tiistaina, syyskuuta 08, 2009

3. pari

- Sukkasadon Heinälatoon. Mallia perus(-koulu. Vaikka en muista siellä sukkia neuloneeni. Lapinlapaset tehtiin, ja nekin 2 puikolla - huijausta... Onneksi äiti opetti sukat ja tumput, vaikkakin oikeankätisellä tavalla, minulle, vasurille): Nämä ovat tyttären kokoa, eli n. nroa 35. Puikoilla 2,5 (sama silmukkamäärä kuin omissa nro 38-39 sukissa, mutta 0,5 nroa pienemmät puikoit) Nalle Marjaretken väristä Puolukka. Nam, mikä väri, ihanat aidon puolukan vihreät ja punaiset sävyt, ja miten upea lanka neuloa: langan öljyisyys tekee siitä todella miellyttävän, juoksevan ja pistelemättömän. Uusi lempilankani, ehdottomasti.
Nyt onkin jo omasta, kirkkaanpunaisesta sukkaparista toinen varsi neulottu, ja vihdoin pääsen tekemään vähän pitsineulettakin, kun itselle teen :). Vaikken ole punaisen ystävä, niin kirkkaanpunainen lämmittää parhaiten kylminä talvipäivinä, luulen ma.

5 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Siellähän on tainnut sukkakone lähteä käyntiin, kun tuommoista tahtia niitä putkahtelee! ;) Nätit puolukkaiset tällä kertaa. Minulla hyppäsi tänään lapaslangat puikoille.

Villiviini kirjoitti...

Juu, minä olen myös ihastunut tähän. Tänään sain valmiiksi lakka-sukat ja se se vasta on lämmittävä väri. Oletko nähnyt? Ainut vaan, että minua jurppii tämä vain sadan gramman kerä.

Ninnu kirjoitti...

Ihana väri sukissa! Mukavan oloiset muutenkin.

Minä muistelen vasurina lämmöllä ala-asteen opettajaani, joka itse oikeakätisenä koetti virkata ja neuloa vasurilla, jotta pystyi opettamaan minua :-). Mutta tämän olen tainnut kertoa Sinulle aiemminkin...? Tuli semmoinen deja vue -olo :-).

-maiju- kirjoitti...

Hih, mullakin marjaretki puikoilla, mutta värinä lakka, toinen sukka jo valmiina. Kauniilta näyttää tuo puolukka! Piti laittaa "lahjalaatikkoon" mutta tytär heti varasi itselleen.
Toisaalta tuosta kyllä taitaa tulla vaikka toisetkin sukat, semmoiset pikkuiset, ne voi sitten laittaa sinne lahjalaatikkoon.

Srinity kirjoitti...

Minulla on tuota Puolukkaa yksi kerä ja kun näin nuo sinun tekemät kauniit sukat niin alko polttelemaan puikoille pääsyä! :)