tiistaina, elokuuta 10, 2010

Sisustuksellista

Lapset viettävät viimeistä kesälomapäiväänsä - siivoamisen merkeissä. Minäkin innostuin etsimään sisustuksellista näkökulmaa romuilleni :D.
Olettekos huomanneet, miten kenkälaatikoista saa kestäviä ja käteviä säilytyslaatikoita, kun ne verhoilee kauniisti/iloisesti paperilla tai kankaalla ja levittää askartelulakan koko komeuden päälle (äiti opetti, että kaiken pitää olla semmoista, josta saa pölyn pyyhittyä ;))? Nämä olen ehtinyt verhoilla:
"Taistelevat metsot" -kanavatyöni kehys on pitkään häirinnyt silmääni. Tänään jykevöitin sen ulkonäköä krakleeraamalla kehykset (vanhan maalin päälle krakleerauslakka, ja sen päälle uusi, vanhan kuparin värinen maali):Aikaisemminkin olen paasannut peltipurkkien ihanuudesta. Tämä on kyökkimme ykköspurkki:
- Se on kahvipurkki, mutta koska emme semmoista keitä (muuta kuin vieraille), säilytän purkissa ihanimmat teepussini. Kaunis päältä ja kertakaikkiaan tiivis: upea tuoksahdus tulee, kun kannen avaa :).
Elovena-purkit ovat myös kivoja. Kehuin niitä, ja niinpä isäntä toi vielä toisenkin:
Nyt etummaisessa on sitten pikapuurohiutalepusseja, joista kiireiset, aamulla aikaisimmin lähtevät, meillä itselleen puuron pyöräyttävät.
Kaurahiutalepurkkien takana on kaksi vehnäjauhopurkkia. Niiden modernista kuosista en oikein innostunut, mutten hennonnut sanoa sitä isännälle, kun hän ne minulle kiikutti. Purkki kuin purkki, tuumasi kai hän. Ja kyllähän ne Elovenan väriin sopivat, vaikkei meillä sisustuksessa keltaista suositakaan. (Eikä punaista, eikä mustaa...)

Jotain postiakin sentään tuli, nimittäin lukiopoikamme koulukirjat - juuri ajoissa! Ja samalla, kun ne hänelle tilasin, tietysti palkitsin itseänikin vaivasta, ja tilasin samassa paketissa tämän:
- Nyt ei taloudesta tule joulusukkien ohjeita puuttumaan! Tässä kirjassa niitä on jos jonkinlaisia. Pitäisiköhän siitä ottaa traditio, että tekisi joka joululle joulusukan? :D (Viime joulunahan tuli jo aloitettua...)
Mutta vielä sentään on kesä, ja läheinen lampi kukkii lumpeita ihan valtoimenaan:

9 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Paljon ihanuuksia !
Kehykset ovat muuttuneet hauskan näköisiksi.
Ihania peltipurkkeja ja laatikoita.

Irma kirjoitti...

Kivoja peltipurkkeja ja laatikoita. Katselin juuri samanlaista kahvipurkkia kaupassa ja melkein ostin mutta joku kumma "jarru" iski päälle. Hienosti onnistunut krakleeraus (huh, mikä sana)!! Huomasin myös söpön pannumyssyn, onko se sinun tekemä?

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Irma: Juu, on se, täältä.

Anonyymi kirjoitti...

Mullakin on nuo molemmat purkit, tosin vain yksin kappalein =) Mie tykkään enemmän tosta jauhopurkista, Eloveenan ostin puolison "pakottamana".

Ei saa kiusata tuollaisilla sukkakirjoilla =)

Amalia kirjoitti...

Irma vei sanat multa, toi pannumyssy on tosi kiva. Oishan se hienoo kun ois joka joulu uusi sukka.

Matleena kirjoitti...

Kenkälaatikoista saa tosiaan päällystämällä mainioita käytössä ja kestäviä. Minullakin on yksi, jonka olen päällystänyt jo v.1968 ja on vielä täysin kunnossa. Eikä pintaa lakattu silloin, pölyt puhalltenaan päältä. ;D

Kerran pyysit kertomaan käyttökokemuksia pellava-puuvillaisista tiskiräteistä. Nyt on enemmän tuntumaa niihin ja ovat todella parempia kuin pelkästään puuvillaiset. Napakampia ja pyyhkivät hyvin. Ostin lankaa lisääkin kaksi kerää ja kaikki olen tikuttanut räteiksi, tosin itselle taisi niistä jäädä vain kaksi. Saatanpa taas ostaa lisää lankaa, että saan itsellekin niitä useampia. ;)

Peikkotyttö Hanna kirjoitti...

Upeasti ehostetut kenkälaatikot!! :) Kehyksestä tuli todella kaunis myös, miun mieleen. ♥ Itse olen kanssa peltipurkkeja keräilevä, ei voi vastustaa vanhoja, kauniita, suloisia... ;) Keltsu ei myöskään oo miun mieleen oikein sisutuksessa.

Liisa kirjoitti...

Laatikoista saa näyttäviä päällystämällä niitä. tuo kehys on uskomattoman nätti nyt. Pitäisikähän minunkin tehdä noin tuolla meidän ainoalle oikealle taululle, joka on isännän poikamies-ylpeys, mutta minusta se ei käy meille yhtään -enään. Mutta niin vaan sen pitää paikka saada aina seinältä, en uskalla edes ehdottaa että jos vietäis se varastoon piiloon..

RouvaM kirjoitti...

Aivan ihana pistelykirja! <3

Mistä löysit? itse olen edes yhtä sukanohjetta etsinyt jostain, mutta en ole mistään löytänyt...