maanantaina, elokuuta 20, 2012

Pistoja ja silmukoita

 Itella tarjosi kivan pakettitarjouksen SmartPosteissa viime viikon loppuun asti, ja kun meillä on SmartPostin lokerot molemmin puolin, Nokialla ja Ylöjärvellä, piti kiireesti saada jotain postiin, että pääsee käyttämään euro per paketti -tarjouksen.
Niinpä väsäsin valmiiksi sekä Vuodenaikaystävä- että Maatilavaihto-paketit, kun sain Mari-emolta vaihtojen lähetysluvan, ja pistelyt olivat valmistuneet jo vähän aikaa sitten. Toivottavasti vastaanottajat eivät pahastuneet hieman aikaisesta lähetysajankohdasta?
En ole kuullut, onko Vuodenaikavaihto kotiutunut, mutta Maatilavaihto pääsi ainakin perille Ullalle, joten voinen sen esitellä täälläkin.
Ulla oli antanut vaihtoon ennakkotiedot, joiden mukaan hän pitää lehmistä, kanoista ja maatilarakennuksista. Mains & Merveilles -lehden nrosta 85 osui silmiini juuri sopivannäköinen pistely. Valitettavasti siitä oli lehdessä pelkkä kuva, eikä minulla ollut aavistustakaan, mistä moisen mallin hankkisin. Lehden jutussa mainittiin kyllä Annie Poïlagi ja Laureline Broderie, joiden tämmöinen ranskankieltä taitamatonkin pystyisi olettamaan olevan mallin takana?
Olikohan tämä nyt sitten plagiointia, kun tein pistelyn lehdessä olevan valokuvan perusteella? Joka tapauksessa, tässä maatilapistelyni, jonka viimeistelin pötkylätyynyksi:

 Tyynyn sisään laitoin hyppysellisen laventelia. Tiedä sitten, kuinka kauan tuoksu kestää...
Vaihtoon piti liittää myös pala maatila-aiheista kangasta ja joku muu maatila-aiheinen juttu.
Löysin kesällä tuommoista harmaakuvioista maatilakangasta, joka mielestäni poikkeaa edukseen tämänteemaisten kankaiden joukossa olemalla vähemmän kirjava ja enemmän hillitty kuin vastaavanaiheiset kankaat yleensä. Muuksi lisukkeeksi laitoin parin metrin pätkän maatila-aiheista puuvillanauhaa ja aiheenmukaisen kuplatarra-arkin. Mukana lähtenyt pupu-/omppukortti on tällä kertaa tyttären askartelema:
Viikonloppuna sain taas hieman matonkudevarastojakin kulumaan, kun virkkasin valmiiksi toisenkin pyöreän maton, tällä kertaa tummansinisestä trikoosta, jossa on jo valmiiksi tuommoisia valkoisia "roskia", eli pilkkuja:
Anni vihittiin viime viikolla; onnea! Teimme pistelijäporukalla hänelle tilkkupeiton, josta minun pistelmäni osuus olivat nämä kaksi Isa Vautierin mallilla pisteltyä sydäntilkkua:

Lisää tarinaa ja kuvia peitosta luotto-ompelijamme Ressun blogissa.

8 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Minäkin oon varmaan tuota mallia joskus etsinyt =). Tosi kiva tyyny siitä tuli ja ihanat matot teillä =D

Maria kirjoitti...

Vautsi mitä pistelyitä taas! Tuo maatilamalli on niin hieno. Ja tuo hääpeitto - todella upea lahja ja kaunis ajatus :)

Ninnu kirjoitti...

Ihana tyynykkä! On varmasti mieleen. Suloinen ajatus ja hieno toteutus se hääpeitto.

Eila kirjoitti...

Voihan pötkylä miten kiva tyyny:)
Sydämet ovat kauniita!

Saara kirjoitti...

Ihana lato! :) Ja tosi kivan mallinen tyyny. Häälahjapeitto on kaunis ja niin ihana ajatus pistelykavereilta!
Juu, en tarkoittanut hoputtaa Endymionin kanssa... Ajattelin vaan että kun tuo LHN on valmis, että joko on hinku saada se. :)

Neili kirjoitti...

Ihan säikähdin, että olenko myöhässä oman vaihtoni kanssa, kun se on vielä viimeistelemättäkin. Onneksi olit vain etuajassa.
Kiva pistely ja matto!

Lumiruusu kirjoitti...

Niin hyväntuulinen ja pirteä
maatila-pistely ja tyyny on hauskan muotoinen,tykkään,tykkään ! :)

Ihanat nuo virkatut pikku-matot.

Sitten kortti-askartelusta kysyttävää.
Ostin juuri Paperinauhasta sellaisen pienen
Distresser vekottimen jolla saa paperin reunat hiottua ja siihen paperiin kun laittaa vielä mustetta niin on hyvän näköinen reuna..eikös?

Sitten oon nähnyt
(onkohan jotain uudempaa muotia) että paperit on ommeltu toisiinsa kiinni koneella??!!
Ootko kokeillut sellaista..
Onko siihen jotain ertyistä vihjettää ,miten se paperin ompelu onnistuu?

Ressu kirjoitti...

Ihana maatila-aiheinen vaihtopaketti. Tuo tyyny on tosi ihana.

Ja voi jestamandeeras noita mattoja!! aivan mielettömän ihania!!

Ihana, luotto-ompelija :D