lauantaina, maaliskuuta 27, 2010

Kun ei saa lankaa ostella

Lankahamsteritempausta on vielä muutama päivä jäljellä, ja puikot suihkivat - välillä iloisesti, välillä laiskasti - vielä vähän isompaa jämisneuletta, jonka toivottavasti saan valmiiksi jo huomiseksi.
Tykkään asettaa itselleni tavoitteita, ja tämän neuleen saaminen tempauksen punnitukseen vaikuttaisi tällä hetkellä suht' realistiselta.
Yhtään en ole ostanut uutta lankaa tähän projektiin. Säännöthän kieltävätkin neule- ja virkkuulankaostot tempauksen aikana, mutta enpä ostanut etukäteenkään, joten jämistelty on tämä kuukausi oikein urakalla.

Mutta kun ei lankaa saa ostella, niin jotenkinhan täytyy kevätmieltä viritellä. Virittelin sitten kirjaostoilla. Käsityökirjastoni alkaa olla kyllä jo aika paisuneessa kunnossa, mutta toisaalta on ihanaa laiskoina hetkinä selailla noita kirjoja/lehtiä ja haaveilla...

Kirjaostokseni lähti liikkeelle himosta saada Knitwear Design Workshop -kirja omaksi. Näin siitä arvosteluja useammallakin taholla, ja se vaikutti mielenkiintoiselta. Toisaalta olin jonottanut myös Neulo, virkkaa, kirjo jämälangasta! -kirjaa kirjastosta jo kuukausikaupalla, joten vaikutti siltä, että on aika ryhtyä toimeen sen käsiinsaamiseksi. Eilen isäntä sai ne sitten noutaa "postista", jonka virkaa AdLibriksestä tilatuista tuotteista kyseenollen toimittaa paikallinen Siwa: Tuo "workshop"-kirja näyttää varsin perusteelliselta ja mielenkiintoiselta. Tuskin lähden noin perinpohjaisia mittauksia neuleilleni tekemään, kuin mitä kirjassa neuvotaan, mutta on kiinnostavaa lukea, miten se oikeasti kuuluisi tehdä, tuo suunnittelu. Minä olen kyllä enempi tuumasta heti vain toimeen -tyyppiä, ja aika kivasti olen nämä nelisenkymmentä neulontavuottani niinkin pärjännyt :). Jokatapauksessa hyvinkin tutustumisenarvoinen opus tuo. Ja onhan siellä pari ihan mielettömän upeaa, muhkeaa neulemallia, kuten tuo kansikuvan pitkä neuletakki, johon menee lankaa vaatimattoman kilo ja 700 grammaa!

Jämälankakirja onkin sitten enemmän minun tyyliäni, sillä se tarjoaa hauskoja ideoita, ynnä ehdottoman kauniin kuvituksen. Sen tulen varmasti lukemaan huolellisesti ja mielenkiinnolla kannesta kanteen, vaikka varsinaisia malleja sieltä ei juuri löydykään - virikkeitä ja innostusta kylläkin.

Ja vielä pari neulekirjaa lisää. The Celtic Collection on myös ollut pitempiaikainen haikailujeni kohde, ja nyt päätin ostaa senkin. Tuo Kaffe Fassett tuli sitten tarjouskirjana muutamalla eurolla:Olen täysin lumoutunut kelttikuvioihin, ja tuo kirja kyllä vastaa odotuksia. Siinä on runsaasti kirjoneuleita, ja muutama vallan lumoava "kohosolmuneule" (palmikkoneule)!

Kaffe Fassett puolestaan yllätti myönteisesti. Olen hänen neule-, tilkkutyö- ja kirjontakirjoihinsa tutustunut kirjaston kautta, mutta tämä kirja ei ole ennen käsiini osunut. Kuten Fassettin kirjoissa yleensäkin, myös tässä on vallan vietävän hyvin valitut käsitöiden kuvauspaikat. Hyvin kaunis kirja!
Eikä tietenkään tilausta ilman ristipistoja! Cross Stitch Art Nouveau on sekin ollut pitkään hankintahaaveissa, ja Travel the World in Cross Stitch on sitten enempi kiehtovaan aiheeseen perustuva heräteostos:
Jotkin art nouveau -kirjan isommat mallit ovat tuttuja Just Cross Stitch - ja Cross Stitch Collection -lehdistä, mutta valtavan ihana kirja tämä on, ja paljon monipuolisempi sisällöltään kuin ensi selailulla näytti. Pienistä malleista saisi koottua ihania pintoja...

"Travel the World" sisältääkin sitten todella runsaasti monikäyttöisiä pikkumalleja.

Että semmoinen tuhti kirjallisuuspaketti (saa nauraa, rohmulle), mutta ehdottoman kannattava ostos, minun mielestäni!

Vielä kotijutustelua:
Toiseksi vanhin poika oli viime viikon luokkansa kanssa Åressa, leirikoulua viettämässä. (Siihen reissuun olikin kerätty rahaa koko yläasteajan, vessapaperimyynnillä, kuukausittaisella tilillepanosummalla jne.) Kivaa oli ollut: oli lasketeltu, hiihdetty ja käyty uimassa.
Kehaisenpa muuten, että hieno poika: muisti ostaa äidille laivalta 3 isoa Tobleronea (3 kpl 2:n hinnalla, oli kuulemma tarjous :D.)

Luulenpa, että pojan viikonloppu menee nukkumiseen...

2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Lukutoukkana en voi todeta kuin että mikäpä sen parempaa kun yhdistää kirjat ja käsityöt! Tuo jämälankakirja löytyy minultakin, kaunis kirja!

MARELO kirjoitti...

Poikas oli kiltti kun toi tuliasia. Kivoja juttuja olet ostanut