keskiviikkona, huhtikuuta 16, 2008

Vähän kuvia viime talven "taide"näyttelyistä - noin niinkuin menneen talven lumien muistoksi.
Pidin elämäni ensimmäiset ihka omat taidennäyttelyt, ja het' kaks' peräjälkeen, kun kävi tuuri ja kutsuttiin!
Marraskuussa 2007 töitäni oli esillä Nokialaisessa lähetyskahvila KulmaKivessä ja joulukuussa 2007 - tammikuussa 2008 Vastamajan palvelukeskuksessa, niinikään Nokialla.
Vastamajan vierailu poiki hauskasti myös tilaisuuksia päästä kertomaan vanhuksille taideharrastuksestani ja paljon muusta, siinä ohessa!

Tuo oranssi taustaseinä onkin juuri Vastamajalta. Siimat roikkuvat rumasti näkyvillä. - Olivat "talon puolesta".

Yllätyin oikein, miten tärkeältä tuntui saada töitään muidenkin silmien nähtäville. En ollut sitä aikaisemmin ajatellutkaan, olen tehnyt vaan, ja aina tuuminut, ettei minusta ole taidenäyttelyn pitäjäksi, kun en ole mikään oikea taiteilija. Mutta mitäpä sitä itseään vähättelemään! Kyllä maailmassa ylenkatsojia riittää, niin että paras vaan itse nostaa häntänsä pystyyn.

Nyt olenkin niin innokas, että toivon hartaasti saavani vuokrata Nokian Taidetalolta näyttelyaikaa. Ja kaipa sitä voisi rohkaistua myös etsimään synnyinkaupunki Vammalasta näyttelytiloja, vaikka "kukaan ei ole profeetta omalla maallaan". (Toisaalta siellä sukulaisia ja vanhoja tuttuja olisi kyllä paljon. Kuvittellisi olevan uteliaisuuttakin.)

Ennen olinkin ollut mukana vain yhteisnäyttelyissä, lähinnä Käsityön taiteen perusopintojen puitteissa.
Sekalainenhan tuo näyttelykokoonpanoni talvella oli, ja nopeasti kokoonpantu. Teemaksi nimesin "Enimmäkseen enkeleitä", koskapa siivekkäät näyttivät etupäässä töissäni pyörivän.
Maalauksien aiheet tosin olivat paljolti pyhäkoulukamaa, sillä halusin tehdä pitämiini pyhäkouluihin omaperäisiä "alttaritauluja".

1 kommentti:

Palaga kirjoitti...

Varmasti upea näyttely! Kiva, että töitäsi on näytteillä myös blogissasi!