perjantaina, elokuuta 21, 2009

Big Beniä ehdin tehdä tähän asti: - Kunnes huomasin, että tuo pensausto, tai mikä lie kasvillisuus aidan takana pitäisi tietysti olla puolipistoilla! - Ja ei kun purkamaan... (Onneksi en ollut ehtinyt tehdä sitä osaa kovin pitkälle.)
On työssä muutakin pielessä: tytöntyllerö seisoo yhtä pistoriviä liian ylhäällä (malliin verrattuna.) Mutta se tuskin haitannee.
Minulla alkaa olla ilmeisesti ongelmia tuon ikänäön kanssa. Silmälasini eivät ole 2-tehoiset, mutta alareunan voimakkuutta on lievennetty juuri hiipivään ikänäköön sopeutuvaiseksi. Rajattomien linssieni tempukkuudella olen selittänyt (itselleni) nuo jatkuvat virheet pistelytöissä. Minä nimittäin ihan oikeasti näin, että tuon tyttelin piti seisoa tuossa kohdassa, ja sitten ei pitänytkään... (Tai voihan se olla hiipivän ikänäön sijasta hiipivää hulluuttakin. Mene-tiedä.)

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Olen kuullut, että jokaisessa käsityössä pitää olla yksi virhe, jotta käsityöstä lähtee "pahat henget" pois, tai jotain sinne päin. ;) Että ehkä tuo sinunkin ihana pistelysi nyt on niistä paholaisista vapaa. ;)

Alempaan postaukseen viitaten, jos tuo "kerää koko sarja" tarkoittaa Atalien lankoja, niin niitä on muuten varmasti ainakin yhtä paljon sävyjä kuin DMC:n lankojakin... Viimeksi viime lauantaina Lennulla oli niitä ristipistotapaamisessa näytillä, ja niitä Atalien lankoja on oikeasti ihan valtavasti. Mutta hyvä keräilykohde, ei sen puoleen. ;) Itsekin olen kerää koko sarja -tyyppiä, ja siksi yritän ummistaa silmäni kokonaan noilta Atalien langoilta, kun nyt vasta sain DMC-kokoelmani kasaan. ;)

Käsityöperhonen kirjoitti...

Ristipistotöitä ja muita kirjontatöitä joutuu yleensä ainakin kerran purkamaan jossakin vaiheessa, kun on pistellyt väärin. Ainahan virheet harmittavat, mutta se on vain käsityöntekijän elämää! Joskus ristipistotöiden ohjeetkin ovat aikamoisen epäselviä. Kerran löysin vanhasta käsityölehdestä fantastisen mallin, mutta sen toteuttaminen oli haastavaa, koska ajan hammas oli haalistanut ristipistomallin värejä - muutamien värien eroa oli vaikeaa erottaa ohjeessa.

En usko, että yhden pistorivin heitto mallissa haittaa, koska se on epäsymmetrinen. Eipä tästä työstä sellaista virhettä pysty valmiina havaitsemaan! :)