maanantaina, helmikuuta 07, 2011

Onnee sittev vaa, Kirsi!

Kyä ny meikäläise täytyy yrittää vääntää tätä tyrvääläistä, meinaa ku o tarkotus osallistua tällä postauksella tonne Leila Ernamassee haasteesee, ku huamasi, että syrämmiähä sitä o tääläki. Etä koittakaa kestää, ja saara selvvää...
Ommeinaa mukava kuula, etä muukki o yhtä hätäsiä lahjoje avvaamisesa ku määki!
Kirsi viättää huamena synttäreitää, muta paketik kuulemma avattiij jo :). Että paljo onnee sittev vaa, viälä tätäki kautta.
Meillä oli Kirsi kans semmone priva (meillä päi sanottas että "riva") -synttärivaihto. Oli suunnitellu vähäm muuta teemaa pakettini pohjaks, muta... Kirsi oli nimittäi saanu joulu alla jo runsaasti pöllömuistamisia, koskapa o pöllövaniks myäntyny. (Kukapas ei pöllöistä tykkäis?)
Muta sitte mua vastaa lensi iha pöllö pualipellavakankas, joka houkutteli tekkee myäs pöllöaiheise pistelyk, kas täsä:Pistelymalli o Renato Parolinin käsiallaa ja kotosi Mains & Merveilles -lehrestä nro 80. Tekstiä pikkuse muakkasi, ystävyysaiheiseks.
Ja ohan kassisa syrämmelline sisäpualiki:Paketim muu sisältö muakkautu pöllömäisee suuntaa iha itsestää, ku vastaa osu pöllöpyyhe, pöllötarroja, pöllökilluttimia, pöllönauhaa, pöllökankastaki, pöllökirjammerkki - ja, kas kummaa, pöllökantine viisauskirjja.
Lisäks muutammaa muutakik kankasta, polka rot (= dot) -nappeja (joihi ole ny valla viätävästi ihastunu), vähä nukkiskammaa ja neulomani (meillä päi sanotaa kyä "kurottu") tiskirätti - ja tiätysti vanhenemise kunniaks ittetehty kortti:Pöllöt o tosiaa selvästikki iha pintamuatia, ninku myäs maatuskat ja keissat (= geishat) - ja sehäm maar mulleki hyvip passaa!

17 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Ihana tuo malli tuossa pistelyssä ja niin kiva kokonaisuus :)

Ihanan paketin olit Kirsille jälleen kerran kasannut :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana laukku ja pistelytyö.

Sari kirjoitti...

Ihana pöllöpaketti :) Ja nätti tuo tiskirätti!

Anonyymi kirjoitti...

Haluan vaan sanoa, että ihana pöllöjuttu! Muutkin juttusi kivoja! Itse en ole LAINKAAN käsityöihminen, joten vielä tämän ihastelun lisäksi kadehdituttaa!
Tuula

Virpi kirjoitti...

Olipa hauskaa lukea postaus murteella =). Ihanan kassin olet tehnyt ja tosi "pöllöt" lahjat olet löytänyt kassin kaveriksi =) - IHANA!

Leila kirjoitti...

Ounou, kylläpä oot teheny Kirsille mukavan pöllökassin...onnea vaa täältäki synttärisankarille!!
Tämä sun pussis on kyllä niin HIANO ja nii kaunihisti pistelty ja malli o ihan huippu.Ja ihanat syrämmeto.
Tää sun murtehes o nii ihanaa kaas lukia. Mä kuule osaa jo sitä vähä lukiakki nii notta mä ymmärränki jotaki.
Mahtavaa Outi ku tulit toisenki kerran erikoosehe ja tuplaonnia arvontaha.

Virpi kirjoitti...

Kiitos hervottomista nauruista, on vaan aivan mainiota tuo murre! Meni toki tovi jos toinenkin tavatessa ja nyt tekis kauheesti mieli kuulla tuota ihan livenä puhuttuna!Ja tosiaan, oli ihana paketti Kirsille!

Päivikki kirjoitti...

Vautsi, mitä pöllöjuttuja! Olen kans fani.

Jaana kirjoitti...

Hyvä ja suuri lahja! Ihana MURRE!

Lumiruusu kirjoitti...

Mä tykkään notta reiruhun oot laittanu Kirsille komeeta lahjoja ja koria on tuo sun tikkaama kassiki.
tosisna oot ajatellut
mistä Kirsi tykkääs! :)

Me voisimma alkaa kirijoottelemahan näillä meirän murtehilla usemminkin,notta!

Irmeli kirjoitti...

Mahtava pöllö-paketti :). Hieno kassi ja ihana pistely siinä.

Sarastusta kirjoitti...

Musta tuo Tyrwään murre on hauskan kuuloista, mutta myös näköistä. Muistelen nähneeni terveuyskeskuksen lattiassa tekstin "Odota tässä" tilalla tyrwääläisittäin "Orota täsä" :D
Muutoinkin kun ensimmäistä kertaa kymmenisen vuotta sitten Tyrväälle menin, oli murre mukavan kuuloista, nyt sitä jo kuuntelee tottuneesti :)

Katri kirjoitti...

Olipa kiva lukea tätä tekstiä :-) Ja ihana pöllöpaketti!

Kirsti kirjoitti...

Kiva lukea tuo murrekirjoitus. Osaan lukea sitä mielestäni melko hyvin tyrvääläisellä nuotilla. Sisareni on asunut vuosikymmeniä Vammalassa ja olen ollut tekemisissä hänen ystäviensä kanssa. Se on mainion kuuloista puhetta!

Sisko kirjoitti...

Ei oo pöllömpi toi sun lahjas ollenkaa! Sää mullekki jo vihjasit yosta ristipistostas, mutta se onki sitte sulla ihan oikeeta..jokos siä teillä pruukataan sanoo että laillista? Mää meinaan ihan semmosella leimasimella pläjäytin sen mun oman siihen mun korttiin, mikä nyt muutenki on ihan vaatimaton tämmösen runsauren kans verrattuna. Ja tän kehumiseniki yritin tällä mun vajaavaisella kiälelläni vääntää ku käskettii!

Sisko kirjoitti...

Enkä sitte osaa kirjottakka tai sitte vaan o noi mun sormenpääni jotenki levottomat..tuli meinaan yhren teen paikalle vallan yy siittä viärestä. Ettet ny vaan luule mua kirjotustairottomaks?

Lennu kirjoitti...

Ihana, ihana ja ihana kirjoituskin murteella!! Tosi kaunis kassi ja koko paketti.