tiistaina, joulukuuta 07, 2010

Vielä alkoi arki

Tämän päivän luukku:- Vähän himmeä kuva, kun on vinosta pinnasta otettu, mutta ajatus on kirkas!

Olen erinomaisen laiska leipuri, mutta toki meillä jo on joulutorttuja paistettu:Taikinaa ja hilloa (tällä kertaa omena-kanelihilloa) kun saa kaupasta. Eilen paistoin kilon taikinan, esikoinen söi tortuista puolet :D.
Eilen napitettiin Linnan juhlia, niinkuin kai sinäkin? Uutisten jälkeen ei tosin enää jaksettu, uni vei voiton.
Umayya Abu-Hannan ja Marko Ahtisaaren puolison printtimekot saivat liikutuksen kyyneleet nousemaan silmiin.
EDIT: Pitäiskö täsmentää, miksi silmät kostuivat? Ellet ole vielä lehdestä lukenut, Umayyan helmassa oli hänen 3-vuotiaan lapsensa kuva, Marko Ahtisaaren puolisolla isänsä, sotilaspuvussa.
(- Lapset saivat taas hämmästellä, mitä se äiti itkee :).)

8 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeita torttuja olet leiponut. Minäkin ihastelin eilen sitä ihanaa pukuloistoa. Jotenkin sitä pitää istua ja tuijottaa telkkarista juhlat neule hyppysissä.

Amalia kirjoitti...

Totta kai sitä pitää jonkun verran katsella. Molemmat puvut näin ja tykkäsin niistä.

Anneli kirjoitti...

Samoin täällä paistettiin eilen torttuja.
Jaksetaankos teillä enään jouluna syödä, jos puoli kiloa illassa popsitaan :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Voi Anneli, ei meidän poitsu saa tortuista ikänänsä kyllikseen :D. Onneksi meille perheen lopuille viidelle jäsenelle riitti vähemmänkin.

Janika's world kirjoitti...

http://janikanmaailma.blogspot.com/

Meillä ei ole torttuja vielä paistettu; mielestäni jouluruuat ja herkut pitää nauttia jouluna, ei joulun alla! Kukin tavallaan, toki.

Olen itse jopa ajatellut, että paastoaisin ennen joulua ja pääsiäistä niin herkut tuntuvat sitten paremilta kun niiden aika koittaa. En ole vielä onnistunut, kun pitää kuitenkin lapset syöttää ja ravita, töissäkin haaste tuntuu isolta. Mutta kyllä minä vielä joskus!!!

Itse en ihan ymmärtänyt miksi Umayan puku sai niin paljon huomiota - ajatus ottaa oma tytär mukaan kuvana mekon helmassa oli toki jotenkin herttainen. Puku itsessään oli aika erikoinen! Moni puku toki oli todella kaunis - upea.

Itselleni itsenäisyys on ensisijaisesti muuta kuin nuo pukujuhlat; ne ovat saaneet aivan suhteettoman painoarvon viime vuosina - se varmasti kuvastaa aikaa. Hyvä vai huono - kukapa sen tietää!?

Ritu kirjoitti...

Ai sua liikutti ne puvut ? Mä olen varmaan tosi kovis, mutta en oikein ymmärtänyt niitä :) Ja mikä typeryys, kun se Umaja oli antanut tyttönsä kirjeen Tarjalle, et miks tyttöö ei kutsuttu juhliin ?! No, oli ne kaks printtipukua sentään fiksumpia kuin sen yhden tähtisopraanon kuvatus. Sainpas arvostella minäkin :) Mut kiitti sulle taas kalenterista !

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Hihii, makunsa kullakin :). Mutta parhaimpiinsa kaikki ovat siellä pukeutuneet, uskoisin näin. Eli ei sen puolesta pahaa sanaa. Itsellehän se olisi helppoa, jos semmoinen ihme tapahtuisi, että niihin juhliin kutsuttaisiin: papin juhla-asu on papinpuku...

Ja Janikalle: Olin minäkin karkkilakossa joskus nuorempana tämän pikkupaaston ajan, mutta se oli silloin, nyt on nyt. Joulun aika on hyvin lyhyt, ja kun minä en pidä tapanani leipoa noin arkena, lapsille se on tosi iso juttu, jos meillä on pullaa, piirakkaa tai muuta. Olisi sääli jättää se vain joulunpyhiin, se ilo :). (Ja minulle ei silloin välttämättä olisi ilo pyöriä kokkauksen lisäksi vielä leipomusten kimpussa. Antipatiaani ruuanlaittoon taitaa olla muiden vaikea ymmärtää... Yritän päästä pakollisilla. Eli silloin on taottava, kun rauta on kuumaa, ja leivottava, jos yhtään huvittaa :D.)
Ja juu, on se itsenäisyys minullekin muuta kuin pukujuhlat, siitä ei ole epäilystäkään :D. Mutta onhan sitä kiva yöpaitasillaan katsella, kun toiset ovat parastaan pistäneet...

Jaana kirjoitti...

Tulipa katsottua jotenkin sitä pukujuhlaa. Odotin enemmän veteraaneja paikalle. Minulla olisi kansallispuku päällä jos sinne jostain syystä tulisi kutsu.