sunnuntaina, elokuuta 26, 2012

Ristipistotapaamisen emännöinnin autuus kuvina :)

Oli kertakaikkiaan ihana päivä eilen! Paisteisena päivänä sain vieraakseni 15 pistelijää, kiitos mukavasta seurasta Katri, Kirsi, Marjo, Mia, SariS, Virpi, Daniela, SariN, Maarit, Soile, Johanna, Lennu, Ressu, Mari ja TarjaH!
Oli ihana nähdä teitä kaikkia, toisia pitkästä aikaa, joitakin ihan ensimmäistä kertaa ja muutamaa jälleen kerran - kyllä pistelijät ovat sitten mukavaa sakkia :)!
Lupasin esitellä teille emännänlahjaihanuudet, jotka päivän aikana jouduimme roudaamaan vähän sivummalle, tyttären huoneeseen, pois tarjoiluiden tieltä. Toivottavasti huomasitte kuitenkin vilkaista niitä jossain vaiheessa, ne ovat mahtavia!
Mietin, missä järjestyksessä nämä esiin pyöräyttäisin, mutta otetaanko vaikka teemoittain? Rakkauteni ammuviin ystäviimme oli noteerattu oikein kiitettävästi. Sain lehmäaiheisen pistellyn rasian täynnä ammukarkkeja, lehmäpistelyin koristellun pussukan, lehmätila-aiheisen kankaan, lehmänmuotoisen piparimuotin ja pistelylehdessäkin on lehmäohjeita:
Korjatkaa, ystävät, jos pistelyn tekijät menevät väärin. Yritin muistaa, mitä sain keneltäkin, mutta päivän pyörityksessä en voi olla ihan varma, ehdinkö tallettaa hataraan pääparkaani kaikkea oikein!
Niin kivaa, kun sain ammupistelyitä! Lähikuva Virpin pistelemästä lehmärasiasta:
Ja eikös tämä söpö, kesäinen pussukaksi viimeistelty pistely ollut Danielalta?
Enkä muuten tiennyt, että tämmöisiä piparimuotteja on olemassa:
  Lempeitä syksyn sävyjä kankaissa, napeissa ja langoissa tuli Kirsiltä, Katrilta ja Ressulta:
Nuo silkkilangat ovat kyllä aivan upeita!
Ja kaikkea kaunista ja - kirjaimellisestikin - sydämellistä, rasia, kehys, tuikkulyhty, pikku taulu, puusydämiä:
Kirsi oli suunnitellut itse syksynsävyisen pistelyn (huom. suloinen, piskuinen siili) rasian kanteen:
Ja Marjo oli pistellyt hempeänsävyisen tilkkusydämen:
 Olettehan samaa mieltä, että nauhoja ja pikkuhärpäkkeitä ei voi koskaan olla liikaa?
 Kaikkea ihanaa, romanttista, sinistä...
Ihanan herkkä "lintu sininen" Soilelta:
Saan viimeistellä kuulemma mieleisekseni; tuntuu, että tyyny tästä tulee olkkariin - samoja sävyjä kun löytyy joistakin tyynyistä jo ennestään.
 Askarrellaankohan meillä tänä jouluna Lumiukko-aiheisia joulukortteja? Nyt olisi ainakin ihania materiaaleja sitä varten! Ja tuikitarpeellinen Beatrix Potter -säästölipas:
 Ymmärsinköhän, Mari, nyt oikein, että jokaisesta pistelyostoksesta pitää laittaa tänne kolikko?

Runsaasti ihania teelaatuja lämmittämään syksyisiä iltoja, kaunis Audrey-peltirasia ja SariN:n pistelemä teerasia:
 Ja tässä yhteydessä täytyy muistaa mainita, että kaffipöytämme sai myös tarjoilulisuketta, gluteenitonta mustikkapiirakkaa ja keksejä, kiitos niistäkin.
Myös itämaisten aiheiden harrastuneisuuttani muistettiin, kuten myös rakkauttani apinoihin:
Valloittava apinakoriste Maaritin käsialaa:
  Pieni syysaiheinen vaihtokin järjestettiin tapaamisen yhteydessä. Sain - vaihteeksi ;D - Ressun paketoiman vaihdon, mikä mulle kyllä mitä mainioimmin passasi! (Mari "onnettarena", tuntien rakkauteni rasioihin, hoksasi jakaa mulle tämän paketin, joka oli paketoitu puurasiaan. Kyllä oli ihana päivä siinäkin suhteessa, että olen montaa rasiaa rikkaampi :D.)
 Rasian sisällä oli vaikka mitä ihanaa, mustikka- ja sipulikangasta, kaistale upeaa kirjontakangasta koristeneuloineen, kauniinsävyiset kirjontalangat, nauhaa, omenanappeja ja koristeita.
Minun laatimani vaihto osui Johannalle. Pakkasin siihen kierreselkävihon, jonka taustaan liimasin ranta-aiheisen pistelyn (All Our Yesterdays -malli). Minusta siinä on semmoinen haikeansuloinen tunnelma, joka sopii syksyyn. Lisäksi pari syksyistä kangaspalaa, ruskeaa lintunauhaa ja puukoriste:
Liimasin pistelyn vihkon taka-kanteen, koska etukannessa oli näin kaunis teksti, jota en halunnut peittää:
Vielä pari tunnelmakuvaa, joista asiaanvihkiytymätön ymmärtänee, mistä pistelytapaamisessa on kysymys:
 Jos joku ei tykkää, että kuva näkyy täällä, huikatkaa, niin korjaan asian! Mutta näin nimettöminä näistä ei tulle mielipahaa kenellekään?
Mieluusti pidän tapaamisen toistekin, ehkäpä ensi kesänä, niin näette, että kyllä meillä joskus kukkiikin :).
Tämä emännänlahjana saamani peltikyltti tiivistänee olennaisen niin eilisestä kuin elämästä yleensäkin:

21 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Oi, teillä on varmasti ollut ihana tapaaminen. Ja aivan huikea määrä ihania emännöintilahjoja, aivan Outin näköisiä. :) Teet näyttävät aivan erityisen houkuttavilta näin syksyn ekan flunssan kourissa...
Ajattelin kysyä sulta vähän neuvoa, kun olet niin kokenut nettishoppaaja;): Neuletakki odottaa nappejaan eikä lähitulevaisuudessa ole mitään mahdollisuuksia ehtiä kaupungille nappikaupoille. Joten osaisitko vinkata mistä putiikista kannattaisi etsiä?

Ninnu kirjoitti...

Tapaamisenne näyttää ihanan kotoisalta ja mukavalta.

Ulla kirjoitti...

Voi miten miletön määrä ihania lahjoja!!! Kyllä teillä on varmasti ollut mukavaa :-D

Sari (saristitching) kirjoitti...

Lehmäpussukka on ihan huippu, ihania lahjoja kaikki!

Apinapistely on Maaritilta ja lintupistely Soilelta. Saat viimeistellä sen, millaiseksi haluat :)

Tuittu kirjoitti...

Pistelytapaamisessanne kävi varmaan iloinen porina ja neulat suihkivat!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Kiitos, Sari, tiedosta. En millään pystynyt muistamaan, kummin päin ne olivat :D. Mutta ihania ovat molemmat!! Ja tuosta linnusta taidan tehdä tyynyn; on niin sopiva sisustusväriksi tuo sininen ja pellava!

TarjaA kirjoitti...

Mä olen niin kade, voi kun olisin saanut olla mukana!

Kisa kirjoitti...

Ihania lahjoja olet saanut :)

Daniela kirjoitti...

Thank you so much for hosting this wonderful stitching gathering. It was a pleasure meeting you again.

Mari kirjoitti...

Ihan hengästyttää katsella noita tuliaisia ja sitä kuinka kivaa meillä eilen oli :). Kiitos sinulle kivan päivän mahdollisestamisesta.

Lehmämuotti on minulta ja Raumalla on ihana Annen astiakauppa, josta saa vaikka minkälaisia muotteja. Ilman muottia en sieltä koskaan lähde, vaikka en nyt mietenkään innokas leipoja olekaan. Kas kun muottejakin keräilen :)

Villiviini kirjoitti...

Minuakin oikein hengöstytti, kun katselin noita ihania lahjoja. Kaikesta päätellen tapaaminen oli enemmän kuin onnistunut!

Arvaapa, minkä pistelyn viimeiset pistot pistin tänään iltapäiväauringossa? Kyllä vaan, sen yhteisen projektimme! Esittelen sen, jahka olen silittänyt tai viimeistään sitten, kun olen saanut sen raameihin.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Mari, nuo nätit muotit ovat ihana keräilykohde! Arvaas, olenko minä keräillyt niitä? Mulla on esim. kirahvimuotti. Sillä painelemme joka joulu ainakin muutaman piparin. Jatkossa varmasti lehmälläkin ;D.

Maria kirjoitti...

Kivoja tuliaisia! Mukavalta kuulostaa päivänne:)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Villiviini: Onnea viimeisten pistojen johdosta, tuskin maltan odottaa, että näen :).

Virpi kirjoitti...

Kiitos vielä tätäkin kautta emännälle! Tarjoilu oli erittäin maittavaa ja mukavasti mahduimme ja saimme olla koko päivän! Ihana oli käydä maalla ja katsella hevosia sekä kaunista peltomaisemaa matkalla. Terveisitä ja rapsutukset myös Patskulle, tuolle teidän erittäin hyvin käyttäytyvälle vahdille! Meistä tuli Patskun kanssa heti kättelyssä hyvät kaverit. Hyvin kätyttäytyivät toki myös perheesi melko hyvin piilossa pysyneet nuoremmat jäsenet =) Olisi todella kiva piipahtaa joskus uudestaankin!

enkulin käsityöt kirjoitti...

On teillä ollut Ihanaa. Upeita nuo pistelytyöt.

Eila kirjoitti...

Voi mahdoton miten kiva päivä teillä on ollut ja upeita emännänlahjoja!

Lennu kirjoitti...

Suuret kiitokset täältäkin! Ihana oli päästä käymään ja nähdä sinua ja kaikkia muitakin.

Katri kirjoitti...

Ihania lahjoja ja ihania vaihtoja, joita kaikkia onneksi pääsin ihastelemaan paikan päällä :-) Ja muutoinkin kaikin puolin ihana päivä. Ja täytyy vielä mainita, että minun tuliaiseni oli koottu täysin omista varastoista :-)

Irmeli kirjoitti...

Mahtava määrä ihania tuliaisia. Niin mukava olisi ollut tulla mukaan, mutta minulla oli vähän muita "velvollisuuksia" tällä kertaa. Päiväni kruunasi toisen lapsenlapsen syntymä :)

Sini Helmi kirjoitti...

ISO kiitos vielä ihanasta päivästä!!! Se oli elämys!!!

Mielestäni tuon kyltin sanoma on erittäin hyvä ja jotenkin se sopii sinulle niin hyvin :)