lauantaina, huhtikuuta 04, 2009

Usko tai älä ;)

Olen täällä julistanut julkeasti ja kovaan ääneen, etten ole ruuanlaittaja enkä muutenkaan köksäihminen. Siksi täytyykin laittaa valokuva tämän päivän Mummon marjapiiraasta, jonka ohjeen, Mam(m)an marjapiiraan nimellä, bongasin Maman sivuilta: - Ettäs näette, että kyllä minäkin joskus jotain, tämmöistä simppeliä...
Ohje oli entuudestaan tuttu, mutta johonkin keittiökaapin syövereihin se on vajonnut ja kadonnut. Reseptejä kun minulla, keräilijäluonteella, on kasapäin, vaikka toteuttamisen kanssa onkin niin ja näin :).
Siispä kiitos Mamalle, jonka sivuilta kävin reseptin tulostamassa.
Täytemarjoina käytin yksinomaan puolukoita, ja rasvan määrää vähensin kolmanneksella.
Lähikuva: - Juuri ennen, kuin viimeinenkin pala häippäisi nälkäisiin (? Oli kyllä jälkiruokana...) suihin.
EDIT: Kerrottakoon vielä, että sähkövatkain lakkasi toimimasta kesken piirakkataikinan teon. Isäntä sanoi, että on se kumma: melkein uusi vatkain! (Heh-heh, häälahjaksi saatu, vuonna 1987 - vanhempien naapureilta! Samassa paketissa oli muuten silloin höyryrauta, jonka jouduin uusimaan jo kymmenisen vuotta sitten, kun kalkinpoistajakaan ei sitä enää kyennyt puhdistamaan. Niin, ja leivänpaahdin, joka syttyi palamaan joskus reilu 10 v. sitten, siinä kun ei ollut murujentyhjennysluukkua ollenkaan. Omin käsin kannoin sen palavana ulos lumihankeen: onneksi oli talvi :D!)

11 kommenttia:

Mama kirjoitti...

Waut,wau!!!
Ihanan maukkaan ja mehevän näköistä. Vesi kielelle herahtaaaaa! Kannatti tulla piipahtamaan!
Eikös olekkin oikee retroherkku?
Ei tartte nyt lasten kangaskattikoista herkkupaloja kysellä. =))

Mama edelleen kirjoitti...

Samaa mieltä olen tuon rasvan kanssa, että vähempi riittää. Tämä kun on oikeesti Valion ohje voin kera. Itse kyllä tein margariinista.

tuulis kirjoitti...

nam, ompa hyvän näköistä.

Minä olen samanlainen, että ohjeita on keittön kaapit pullollaan, mutta se totetus tökkii...
kaikki leivonnaiset, joiden käytössä tarvitaan kaulinta olen hylännyt jo ajat sitten :D

Pirjo kirjoitti...

Ompa herkullisen näköinen piirakka ja varmaan maku on suussa sulavaa. Minäkin olen huono noissa kokkaushommissa. Mutta ihanaa viikonvaihdetta siun koko poppoolle!

Matleena kirjoitti...

Nam nam, onpas herkullista piirakkaa! Minullakin on alkuperäinen Mamman marjapiirakan ohje Valiolta (tallessa (tytär nuoruuden innossaan liimaili kerran minun leivintaohjeitani vihkoon). Ja se on yksi parhaimpia piirakkaohjeita, mitä tiedän. Kokeilepa joskus mansikoista ja pane reilusti vaniljasokeria. Ah sitä ihanuutta! ;)

Käyppä nyt kurkkaamassa lisää myssyilyjäni! ;D

Anne S. kirjoitti...

Oijoijoi!!!Minä, ihan varmasti kokeilen tätä heti kun vaan voin!!Leipoisin vaikka joka päivä...( ja suurimmaksi osaksi ilman reseptejä, olen semmoinen summanmutikka-kokeilija-keksijä-leipuri, mutta aina on kaikki syöty... )

Mama kirjoitti...

Hahaa! Minun vatkain on vielä vanhempi. Sain sen jouluna -85 anopilta, kun esikoistamme odotin.
Minulla tosin on menossa jo toinen yleiskone.
Mutta nyt jos joudut uuden hankkimaan, niin jospa se leivontakärpänen nyt purasisi. =))

Tarjuska kirjoitti...

Ihme, että sattumoisin ihan ekaa kertaa vasta tänne blogiisi eksyin Marken saattelemana. :) Täällä on kaikkea minua kiinnostavaa, mutta ihmettelen, etten ole aiemmin täällä käynyt. Tuon ohjeen mukaan teen itsekin marajapiirakkaa. Tosin olen käyttänyt vain yhtä marjalaatua kerrallaan. Teen yleensä mustikoista, puoluokoista, punaherukasta tai vadelmista. Se on tosi herkullista. :) Täytyy piipahtaa useamminkin täällä, kun tien löysin. :))

Liisa kirjoitti...

Näyttää hyvältä, nam!

Maaret kirjoitti...

Juuri samaisella, mutta puolikkaalla ohjeella väsäsin vuokaan piirakan, tosin marjoina käytin tällä kertaa mustikoita:)
Ohjeen olen saanut vuonna 1984, kun ensimmäinen tyttäreni oli juuri syntynyt ja siitä asti aina silloin tällöin tasasin välein tätä ohjetta käytän, on niin kiva, helppo ja nopea ja voi käyttää täytteenä melkeimpä mitä vaan marjoja, jopa hedelmätkin sopii siihen:)NAM

Mimiko kirjoitti...

Mun vatkain hajosi tammikuussa kesken synttärileipomusten teon. Sillä aikaa sitten puuhasin muuta kun ukko kävi isältäni hakemassa vatkaimen. Nyt on uusi oma ja sen hitain asento on puolta nopeampi kuin edellisen nopein. Tällä ei mitään rauhallista vatkaamista harrasteta. Kaikki sinkoilee kulhosta jo ykkösasennossa :/