keskiviikkona, marraskuuta 17, 2010

Aski ja myssy

Kirsin pistelyvaihtoblogin askivaihdossa piti lähetettämän tikuton, pistelty tulitikkuaski ja 3-5 tagia, joista ainakin yksi tavalla tai toisella itsetehty.
Justiinsa posteljooni tipahutti laatikkoomme tämän suloisen vaihtokuoren, joka tuli Leenalta Mäntymetsän siimeksestä:
Passaapi klikata kuvaa, niin näkee yksityiskohdatkin.
Askissa on soma, pistelty lumiukko (askin pohjaa koristamaan oli vielä liimattu Tilda-sydän), joka saa todella kaihoamaan noita hiljaisina leijuvia lumihiutaleita, joista ukot tehdään :D. Ja voi, kun nättejä tageja - metallinen on ihan supermagee! Kaunis kiitos, Leena, mieltä lämmittävästä vaihtolähetyksestä!

Itse sain tehdä tämmöisen vaihdon, jonka postitin Suville:
Askiin pistelin tytön kuvan valkoiselle pellavalle "yhden yli", tytön tausta on 2:n yli pistely. Koristeeksi laitoin vähän nauhaa.
Tageista 3 keskimmäistä ovat itseväsättyjä: lyhty on pistelty, keskimmäisessä on tonttuleimakuva, kolmas on 3D pellavapohjalla. Molempien puolien reunimmaiset tagit ovat valmiina ostettuja. (Kuvaa saapi klikkaamalla suurennettua.)

Kun tuntui oudolta lähettää tyhjää askia, laitoin sisään vähän pikkusälää. Ja rasian pohjaan tietty pistelin, pikku lumihiutaleen:
Ja olihan niillä itsetehdyillä tageilla taustakin, johon voi kirjoittaa tervehdyksen - ja askilla pohja myös, johon pistelin höyhenen:Tämmöisiä pieniä juttuja on hauska näpertää; kiitos, Kirsi, kun järjestit näin hauskan vaihdon!

Virkkasin tilauksesta hassun myssyn:
Ensimmäinen versio oli tummansininen, mutta toivottiin värikkäämpää, joten tein tämän - ja vielä värikkäämpi olisi kuulemma saanut olla :D.
On muuten tosi vaikea tehdä myssyä pelkän päänympäryskoon perusteella. Kun ei pääse välillä sovittamaan, lopputulos on ihan hakuammuntaa. Kuin myös sukan neulominen kokonumeron perusteella. Semmoinen tilaus on nyt sisässä, ja lauantaina piti poiketa kaupassa vertailemassa tilatunkokoisia lastensukkia. Jotka ovat muuten TOSI vaihtelevan mittaisia. Mutta lasten sukissa taitaa päteä, että mieluummin isot kuin ahtaat. Aikuisen myssyssä taas saattaa olla päinvastoin, kun se on aika helppo venytellä sopivaksi, mutta pienentäminen voi olla hankalaa...

Tampereen Kädentaidonmessut lähestyy. Meidän perheellä on nyt peräti 3 lippua, kun oli säkää arvonnassakin. Eli saas nähdä, ketkä meistä osallistuu messuhulinaan.

Tänään on pikkuneidin 10-vuotispäivä. Samalla tuli täyteen 10 v. ja 3 kk siitä, kun meikäläinen sai ensimmäiset oireet kardiomyopatiasta. Ylen olen kiitollinen, että saan näin mukavasti silti elellä, ja käsitöitäni puuhastella!

7 kommenttia:

♥ Sari ♥ kirjoitti...

:) Ihania tageja ja askeja. :)

Irmeli kirjoitti...

Ihanat vaihdot molempiin suuntiin. Haaveileva tyttö on kaunis ja sopii hyvin aiheeseen; unelmoi kynttilän valossa.

Neili kirjoitti...

Kivoja pistelyvaihtoja!
Onnittelut äidille ja tyttärelle!

Villiviini kirjoitti...

Kylläpä on suloisia pistelyitä, viehkoja kaikki. Onnea Pikkuneidille, josta pian kasvaa Isoneiti. Kumpaakohan taudille pitäisi toivottaa, onnea ja pitkää ikää sinulle ainakin.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa kivoja pistelyitä.

Lumiruusu kirjoitti...

Miten kaunis voi tulitikku-laatikkokin olla,kiva kun olit pistellyt sen jokapuolelle jotain..
Nuo tagit on kaikki kauniita.
Tämä oli kyllä kans loistava idea vaihdoksi..

Virpi kirjoitti...

Aivan suloisia nämä tikkuaskit! =)