maanantaina, syyskuuta 06, 2010

2 ihanaa kirjaa

Tänään sain vihdoin käsiini 2 tilaamaani ja pitkään odottamaani kirjaa:Kannet varmasti kertovatkin olennaisen, vai mitä? :)
Vironhuivimallit ovat enimmäkseen aika työlään näköisiä, joten vaatinevat perehtymistä tässä jossain vaiheessa.
Ristipistokirjassa ilahduin erityisesti viimeistelyjen monipuolisuudesta. Ja siitä, että kirjassa todella oli myös kaavat ja ohjeet esim. kansiin tai nauhapuolaan.
Käsityöt edistyvät pikkuhissukseen:
Pikkuneiti on syysflunssan kourissa kotosalla. Esikoinen puolestaan on työkokeilussa isännän mukana. Niinpä lasten kanssa vierähtää nyt hieman enemmän aikaa kuin ihan keskivertopäivänä/-viikkona.
Kerroinkin jo tässä taannoin, että olen maalausinspiksen vallassa. Nuo eteisen harmaaksimaalatut seinät näyttävät kovasti lilalta:
Mutta eipä tuo haitanne. Kaunis värihän se on lilakin, vaikka sävy vähän yllätti minut kylmyydellään. Vaikea on arvioida tarkkaa sävyä värikartan mallin perusteella.
Muuten on kyllä mukava saada neitseellisen siistit ja "puhtaaksimaalatut" seinät, kun vain malttaisin olla lätkimättä niitä tupaten täyteen tauluja :D.

11 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Molemmat kirjat näyttää milenkiintoisille. Tuon ristipistokirjan tilasin tänään. Just pesin vironvillaa ja alan tekee siitä kolmiohuivia ens viikolla. Se vaan haisee lampaalle, eikä oo ihan mun lempi haju :(

marelo kirjoitti...

hienoja kirjoja.
Mä sain tänään Uusimman Cross Stich Grazy lehden ja siinä oli ihana geisha tyttö. kato sen kuvaa mun blogissa

Anneli kirjoitti...

Varmaan tulee paljon uusia kivoja juttuja , Sinulta noiden kirjojen innoittamana

Olen samaa mieltä että tuo maalisävyn valinta on tosi vaikeaa. Pieni pläntti ei kerro todellisuutta :

rene kirjoitti...

Moikka vaan huomasin tuossa yhdessä blogissasi että sinulla on tuollaiset punaiset kontio kumpparit ! Ollaan juuri etsitty tuollaisia saappaita Jannan polttareihin kun se menee naimisiin :-) joten kysytäänkin josko voisit myydä nuo saappaasi meille sinulle sopivalla hinnalle pliis ? jos näin se olis oikein kiva juttu ;-) meilailetkos 0405537080 tai thankaniemi2@gmail.com

Irma kirjoitti...

Ihania kirjoja! Tahtoo kans tuon pitsihuivikirjan, saako udella mistä löysit?

Täälläkin on useampi käsityö työn alla, niin minullakin. Kivoilta näyttää käsityöt :)

Irma kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! :)

Virpi kirjoitti...

Aika paha postaus, mua kiinnostaa toi ristipistokirja. Olen muuten useammankin kerran langennut suoraan ostoksille sun blogia luettua! Nyt oli kans aika lähellä, mut pidän silti pintani. Nopsaan sulla noi käsityöt etenee...

Katri kirjoitti...

Ihania kirjoja! Ovat minullakin toivelistalla...

Upeat värikkäät sukat tuolla edellisessä postauksessa muuten!

Ninnu kirjoitti...

Ihania kirjoja minunkin mielestäni!

Seinä näyttää hyvältä! En tiedä mikä noissa maaleissa on... kai se pieni värikartan läntti ei kerro koko totuutta. Minulla on meinaan muistoissa se, kun vanhempani kysyivät mielipidettäni värivalinnassa maalatessaan yhden huoneen seinät. Ajattelin, että lämmin luonnonvalkoinen sävy olisi kiva. No... kun valitsemani maali oli seinissä, näytti se tietyssä valossa aivan vaaleanpunaiselta.. Eivät vanhempani mitään siitä sanoneet, mutta itse mielessäni totesin, etten ihan sellaista ollut ajatellut..

paivis kirjoitti...

Galleriakisko voisi olla hyvä vaihtoehto, ei tule seiniin reikiä kuin kiskoa varten ja voi vaihdella taidenäyttelyä:)

Kirsi kirjoitti...

Kivaltahan tuo seinä näyttää. Ihan kuin meidän kodinhoitohuone. Minäkin valitsin silloin raksavaiheessa harmaan maalin kodinhoitohuoneeseen ja vein pönikät maalareille. He soittivat minulle töihin ja sanoivat, että päädyit sitten lilaan kodinhoitohuoneeseen. Minä väitin, että ei kun harmaaseen. No, kyllä se harmaaseen vivahtaa - ja siihen lilaan. Mutta ei tosiaan ollut niin harmaa kuin olin tarkoittanut. Ihan kiva kuitenkin :)