sunnuntaina, elokuuta 01, 2010

Opettelua

Vanha, rakas, risa pokkarikamerani sanoi yhteistyösopimuksen irti perjantai-iltana. Lähetin isännän ostoksille lauantaina: pakko saada uusi kamera, eihän tästä muuten mitään tule. Ja nyt sitten parempi, että saa kuvia kauempaakin, ja nopsaan tahtiin (ettei tarkennus vie niin kauan, että laiskempikin jänis/koira/lintu tms. ehtii kuva-alueelta pois). Isäntä sitten osti minulle hienon järjestelmäkameran, mistä olen toki - paitsi yllättynyt - varsin otettu.
Vaan se tietää nyt kovasti opettelua, jotta saan edes rutiinikuvauksen toimimaan.
Ja sitten kai pitäisi olla varovaisempi, ettei heittele tätä pitkin sorapihaa, kuten tuppasi edelliselle kameraparalle käymään.
Kuulemma paikallinen valokuvaustarvikeliike järjestää kamerankäyttökursseja pari kertaa vuodessa, ja kutsu tulee seuraavaan, jotta ehkä sitten jotain oppisi... Mutta nyt luetaan sitten manuaalia :D.
Sama opiskelu on käynnissä digiboxin kanssa, jonka jouduimme myös uusimaan, kun vanha lakkasi tallentamasta (jo 0,5 v. sitten, mutta nyt piti ostaa tallentava, että pikkuneiti saa katsoa Star Warsit, kun isä ja äiti ovat halunneet katsoa Foylen sotaa samaan aikaan. Hmm, ohjelmien nimistä päätellen varsin militantti perhe meillä :D.)

Pisteltykin ollaan, vaihtoihin lähinnä, joten niitä ei passaa vielä vilautella.
Vaan tämän kaivoin esille omaksi ilokseni, ja olen siihen taas pitkästä aikaa muutaman piston ommellut:

4 kommenttia:

Lumiruusu kirjoitti...

Juu,kamera on bloggaajalle ihan välttämätön kapistus!!
Mulla on digi-kamera vuosimallia kivi ja kanto/käpy/miekka/kilpi tms. keskiaikainen tarvike.
Isäntä sai sen jostain puelinfirmasta tms. lahjaksi vuosia sitten ja sillä oon yrittänyt pärjätä.
Ikävä kyllä se ei ota kuin ylivalottuneita kuvia ulkona jos aurinko paistaa vähänkin kirkkaammin :)

Olisin siis minäkin uuden kameran tarpeessa,en tosin ymmärrä niistä mitään paitsi että seuraavan kameran pitää olla sellainen aika litteä ja vaaleanpunainen...tyttökamera
Joo-o ,on tekniikka hallussa :D

Villiviini kirjoitti...

Onnea uudelle kameralle! Jas kärsivällisyyttä opettelijalle.

Srinity kirjoitti...

Kiva hankinta uusi järjestelmäkamera. Hommasin itellenikin semmosen vähän aikaa sitten ja kyllä se hetken ottaa aikaa tutustua. :)

Ninnu kirjoitti...

Minkä merkkinen järkkärisi on? Itselläni on ollut viitisen vuotta Nikonin järkkäri mallia D50 ja olen ollut siihen tosi tyytyväinen. Hinta-laatusuhde on kohdallaan.