perjantaina, joulukuuta 10, 2010

Orrella

Päivän luukku:Pinsiön kirkkoonkin viriteltiin pari päivää sitten joulukuusi, joten oikeaan aikaan ollaan joulutähden kanssa liikkeellä :).
Ja ne pistelemäni "kutovat (=neulovat) kanat", joista eilen mainitsin, niistä toimitti Liisa ihan pika-pikaa kuvan, eli tässä pistely "käytössä":
Eikös olekin sopiva seinä kanakaveruksille?
Margaret Sherryn kanapiirros löytyy (Cross Stitcherin tilaajille) tämän sivun kautta.

Tuon kanamallin ajattelin vielä tehdä itsellenikin, kunhan toimerrun.
Niputtelin tuossa aamulla arkistoon printtaamiani ilmaispistelymalleja, ja ajattelin, että näistä ainakin joitakin voisi toteuttaa tuossa tammikuun alun RistipistoHassutuksessa:
Eilen tuli joulunuottipulma:
Pinsiön koulun 3.-4. luokka oli eilen laulanut Viktor Rydbergin Tonttu-runoon sävellettyä, Finntrion aikoinaan tutuksi tekemää laulua ("Pakkasyö on ja leiskuen...") Hämmästyksekseni havaitsin, ettei sen nuotteja ole meillä, vaikka laulu on kovasti mieleeni, ja muistan sitä pianollakin pimputelleeni. Lainakirjasta sitten, ehkä. Kävin etsimässä laulun sanoja pikkuneidille, ja täältä löytyikin kivat sivut, perinteisine kuvineen.
Eilen poikkesi kirjastoautokin, ja lainasimme kirjan, josta löytyvät koko laulun nuotit myös.

TV:n joulukalenterissa Tonttu Toljanteri kiikutti "konsultille" pipperitarjotinta, jossa kilisi enkelikello.
Mekin kaivoimme omamme esiin. Lapset eivät muistaneetkaan, että sellainen meillä on. Tuntuivat tykkäävän yhtä paljon kuin minä aikoinaan :).
Pikkuneiti kokosi komeuden, vain yksi puuttui, ja sen mukana kaikki: keskineula, jonka varassa pyörivä propeli kiikkuu. Mutta ei hätää, onneksi talossa oli paksuja parsinneuloja! Saatiin kello vauhtiin:Näin se joulu kilkattaen joutuupi: jo kolmas adventti tulossa!

10 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Ihanan näköisiä ohjeita!
Moni noista onkin tuttu, mutta kenen ovat noi vasemmalla näkyvät lumiukot ja ihan laitimmaiset sekä vasemmalta että oikealta olevat ohjeet???

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Niina: Taidat tarkoittaa Barbara Anan suunnittelemia ohjeita, jotka löytyvät osoitteesta http://www.cyberstitchers.com/. Sen vasemmassa reunassa on freebie-linkki.

Anneli kirjoitti...

Nuo neulovat kanat ovat ihania :)

Eila kirjoitti...

Hupaisat nuo kanaset!
Olipa kiva tonttukirja, niin nostalginen, kuten tuo enkelikellokin. Meilläkin on joskus se ollut, lie hävinnyt useampikin osa kun ei enää ole tallessa, uuden ostamista olen kyllä harkinnut:)

MariJ kirjoitti...

Hauska kyllä tuo kutovat kanat! :)

Ritu kirjoitti...

Kiitos ihanasta vinkistä tuonne tinttu-sivulle ! Minäkin tykkään tuosta laulusta, kuten enkelikellostakin :)

Katri kirjoitti...

Suloisia kutovia kanoja!

Linkki toimi muuten myös Cross Stitch Collectionin tilaajalle :-)

Anne S. kirjoitti...

Enkelikello on meikäläisen mielestä ehdottomasti ihanin joulukoriste. Saisivat keksiä vaan semmoiset kauemman kestävät kynttilät, kun yksi neljän satsi palaa aina niin nopiasti :)

Lumiruusu kirjoitti...

Neulovat kanat ovat ihan kuin oikein hyvät ystävykset viettämässä mukavaa hetkeä käsitöiden parissa..
Margaret Sherry saa kyllä joskus niin aitoja ilmeitä näihin kivoihin eläin-hahmoihinsa..
Tosi hyvä piirtäjä,asuu ihan maaseudulla luin jostain, joten on varmaan eläviä malleja lähellä...kot,kot.

Ninnu kirjoitti...

Ihanat nuo kanakaverukset! Hirsiseinä on myös kaunis. Kävin jo aiemmin ihailemassa kanasia, mutta tämä kommentointi unohtui..