maanantaina, huhtikuuta 11, 2011

Pistelyviikonlopputerveiset!

(- Minä sitten rakastan noita pitkiä yhdyssanoja.)
Viime viikonloppu meni humputellessa neulojen, lankojen, kankaiden ja pistelijöiden seurassa (kauniita saksia unohtamatta.)
Oli se vain ihmeellistä päästä nauttimaan koko viikonlopun mittaisesta pistelysessiosta, jota ei keskeyttänyt kuin välttämättömät yöunet ja herkuttelu valmiissa ruokapöydässä! Kiitokset Violariumin Lennulle järjestelyurakasta ja pistelykavereille iloisesta seurasta!
Joitakin kuvia, toki. Ihmisten kuvia en nyt laita, kun en hoksannut pyytää julkaisulupaa. Kivasta maalaistalomiljööstäkään ei sen tarkemmin; ken haluaapi käydä katsomassa kuvia siitä, käyköön kurkkaamassa Kauppilan Matkailutilan sivuja.
Sen sijaan kuvia näytteille tuoduista pistelyistä, joita oli käytännöllisesti katsoen joka paikassa (aloittaen Katrin Chatelaineista ja jatkuen pitkin pöydän- ja lipastonreunoja):
Ja Pieni Pistelykauppa:Lennu oli varannut meille jokaiselle mukavan kurssimateriaalin:Isona yllätyksenä sain Katrilta ihanan pistellyn kurkikoristeen! Meillehän sattui tässä talven mittaan useaan kertaan (muistaakseni kolmesti), että Katri osui lähettämään minulle jonkun vaihdon. Niin, että mitäpä sitä hyvää käytäntöä lopettamaan :D, tämä tuli ikäänkuin joukon jatkoksi. Todella kaunis kurki kokoelmiini!
Toinen yllätys seurasi perästä, kun voitin Lennun järjestämässä arvonnassa sakset oman valinnan mukaan. Heti tiesin, mitkä haluan, Bohin opaalinkimmeltävät haikarasakset! Ihan vahingossa (!) ne sopivat ihan justiinsa Katrin pistelemään koristeeseen:Eikös olekin kuin suunniteltu kokonaisuus?
Sakset ovat muuten lupausten mukaan todella laadukkaat, kokeiltu on.

Ostin niin ison kasan Atalien lankoja, etten kehtaa edes näyttää :D. On ihan toista valita lankavärejä, kun pääsee itse vertailemaan ja hypistelemään!
Ostin myös uusimmat pistelylehdet, joista tuota Création...:a olin jo ehtinyt oikein odottaa, kun siinä on mitä kaunein pitsimäinen Eiffel-tornin malli, tuossa kansikuvassa kassin kyljessä:Ja myös kirjakokoelma karttui kahdella entuudestaan puuttuneella ihanuudella:Ja ostinpa kurpitsavaunu-Nimuënkin :). Lizzie Kate -mallit antoi ystävällisesti vastikkeetta ihana Pike:
Lisäksi ostin keraamisia koiranappeja, palan kirjottavaa kukallista nauhaa ja pari pitkää pitsivetoketjua. Ihanuuksista riittää iloa vielä pitkään!
Viikonloppu oli minulle ennen muuta rentoutumista ja uusia ideoita, mutta ilokseni pistelytkin edistyivät löyhien tavoitteideni mukaisesti.
Viikonlopun teemahan oli viimeistely. Uusia viimeistelyniksejä opin vain kuuntelu-/katseluoppilaana, sillä oma viimeistelyni oli vanha, tuttu biscornu, jonka tein saksikoristeeksi askarteluleikkaimiini:(Biscornu-parka ehti jo kokea kovia. Jouduin nimittäin pesemään sen, koska pudotin sen - kuvitteles - kuta kuinkin heti kotiin palattuani teekuppiini!)
Ja sain kuin sainkin piseltyä valmiiksi myös Maria Diazin suunnitteleman orankivauvan:Nyt se siis odottelee kehystämistä. Saas nähdä, vieläköhän luottokehystäjämme suostuu hommaan, vaikka onkin eläkkeellä. Ellei, voi olla vaikeaa löytää lähettyviltä toista hänen vertaistaan...
Sain myös yhden RistipistoHassutus-työn pisteltyä.
Malli on Barbara Anan freebie. Tästä taitaakin tulla tytölle kirjanmerkki, fantasiakirjojen välissä pyöriteltäväksi. Entiset ovatkin hukassa...(Hassutuksia on kesken vielä vaikka kuinka monta, mutta haetanneeko tuo mittää?)
Kyllä oli tosi antoisa viikonloppu. Ideoita pureskellessa menee vielä monta päivää ja viikkoa!

Eilen meillä oli tupa täynnä, kun kotiuduin. Anoppi, appiukko ja äitini olivat tulleet kylään. Tänä aamuna isäntä lähti klo 5.45 ajamaan poikaamme lentokentälle. Pojalla alkoi vaihto-oppilasviikko Roomassa.
Kaiken tohinan keskellä ei passaa unohtaa kiittää myös Tinnaa, jolle lähetin taannoin pari lintumallia. Hän muisti minua siitä hyvästä näin runsaalla, keväisellä postilla:
Voimavärejä kuoren täydeltä nauhoina, lankoina, neuloina, kankaina. Suloinen pikkupistely ja ihana mittanauha; suurkiitos, tästä tuli tavattoman hyvä mieli!!

19 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Ihan kateellisena katselin kaikkia ihania valmiita töitä, ostoksiasi. Kurkisakset koristeineen ovat aivan upeat!!! Ahkerana olet selkeästi ollut. =) Voi kun itsekin pääsisi johonkin vastaavaan joskus mukaan....

Mari kirjoitti...

Mieletön määrä pistoja,ostoksia,höpötystä ja iloista mieltä piti viikonloppu sisällään. Huippukivoja kuvia otit, näitä on kiva vilkuilla sitten ajankin päästä.

Mun kamera kuvineen matkasi Italiaan eilen :)

Maria kirjoitti...

Oi mitä ihanuuksia! Olipa kiva selostus viikonlopusta. Ja mitäs me hamsterit:) (vilauta edes joskus ne Ataliet).

Villiviini kirjoitti...

Nyt ei mulla enää sanat riitä kehumaan kaikkia noita ihanuuksia. On teillä ollut huikea viikonloppu ja nyt tarkoitan sekä pistely- että kotisellaista. Upeaa lepoa ja rentoutusta, joka taisi tehdä sinulle hyvää?

Eila kirjoitti...

Kiitos sinullekin kivasta viikonloppukertomuksesta! Minusta alkaa tuntumaan, että saattoipa olla korkeimman hyvä tahto etten päässyt mukaan tuonne, minähän olisin seonnut siellä noista kaikista ihanuuksista....;)

Virpi kirjoitti...

Aivan ihania kuvia! Ja mahtavat ostokset! Ja minäkin toivon, että vilautat ne Ataliet joskus =)! Orankivauvasta tuli upea, kyllä kannatti pistellä ylsä osuus hyvässä seurassa! Muutenkin olit varsin tuottelias. Linkkaanpa tänne hyvien kuvien takia omassa blogissani....

Lumiruusu kirjoitti...

Aih ja voih, mikä kuva-kooste teidän viikonlopusta!!
Noin paljon upeita töitä ja ihania ihmisiä.

Laita vaan kuva niistä Atalie langoista ,toisten ostoksista saa aina inspiraatioita!

Tinna laittoi sulle kauniin kevät yllätyksen,upea keltainen kokonaisuus!

Sari (saristitching) kirjoitti...

Kiitos sinullekin mukavasta huoneseurasta ja pistelyseurasta :) Oli siellä kyllä niin ihania pistelyitä ihasteltavana. Tuo orankivauvakin sitten valmistui!

Jatketaanpa "hardangerien" tekoa :D

Jaana kirjoitti...

Ompa tosiaan ollut ihana viikonloppu. Tehdä käsitöitä toisten kanssa ja päästä valmiiseen ruokapöytään. Saada ostaa kaikkea tarpeellista ja vähän tarpeetontakin, olisi kiva ollut olla teidän mukana. En ole arvannutkaan, että pistelytöitä voi olla noin monipuolisesti. Kivasti kuvien kanssa kerroit.

Ressu kirjoitti...

Tuo kurkiteema sattui just eikä melkein sopivasti. Ja tuo orankivauva on niin mahdottoman lutuinen.
Minullakin oli kyllä kamera mukana, mutta...en ottanut yhtäkään kuvaa koko viikonloppuna. Onneksi te muut muistitte ottaa.

Kiitos mukavasta seurasta. hauskaa oli, sitä ei voi kieltää. Kuten ei myöskään upeaa ruokatarjoulua.

♥ Sari ♥ kirjoitti...

Vähänkö teillä on ollut ihana viikonloppu, on tosi mukava lukea näitä kirjoituksia blogeista!!!

Srinity kirjoitti...

Hieno saalis on sinullakin lähtenyt mukaan Lennulta. :) Ja ahkerana pistelit. Itsellä tuntui että välillä ei vaan saanut mitään aikaiseksi kun niin nauratti, mutta lopulta ihan kivasti sain pisteltyä. :)

Kirsi kirjoitti...

Ihanaa, kun sulla oli noin paljon kuvia valmiista töistä joita siellä oli esillä. Kaikki oli kyllä niin upeita. Minä en ole vielä pistellyt krokotiililleni hampaita! Draivi olisi ollut eilenkin päällä, mutta kyllä se eilinen vapaapäivä meni ihan kaikessa muussa kuin pistelyssä. Oli extra ihana nähdä! Sinun lempeä naurusi oli ihana ja jotenkin sopii ex-ammattiisi. Ajattelin, että ihmisten on ollut varmaan helppo puhua sinulle huolistaankin. Mutta me nähdään taas ensi vuonna, viimeistään, eikös niin!!!

Katri kirjoitti...

Oih mitä kuvia... Ihan hirmuisen paljon siellä oli viimeisteltyjä juttuja, ja sitten ne vielä lisääntyivätkin keskenään :-)

Lupaan esitellä hamstraussaaliini blogissani, ja lupaan myös mainita sinut kun niin lahjakkaasti kannustit minua kasvattamaan varastoani :-) Oli hirmuisen kiva nähdä livenä! Kuinka on Italian-matka toistaiseksi sujunut äidiltä?

Irmeli kirjoitti...

Ihan tässä hengästyy postausta lukiessa. Aivan huikea viikonvaihde teillä takana. Ihania töitä on ollut esillä valtava määrä ja muhkea on kyllä ostossaalisikin. Kivoja pistojakin on sentään syntynyt kaiken muun ohessa :).

Emma kirjoitti...

Kaikkea ihanaa. Teillä on varmasti ollut mukava viikonloppu. :)

Katri kirjoitti...

Vuoat ovat odottamassa postitusta. Hintaa niillä on niin vähän (euron verran kappale), että kehtaako niistä laskua tehdä... Voitaisko tehdä vaihtokauppa, löytyisikö sinulta jotain pientä kivaa parin euron arvoista lähetettävää?

intsu kirjoitti...

Voi ihanuutta millaisessa paikassa olet saanut viikonloppua viettää. Joku täällä on aivan vihree. Tuommosia ihanuuksia katseltavanakin. Sun orankivauvakin on hieno.

elisabete kirjoitti...

Uau! Magnific!