keskiviikkona, joulukuuta 17, 2008

Kontrollipäivä

Tänään piipahdin kardiologisen poliklinikan kontrollissa. Tulikin juostua: Kun sairaalan ympäristössä on parkkipaikkoja niukalti ja nekin maksullisia, jätämme auton yleensä vähän kauemmas, toistaiseksi maksuttomaan kadunvarsiparkkiin. Viimassa sitten kipitettiin isännän kanssa liukkaita katuja, käsi kädessä. - Se oli nyt kai sitä paljon puhuttua "kahdenkeskistä aikaa" tämmöisillä "suurperheellisillä" :)
Sydän näytti onneksi ihan hyvältä. Ei ole venahtanut lisää, ja rytmikin oli - ihme! - normaali. Lääkäri kysyi, huomaanko sen käytännössä. Tunnustanpa, että enpä juurikaan... Anemia vaivaa, joten rautapillereitä on popsittava, vaikka herkimmillekin vatsoille sopiva Obsidan sekoittaa vatsani, * huokaus * .
Tämä nykyinen rauhallinen elämäntapa tekee mitä ilmeisemmin hyvää sydämelle. - Tai sitten pähkinät, joita syön päivittäin kourakaupalla. (Olen oikea orava niiden suhteen.)

Lääkärin jälkeen pakollisille jouluostoksille. Nyt löytyi vähän lelujakin - onneksi! Tavoitteena olisi, että kaikille lapsille jotain vaatetta, herkkua, tekemistä ja lukemista. Esikoiselle näyttää olevan vaikein löytää sopivaa "kivaa", kun hän on jo kohta 17-vuotias nuorimies, mutta intressit eivät ole ihan samat kuin vammattomilla ikäisillään pojilla. No, CD-levyjä löytyy ainakin, hän kun rakastaa musiikkia. Hän sai rippilahjaksi 1,5 v. sitten oman CD-soittimen, joka soi miltei tauotta pojan kotona ollessa. Soitin meni jostain syystä rikki: ei saa virtaa enää. Tänään ostimme hänelle uuden ja annoin sen saman tien käyttöön. Sielläpä hän nyt omassa huoneessaan tunnelmoi Toivontuottajien Jouluradion säveliä kuunnellen!

17. päivän luukut nooralta (oikealla) ja Ruiskaunokilta (vasemmalla): Ruiskaunokilta kauniskuvioinen kauppakassi:
Ja Nooralta lämpimän viininväriset kynttilät:
Kiitos molemmille! Kangaskassi on erinomainen idea. Kulkee mukavasti käsilaukussa - "Ja maailma pelastuu!" - Ja kynttilänvalo on - paitsi ekologista - myös erinomaisen tunnelmallista :)

4 kommenttia:

tuulis kirjoitti...

Kivan näköinen kangaskassi!
Kangaskasseja ei koskaan ole liikaa, sanoo hän joka inhoaa muovikasseja :)

Noora kirjoitti...

Ihan hyvä, että korjasit mun mokan. Ei kiireessä oikeen huomannut. Nyt on kuitenkin korjailtu :)

Mari kirjoitti...

Minä vain kommentoin tuota rautalääkettä, että ei minulle ainakaan Obsidan ole koskaan sopinut, eikä kuulemma äidillekään, tulee vatsaoireita molemmille. Retafer on sopinut minulle, sen mitä nyt raskauksien aikana on joutunut rautaa syömään. Hyvä, että sinulla oli sydän kunnossa! :)

Matleena kirjoitti...

Hyviä uutisiahan sieltä sairaalasta sitten sait, hyvä niin! :) Täällä muuten toinen orava! ;D Illalla ei uni tule, jos ei sängyssä syö vähintään kourallisen pähkinöitä. :D Cashewit on erityisesti mieleen.