sunnuntaina, joulukuuta 04, 2011

Hyvää 2. adventtisunnuntaita!

Tämä sunnuntai juhlistaa kirkollisesti kuninkaan tulemista, mutta meidän kalenteriin tepasteli lammas:Ja tokihan karitsa on yksi Kristuksen symboleista, joskin kuvastaa uhri- ei kuningasluonnetta.
Mutta tämä lammas on virkattu ja erinomaisen viattoman näköinen, eikö:Se on ollut monta vuotta kalenterissamme ilman silmiä, mutta tänä jouluna annan vihdoin periksi pikkuneidin monivuotiselle toiveelle saada hahmoille silmät, ja ompelen niille mustan helmikatseen.
Lämpimät kiitokset enkelipohdinnoista, jotka eilinen luukku kirvoitti! Niitä oli kiinnostavaa lukea. Totta, ihminen voi olla toiselle kuin enkeli, mutta "fyysiseen enkeliyteen" ei lut. kirkon opin mukaan ihmisiä sekoiteta.
Ja MariJ oli luonnollisesti oikeassa, ylösnousemusruumiin saamme vasta Kristuksen ylösnousemuskutsun jälkeen. Siinä (kuoleman ja ylösnousemuksen) välissä olemme käsittääkseni ikäänkuin tallessa Jumalan muistissa, niinkuin olimme ennen syntymäämmekin.

Ja sitten taas maan pinnalle, ja pistelykalenterin pariin :). Tänä aamuna sain napata Sarin minulle kokoamasta adventtisunnuntaikalenterikorista (mahtava sana taas!) näin somasti koristellun pussukan:Ja pussin sisällä oli - paitsi kertakaikkiaan ihastuttavia, raikkaita lankasävyjä - jälleen mitä kaunein joulukoriste, kera kahden joulutähden, niinkuin pakettikortissa vihjattiin:Voi, miten lämmin joulutunnelma tuossa koristeessa onkaan - ja söpöjä kirjaimiakin on taas pistelyssä mukana, mistä kovasti tykkään :). Isot ja kauniit kiitokset taas sinulle, Sari!

Eilen vietimme ihanan pistelypäivän Kirsin luona. Kiitos vielä kerran kaikille osallistujille mukavasta seurasta, ja Kirsille ihanista elämyksistä päivän varrella. Silmänruokaa tosiaan riitti niin pistelyissä kuin nukkisjutuissakin. (Eli sekaisin päästään oli varmaan moni muukin kuin asiasta omalta kohdaltaan maininnut emäntä :).)

Kirsi oli sisustanut kodin jo tunnelmalliseen joulukuosiin. Ja jaettiinhan siellä pikkujoulupaketitkin (kiitos, Emma-tonttu!) Katsopas, mitä minulla oli ilo vastaanottaa:Koko komeus oli kääräisty kuvassa ylhäällä näkyvään punaiseen kankaaseen ja solmittu valkoisella kangasnauhalla, "pakettikorttina" oli ihana, ommeltu lumiukkokoriste!
Kankaan aukikääräisy paljasti upean arkkumaisen rasian (jee!), jonka piti sisällään vaikka mitä salaisuuksia: palan pellavaa, jouluisen viimeistelykankaan, metallilankaa, tuikkukynttilöitä ja veikeän lumiukkonapin. Lämmin kiitos, joulupukki (ja pukin apulainen Ressu :))!

Vielä kerran sydämelliset kiitokset myös Katrille, ihanalle, turvallisen ja sujuvan kyydin ja mukavan matkaseuran tarjonneelle pistely-ystävälle!

Omia tuliaisviemisiäni, Sarille tekemäni kalenteriluukun yms. esittelen huomenna, ettei tule "jouluähkyä" :).

Kirsin jouluisen kodin innoittamana kaivoin minäkin tänä aamuna omia joulukoristevarastojani, ja löytyihän sieltä jo yhtä ja toista, enimmäkseen toisten, pienin osin omaa pistelemää:
- Hmm, ja kuvasta puuttuu vielä ainakin pistelemäni joulusukka ja lumiukkotaulu. Ja minä kun luulin, ettei mulla ole oikein yhtään jouluisia pistelyitä :D.

7 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Voi ISO kiitos Sinulle Outi! Minä olen rakastunut, taas kerran...
Saamasi koriste on Lizzie Katen Winter Basket. Jouluisia kukkia Sinulle!
Olen lukenut teidän pikkujoulutapaamiseen osallistuneiden blogeja kateellisena ja kiukkuisena etten päässyt mukaan, niin paljon kaikkea ihanaa ja mukavia ihmisiä.

Sari kirjoitti...

Ja ps. Lankoja ajattelinkin juuri esim Tammikuun hassutuksiin keväälle.

Sari kirjoitti...

Joulukalenteriasi on kiva seurata! Söpö lammas.

Hienon joulutähtikoristeen olet saanut.

Oli tosi kiva nähdä eilen :)

Mari kirjoitti...

Ihania lahjoja sinullekin, voi tätä lahjojen määrää :)
Lumiräntää sateli siinä teidän kohdalla eilen kun kotiinpäin ajeltiin, mutta loppui sitten melko pian.
Melkoiset pikkujoulut meillä :)

Jaana kirjoitti...

Mukavan täysi kori pikkupistelyitä. Kiva lukea joulukalenteriasi. Ja oikean näköset silmät lampaalla :))

Anneli kirjoitti...

Ihana lammas ja kiva kun sai silmät :)

Saara kirjoitti...

Onpas kiva katsoa tuon kalenterin etenemistä. Lammas on hellyyttävä ja enkeli aivan ihana, oletpa monitaituri!
Ihana kokoelma jouluisia pistelyitä, ja lahjat ja kalenteripaketit on tietty kiinnostavia. ;)