maanantaina, maaliskuuta 22, 2010

Puroliivi

Neuloin pujoliivin, joka on Puroliivi: Tuota pujoliivi-sanaa ei taideta kyllä käyttää kuin Aku Ankassa, mutta sen lukeminen onkin oivallinen ja perinteinen tapa laajentaa sanavarastoa :).
Lanka on siis Novitan Puroa, muistaakseni Iltanuotio-sävyä, neulottu talvisen Novita-lehden ohjeilla.
Liivi on taas Lankahamsteri-projekti, joten oli se punnittavakin: langankulutus 275 g.
- Liivin helma ei muuten ole reikäinen, kuten kuvasta näyttäisi. Pingotuksen jäljet vain näkyvät, mutta tasaantuvat kyllä ajan myötä.

Hupaisaa muuten, miten neuleistani tulee lähes aina samansävyisiä, olivat ne sitten jämälankaneuleita tai kokonaiselta kerältä neulottuja. Ainakin siis, jos neulon itselleni. Muiden lempivärit ovat sitten tietysti asia erikseen.
Tänään on isännän 46-vuotissyntymäpäivä. Anoppi toi hänelle lauantaina lahjaksi Teema-mukeja:
Taisivat olla taas jossain kaupassa leimojenkeräilykampanjan kohteina.
Anoppi totesi, että kun hän ei tiennyt, minkä värisiä toisi, niin osti vaihteeksi vihreitä. Minä siihen, että sehän on aina ollut ainakin minun lempivärini. Anoppi siihen: - Jaa, en tiennytkään!

Heh. Tuo vihreästä tykkääminen taitaa olla niin omituista, että se ei meinaa mennä millään ympäristön kaaliin. Olen minä siitä anopillekin useamman kymmenen kertaa tainnut mainita, mutta kun hän on punaisen ihminen... Eikä muuten tosiaankaan ole ainoa, joka viehtymystäni vihreään on hämmästellyt!
Kerran sain yhdeltä ihmiseltä lahjaksi ihanat korvakorut. Muuten olivat ihan täydelliset, paitsi punaiset. Kuulemma oli ollut myynnissä vihreänä ja punaisena, ja hän oli ajatellut, että ei nyt sentään ainakaan vihreää...

7 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Nätti pujo(puro)liivi! Aku Ankasta tosiaan oppi paljon uutta sanastoa, yllätimme veljeni kanssa usein vanhempamme tietämällä mitä kummallisempia juttuja :-)

Miten ihmeessä vihreä voi olla outo suosikkiväri... se on minunkin suosikkini ;-)

Mari kirjoitti...

Kiva pujoliivi! :)

Vihreä on yksi minunkin lempiväreistäni, on ollut sitä aina, tai ainakin aikuisiällä. Toki vihreässäkin on niin paljon eri sävyjä - itse asiassa ihmissilmä erottaa vihreästä kaikista eniten sävyjä muihin väreihin verrattuna - eikä kaikki vihreän sävyt minuakaan miellytä. Minun kälyni on kyllä tehnyt selväksi moneen otteeseen, että hänen lempivärinsä on nimenomaan vihreä, toivottavasti ei ole vaihtunut vuosien saatossa, jos vaikka joskus menen hänelle jotain vihreää antamaan lahjaksi... ;)

Ritu kirjoitti...

Toinen toistaan kauniimpia nämä sinun neuleet. Miksi vihreä olisi outo lempiväri ? Minä kun taas tykkään sinisestä, niin olen kuullut, että "sehän on niin kylmä väri ". Meillä on sitten aika kylmä olohuonekin, kun on siniset kalusteet :)

Eila kirjoitti...

Kiva neule!
Minäkin olen tykännyt jo monta vuotta vihreästä, sitä onkin meillä sisustuksessa ja astioissakin.

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään kovasti keltaisesta, vihreästä ja oranssista. Mutta vanhan kansan mukaan keltainen on kateuden väri, joten anopille kauhistus...häihinkin väkisin piti tuoda muita kukkia kuin valitsemani keltaiset ruusut...
T. Pii s.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Vihreä on hyvä väri, itse olen hulluna sinisen, vihreän ja turkoosin yhdistelmiin (vaikka siis "virallinen" lempiväri on punainen). Isoimman poikani (nyt 11v) lempiväri on pienestä pitäen ollut vihreä, ihan mikä sävy vaan. Onkin ollut mukava ostaa hälle vaatteita, kun ei ole ikinä tarvinnut olla sitä iänikuista poikiensinistä..

Pihla kirjoitti...

Hieno liivi ja IHANIA kuppeja. Vihreä, nam, ainakin keväisin se on munkin lempiväri:)