torstaina, heinäkuuta 19, 2012

Vähän valmista

Tyttö pyysi neulomaan itselleen sinisävyiset kämmekkäät. Tyttö osti tämän langan itselleen Tampereen Kädentaitomessuilta viime syksynä, ja nyt siis neuloin niistä kämmekkäät katsoen mallia omista vanhoista kämmekkäistä, joiden kuva näkyy vanhassa postauksessa olevan koosteen vasemmassa reunassa. Kämmekkäiden yksittäiskuvan olen näemmäs joskus kuvatilan puutteessa poistanut, mutta ohje on Novitan talvella 2011 ilmestyneestä lehdestä.
Tyttö ei tykännyt, kun toisessa kämmekkäässä on kokovalkoinen raita - tämä lanka kun ei ole säännöllisesti raidoitettua, vaan tekee aina "eripariset" vaatteet. Noh, mutta lupas käyttää silti:
Ristipistoilijoiden RR-kierros alkoi siten, että pääsin pistelemään Helyn eläinaiheista RR:a, johon hän oli pistellyt ruudut valmiiksi. Mun osuus on tässä:
 Eikä sitten ilman kommervenkkejä selvitty tästäkään. Olin pistellyt eläintä noin puoliväliin kun muistin, että hups, Hely on tietysti pistellyt pistot toiseen suuntaan kuin minä (kuten useimmat pistelijät tekevät). Niinpä purkamaan ja pistely alusta uusiksi. Mutta tässäpä siis tämä. Jonkun ranskalaisen ristipistolehden sivuilta, isommasta luontosamplerista, tämä eläin on kotoisin, vaan enpä muista, minkä (hyllytin lehden jo...)
Niin, ja mun oman RR-työn kanssa ei ole tuon pistonsuunnan niin tarkkaa, kun ovat erillisiä tilkkuja ;).

Tyttö sai joskus vuosia sitten tämän lahjaksi, ja kyllästyi sen tekemiseen, kun ei kuulemma ole käyttöä. Tänään patistin, että nyt valmiiksi, hei:
 Äiti sai nyt tästä veikeän tyttömäisen "korin" pöydälle. Liian hentorakenteinen tämä kassiksi on, mutta seisoo ainakin näin uutena napakasti pystyssä, joten toimittaa siis korin virkaa :).

Ristipistokaverit ovat olleet kamalan huolissaan, miten selviän kaikkien ostosteni kanssa, joita olen viime aikoina nettikirppareilta haalinut :D. Ei hei hätää, näitä ostoksia on ehkä määrällisesti paljon, mutta ne on kooltaan pieniä. Esimerkiksi nämä ovat ihan lituskoita:
Muuten meillä kyllä siivoamista piisaa: Tyttö innostui karsimaan tavaraa huoneestaan, mikä merkitsee sitä, että hän roudaa niitä minun pöydälleni, josta minä sitten niitä lajittelen roskikseen/kierrätykseen/jatkojalostukseen. Itselläkin on menossa helmivaraston järjestäminen, ja yllättävästi siinäkin on puuhaa :).

8 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Kiva RR-aihe Helyllä ja kivalla mallilla sen aloitit. Siis mistä ihmeen kirpparilta löytyy noin ihania malleja?

Käsityöperhonen kirjoitti...

Tosi kivat kämmekkäät ja hauska ristipistoeläin! Heh, siivoaminen on välillä sellaista "siirretään tavarat paikasta A paikkaan B" -touhua. Kesällä tuli suursiivottua kahdessa paikassa, muttei kotona... täytyy siihenkin ryhtyä jossakin vaiheessa. Mutta jos viikonloppuna paistaa aurinko, niin sitten vain löhötään pihalla. :) Ihanaa kesän jatkoa!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Virpi: FB:n Ristipistokirpparilta - liity ihmeessä ;).

Virpi kirjoitti...

Siivoamista riittää täälläkin. Sitä on vaan pakko tehdä välillä. Onneksi mallit on litteitä, niitä mahtuu paljon yhteen kasaan.

Tuo kämmekäsmalli on nätti, olen nähnyt useammatkin mallin mukaan tehdyt kämmekkäät.

Hm, onnea RR:n omani reilu vuosi sitten oli sen verran traumaattinen kokemus etten lähde ihan hevillä enää uuteen.

Maria kirjoitti...

Onpa kaunis ristipistotyö RR:ään. Onpa sinulla paljon kauniita malleja!

Saara kirjoitti...

Kauniit kämmekkäät tuli, kivan sävyistä lankaa. Minulla on ollut niin kiireinen ja stressaavakin kesä etten ole jaksanut innostua neulomaan ollenkaan, kunnes eilen aloitin, ja nyt alkaa taas innostus nousta. :)
Söpö RR-pistely, ihastelen aina noita malleja ranskalaisista lehdistä. Kun vaan ehtisi kaikkea...

Mari kirjoitti...

Minä kannustan kovasti mallivaraston laajentamisen puolesta, ei pöllömpi keräilykohde :)

Kiva aihe Helyn RR:ssä, hauska seurata mitä siihen tulee rinnale.

Ressu kirjoitti...

ihanat nuo kämmekkäät, minäkin tahdon tuollaiset :D

Ja tuo pistely Helylle on aivan ihana.

Ja voi jestas sentään noiden sun ostosten kanssa..:D