoja

Lisäsin näyttelyosastoon kortit ATC-kortteja ja runo/mietelmäkortin. Paas poiketen kattomassa!
Nousin aamulla klo 5:30 irrottelemaan äitienpäivälahjoja kangaspuista. Ei olisi tarvinnut niin aikaisin, mutta kun oli inspiraatio.
- Ja kauhea kolina! Isäntä kömpi katsomaan, että: "Tarvitsetko apua?" (Tiedä sitten, tarkoittiko fyysisesti vai henkisesti...)
Mutta valmista tuli. Ja sain vielä lopun loimen käärittyä takaisin kudonta-asentoon, että sikäli täydellinen aamu.
Aamu oli aurinkoinen. Niinpä kuvat ovat aika hämäriä. Tässä kumminkin toisen mummun liina:


Taalainsidoshan on siitä kiva, että sen kummatkin puolet ovat kauniita ja käyttökelpoisia:

Ja tässä toisen mummun liina (päärmäämättä vaille pakettikunnossa):

Vähän mietin, että päärmäänkö käsin vai koneella, mutta eiköhän käsin kudottu liina tarvitse päärmätä käsin. Itsellekin jäi kumman värinen kokeilupätkä:

Näyttää pyyheliinalta, mutta eiköhän tarvitse käyttää pikkuliinana, kun on kudottu osittain merseroidulla kuteella.
Taalainsidos ja ruusukas ovat suosikkejani: samalla loimella saa vaikka minkälaisia kuvioita. (Ja kuvioitahan olla pittää! Sama juttu kuin neulomisessa: kuvioton on tylsä tehdä - vaikka usein pelkistetty lopputulos voisi olla tyylikkäämpi?)
Kun valokuvailin, joutsenilla oli joku ihme kärhämä (vai olisiko ollut pariutumisriitti). Sain niistä kumminkin näin rauhallisen kuvan:
Sitten ne lensivätkin raakkuen pois. Niin kaunis lintu kuin joutsen onkin, ei sillä kyllä mikään hääppöinen laulunääni ole.
Nyt on sitten minun osuuteni äitienpäivälahjoista paria päärmettä vaille pulkassa. Isäntä toivottavasti muistaa tänään kauppareissulla hoitaa oman osuutensa - ruusut.

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Heips!
tervetuloa mukaan kesäiseen ATC-swappiini =0)

Villiviini kirjoitti...

Hei Pappi! Eksyin sivuillesi vähän vahingossa ja jäin koukkuun. Ah miten ihania teoksia sinä osaatkaan tehdä, taidetta tämä on. Merkkasin sinut heti omiin suosikkeihini eli tulen kommentoimaan toistekin. Hyvää äitienpäivää!