maanantaina, helmikuuta 02, 2009

Miten minä kuvia väritän...

Tämä kortti stampartic-haasteeseen, jonka malliluonnoksen löydät em. linkistä: - En ihan malttanut odottaa liiman kuivumista kukan keskustasta. (Piti priorisoida: kohta olisi ollut liian vähän valoa valokuvaamiseen.) Helmiäisreuna kuvan taustalla oli vähän semmoinen "oikku", kun oli tuon kokoinen vaaleanpunainen helmiäispaperi, enkä keksinyt sille juuri muutakaan käyttöä. Sutaisin sitten reunat rubiininpunaisella leimamusteella, ettei paperin väri jäänyt niin latteaksi.

Silloin tällöin joku kyselee, miten väritän leimakuvia. En ollenkaan luule olevani mikään mestari siinä hommassa, mutta voin kyllä kertoa oman tapani. Se on nimittäin erilainen, kuin
(1) Ihana-lehden viime numerossa esitelty tapa, jossa ensi väritetään pohjaväri vaalealla ProMarkerilla, ja sen jälkeen varjostetaan esim. akvarelliväreillä, öljypastelleilla, puuväreillä, tms. Ja sitten häivytetään reunat öljyllä ja stumpilla tai vedellä, jos on akvarelliväreistä kyse.

(2) Minä väritän ensin varjostukset tummemmilla ProMarkerin sävyillä, ja sitten väritän pohjan vaaleammilla siten, että väritän myös jo tehtyjen varjostusten päältä. Käytän varjostukseen useampia värisävyjä, joskus ihan eri väriä kuin pohjaväri (esim. varjostukseen sinistä, yliväritettävänä pohjavärinä vaaleanpunaista).
Luulenpa, ettei tässä ole oikeaa tai väärää tapaa. Ensin kerrotulla tavalla kuvasta tulee vaaleampi ja kuulakkaampi, jälkimmäisellä tavalla vahvemman värinen. Luulenpa, että molempi parempi :). Tässä tämänaamuisia värityksiäni:

EDIT: Tuli pari kysymystä ihonvärin värisävyistä: Pohjavärinä käytän ProMarkerin Vanillaa, varjostuksissa lisää Vanillaa (siis useampi kerros varjostuskohtiin) sekä Pastel Pinkiä. Lisäksi käytän nykyään mielelläni Brushables-kynien vaaleinta ruskeaa, koska siitä jää hauska "siveltimen jälki".

9 kommenttia:

Peikkotyttö kirjoitti...

ihan hyvin olen nyt pystynyt juomaan kahvia--- :D

Elina kirjoitti...

Olen aina ihmetellyt ikonin maalausta, miten on mahdollista ensin värittää kaikki tummat ja sitten siirtyä vaaleampaan, eihän sitä kuvaa pysty mitenkään hahmottamaan! Tai siis minä en pysty, ilmeisesti moni muu pystyy, ei kyllä ikinä tullut mieleen, että sitä voisi leimakuvien värittämiseen soveltaa. Hienoa jälken siten näyttää saavan, mutta taidanpa pitäytyä perinteisessä...

Matleena kirjoitti...

Jaa sinä oikein kurssin minulle järjestit tänne, että oikein innostuisin kortteihin! ;DDD No eihän sitä koskaan tiedä, mihin innostuu. Olenkin joskus ajatellut, että ehkä alitajuisesti yritän välttää kortteihin hurahtamistani sillä, etten kovin tarkoin niitä edes katsele. ;D Totta haastat, että aikaa vain tuntuu olevan liian vähän kaikkeen kivaan ja ihanaan, mitä haluaisi tehdä. Eikä ehkä meidän kannata siitä maailmanhistorian "kirjoittamisesta" huolta kantaa, porskutellaan vain omaan tahtiimme kunhan ei tehdä tarkoituksella pahaa muille.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Matleena: Kommenttiisi maailmanhistoriasta ei voi sanoa muuta kuin intiaanipäällikön tavoin, että: Ugh! :)

Jorunn kirjoitti...

Aaaawww...adorable!!!
Love your coloring, you really got this promarkers working for you!!!

thanks for playing!

hugs,
Jorunn

Minsku kirjoitti...

Todella kauniita kortteja! Täytyykin samaan hengenvetoon kysyä, että millä värillä olet värittänyt kasvot (ihoalueet yleensä)? Itse kun käytän lähes aina Dusky Pinkiä, mutta tääs sun väri on jotenkin "luonnollisempi":)

Hanne (korttitehdas) kirjoitti...

Kiitos väritystavan jaosta =) Tosi hienosti osaat kyllä värittää!

Bente kirjoitti...

Soooo cute:=)

Lillemor kirjoitti...

Very nice card, I can see that you are very talanted in painting with pens! Thanks for joining!