tiistaina, heinäkuuta 03, 2012

Luonnon ihmeitä?

Pesinpä tuossa viikonloppuna ikkunoita, vaan onneksi huomasin tämän naapurin vasta, kun olin sulkenut ikkunan ja "hän" jäi ulkopuolelle:
 (Luonnon?) ihme se olisi sekin, jos täältä nyt löytäisi askartelutarvikkeensa:
 Vähän on nyt projektit jäissä, kun kuistilla oleva askartelunurkkaukseni on työn alla. Katto saa lisäeristettä, joten isoin osa varastoistani piti siirtää pois remontin tieltä.
Työt alkavat kyllä olla jo ihan hyvässä vaiheessa, kun tuolta alakerrasta kuuluu naulapyssyn napsutus: pojat ojentelevat isännälle kattopaneeleita, isäntä ne sitten napsuttelee paikalleen.
Tosin nuorin poika oli aamupäivällä sitä mieltä, että katon voisi ihan hyvin jättää näinkin:
 "Vai haittaaks sua, äiti, muka, jos katossa lukee 'SpuEristeet'?"

Päivänkakkarat alkavat hymyillä komeinta hymyään:
 Ja juhannusruusukin on kukkeimmillaan, kalenterista viis:
Viikonloppuna tuli "kesäkulttuuripläjäys", kun perjantaina kävimme (koko perhe, paitsi esikoinen, joka oli leirillä) katselemassa Hämeenkyrön kesäteatterin "Myllykolun Eemelin" (tuttuun myllykolulaiseen tapaan Panu Rajalan käsikirjoitus).
Nuori päähenkilö oli suloinen, ja "vanha Sillanpää" hyvin itsensä oloinen. Muuten oli tuttua kesäteatteritouhua.
Sunnuntaina minä ja 3 nuorinta kävimme Pinsiö-Seuran järjestämällä kyydillä katsomassa Nokian teatterin "Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen", ja se olikin todellinen laatuesitys! (Isäntä tosin huomautti, että edellytyksetkin olivat toiset, kun Hämeenkyrön näytelmä perustui Panu Rajalan, Nokian näytelmä Maksim Gorkitekstiin...)
Nokian esityksessä oli joka tapauksessa erityisen laadukasta musiikkia, mutta sitähän olemme tottuneet täällä ennenkin kuulemaan. Erityisesti läpi koko näytelmän kulkenut taitava viulunsoitto sai ihon kananlihalle ja vedet silmiin, ehdottoman positiivisessa merkityksessä!
Ja molemmissa esityksissä oli tuttuja näyttelijöitä, mikä tietysti tuo kivaa human interest -näkökulmaa; Hämeenkyrössä meidän nuorimmaisten opettaja, Nokian esityksessä entinen naapurimme ja lasten koulutaksikuski, Pinsiön Pelimanneissa soitellut Jari näytteli peräti miespääosan - jälleen kerran :). Eikä sovi unohtaa, että molemmissa näytelmissä oli heppoja mukana, mikä meidän tyttöä kovasti ilahdutti.
Kivaa oli, omalla tavallaan, molemmissa reissuissa, ja sää suosi ja aurinko helli, vaikka siinä välissä oli sateinen lauantai!

5 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Mikä sun on sitte askarrellessa uudessa ympäristössä.

Raija Annikki kirjoitti...

Voi miten hauska vieras ja pyhäpuku yllä.
Kukkasikin hymyilevät kun saat uuden kivan nurkkauksen.

Virpi kirjoitti...

Niistä liljoista vielä. Kun olin pieni niin mummi puhui aina, että hänellä kasvoi tiikerinliljoja ja keisarinliljoja. Nuo olivat ainoat, jotka silloin kukkivat kun käytiin niitä sieltä pihalta hakemassa eikä mummi ollut enää kertomassa lajiketta. Tosin mummi oli myös kova keksimään nimiä kukille itse jos ei oikeaa muistanut tai tiennyt...

Harmi tosiaan jos olet liljasi menettänyt. Olen kuullut myös sellaista väitettävän, että vanhoissa maatiaiskannoissa liljhakukot eivät viihdy yhtä hyvin kuin kaupan uiusissa lajikkeissa. En tiedä kun nuo ovat ainoat vanhat liljani enkä niistä kukoistakaan ollut koskaan kuullut.

ika siistihän tuo katto olis noinkin, vähän niinku tilkkutyö.... ;)

Virpi kirjoitti...

Tämä menee nyt ihan keskusteluksi, mutta menkööt. Mutsin kukkapenkistä myyrät syö aivan kaikki sipulit mitä sinne on ikinä istutettu. Juniorin kaverin äiti kertoi istuttaneensa narsisseja ympäri kukkapenkkiään juuri sen takia, että niitä myyrät karttaa. Penkistä, josta myyrät aikasemmin söi tulpaanit ei oo sen jälkeen syöty tulpaanin sipuleita kun se narsisseilla reunustettiin. Ja käsittääkseni pari talvea jo on tuo konsti tepsinyt.

Siitä sipulien myrkyllisyydestä en tiedä. Mies luki taannoin kirjaa roomalaisista ja siellä mainittiin, että siihen aikaan syötiin myös amarylliksen sipuleita....??? Eli ajatuksella sipuli kun sipuli niin se melkeen syötiin...

Tulppaanit n taannoisen lehtijutun mukaan levinny hollantiin niin, että niitä tuotiin sinne laivalla ja asukkaat luuli niitä sipuleita ensin syötäviksi, mutta heittivät ne sitte tunkiolle kun maistuivat niin pahalle. Tunkiolta nousi sitte kauniita kukkia ja siitä se lähti. Hesarissa luki, en tie onko kuinka totta...

Lennu kirjoitti...

Ihania kukkia! Meilläkin alkaa kukkia pikkuhiljaa päivänkakkarat ja juhannusruusu. Eka ruusun kukka taisi aueta tänään :)