tiistaina, huhtikuuta 15, 2008

Tilkkuaatoksia

Tässä ainoa tilkkutyö jonka olen toistaiseksi saanut kaupaksi, joskaan en ole aktiivista myyntityötä tehnytkään. Kaksi näyttelyä maalauksistani ja käsitöistäni pidin viime vuonna, elämäni ensimmäiset omat näyttelyt. Ja sain moitteita näyttelyvierailta, kun en ollut hinnoitellut töitäni.

Täytyy kai ryhdistäytyä mahdollisessa seuraavassa näyttelyssä, vaikka töiden hinnoittelu tuntuu olevan jotenkin hirmuisen herkkä ja henkilökohtainen asia.

Joka tapauksessa: tässä olen käyttänyt applikaatiota, tilkkutekniikkaa ja kirjontaa (myös helmikirjontaa "ikkunaristin" keskellä). Työn taisi kruunata luonnonoksa, johon sen ripustin. Sopi teemaan.

Pitkään keskeneräisenä olleen tilkkutyöni alkutaivalta. Tästä pitäisi saada murrosikäisen poikani sängyn viereen... jos vielä huolii, kun on jo pari vuotta vierähtänyt suunnitellessa.
Kissateema kyllä vielä kelvannee, kun sentään mukana on tiikeri (muistuttaa kovasti omaa koiraamme "kiskotteluasennossa"), ja väritkin ovat "poikamaisia".
Värit olen valinnut, paitsi poikani mieltymysten, myös sen mukaan, että ostin postimyynnistä ja läheisestä (Nokian ainoasta, tietääkseni) kangaskaupasta houkuttelevia, uusia kankaita, jotka kutsuivat tarttumaan saksiin ja neulaan - silloin.
Kuvassa kankaat näyttävät taas niin herkullisilta, että taidan palata aiheeseen.

Elämäni ihka ensimmäinen tilkkutyö valmistui joskus vuonna 2005.

Aloitin kyllä työn jo joskus edellisessä kodissamme esikoisemme ollessa vauva; hyvänen aika, siitä täytyy olla n. 15 v.!
Olin vähän liian kunnianhimoinen ensimmäistä työtä ajatellen:
halusin tehdä kaikki oikeaoppisesti - toisin sanoen käsin.
Kun tällä vuosituhannella päätin tarttua hommaan uudestaan, käytin saumoitukseen ompelukonetta, joten työ on n. 1/3:n osalta ommeltu koneella. Tikkaukset toki ompelin KÄSIN!
Tämä on kyllä aito tilkkutyö sikäli, että se koostuu yksinomaan jämäkankaista. Siitäpä johtuu tuo "raikas" värityskin. (Klikkaa myös tilkkutyöt.)

2 kommenttia:

Palaga kirjoitti...

Oletpa sinä monitaituri; helmet, kankaat ja langat soljuvat käsissäsi oikein taiteeksi! Lienetkö vielä työssä oleva; paljon saat aikaan ja harrastat monenlaista?

Eila kirjoitti...

Löysin tänne Eilan blogin kautta. Aivan ihana blogi ja todella upeat käsityöt!