keskiviikkona, toukokuuta 19, 2010

Tunika

EDIT 22.5.:
Vallan meinasin unohtaa tämän fufoilunäkökulman tyttären jämälankatunikaan!
Eli löysin tuossa alkukuusta kaapin perukoilta tämmöisen tekeleen: Kauan sitten aloitettu puuvillapaita, josta sain valmiiksi vain takakappaleen. Kas, kun malli oli kiva, mutta tolkuttoman leveä. (En ollut tehnyt mallitilkkua, kuten en ikinä... Enkä näemmä ollut viitsinyt mittailla matkan varrellakaan.) Tämän neuleen aloitin jo varmaan 20 v. sitten, *noloa*.

Kun siitä en mitään valmista saanut/keksinyt, paras oli purkaa:
- Osa purkulangoista päätyi sitten tyttären jämälankatunikaan:
- Olisi luonnollisesti tyylikkäämpi pitkienhousujen kanssa, mutta nyt helteellä sattui olemaan mekko päällä.
Tein noin osapuilleen tämän Novitan mallin mukaan, erilaisia valkoisia ja vaaleita puuvillalankojen jämiä käyttäen. Tein naisten S-kokoa, joten istuvuus ei pikkutytölle ole ihan paras mahdollinen, mutta onpa kasvunvaraa sitten :D. Tämä on taas tämmöinen kokeilukappale, kun ajattelin tehdä vielä itselleni samalla mallilla joskus.
Lankaa tähän jämistelyyn meni 390 g. (Ohho, olikin yllättävän raskaat langat!)

Muuten on ollut heikohko päivä: Aamulla isäntä joutui murtautumaan meille sisään, kun kaikki avaimet olivat jääneet sisäpuolelle, vara-avainkin hukassa.
Orvokkeja istuttelin sillä aikaa, kun vartosin, että isäntä sai oven revittyä auki.

No, unohdetaan se, ja otetaan rennosti. Hellettä piisaa, ja toiseksi vanhin poikamme täytti tänään 16 v. Mummut ja pappa kävivät, mikä oli oikein mukavaa. Mummu oli ostanut itselleen liian pienen paidan, jonka minä sain, ja pappa itselleen liian pienet shortsit, jotka isäntä sai :D. Päivänsankari sai rahaa ja koko lapsilauma suklaata, joten ilmeisesti kaikki ovat tyytyväisiä.
Anoppi toi auringonkukan taimia, joten taidan mennä istutuspuuhiin tästä.

3 kommenttia:

Lumiruusu kirjoitti...

Neidin tunika on sievä,hihat ovat
perhosmallia!
Tuossa voisi mennä vaikka kesäjuhliin.

Istutustyöt pihamaalla on parasta työtä tähän vuodenaikaan (käsitöiden ohella) :)

intsu kirjoitti...

Nyt on suloisella tytöllä suloinen tunika. Sä saat niin nopsaan valmista ja sulla on aina töihisi kaikkia ideoita. Huh,onneksi nää helteet loppuu,ottaa niin sydämen päälle,eikä paljon pysty,eikä jaksa touhuta.

Ninnu kirjoitti...

Ihana tunika ja kaunis hymy tytöllä!