perjantaina, marraskuuta 28, 2008

Shoppailupäivä

Voitin Minnan blogiarvonnan, ja tänään kopsahti mukava arvontavoitto postilaatikkoon:

Oli tullut jopa vähän japanilaisia vaikutteita joukkoon, mistä erityiskiitos! Olipa taas mieletön arpaonni, kiitos paljon, Minna! (Korttikin on muuten kaunis; tosi tyylikäs leima siinä.)

Aamulla kävin kummeilemani päiväkodin puurojuhlassa. Tosi kiva päästä näin aistimaan joulunodotuksen huumaa, kun omien lasten kouluissa ei enää tuommoisia yhteisiä joulujuhlia järjestetä. Siis semmoisia, mihin kutsuttaisiin vanhemmatkin mukaan. Kylämme ala-astekin on jo paisunut niin isoksi, että ei ole tiloja, johon porukan kutsuisi. Sääli. Onneksi pääsen sentään pitämään kyläkoulumme jouluhartauden, ja kaappaamaan sillä tavalla osan joulutunnelmaa itsellenikin.
Mutta päiväkodissa oli tunnelma korkealla. Jokaisella ryhmällä oli oma esityksensä, ja ehdottomasti hauskin porukka olivat ihan pienet, 1-2-vuotiaat, jotka joulunauha päässä näyttämöllä seistessään näyttivät olevan jotenkin ihan ulalla. Suloisia!
Puurojuhlan vuoksi varsinainen pyhäkouluhetki jäi pitämättä, mutta yritin juhlan lopuksi kertoa hieman siitä, että nyt ei siis vielä ole joulu, vaan adventti, joulun odotus, vasta. Laulettiin ja leikittiin "Rukous on silta". Ajattelin, jos jäisi jollekin mieleen, että adventin aikaa voisi viettää rukoillen...
Päiväkodilta lähdin kaupungille kuljeksimaan. Sovittiin isännän kanssa, että jos pari tuntia keskustassa pyörisin, ja hän kuskaisi minut sitten kotiin. Mukavasti aika kuluikin paikallisessa kangas-/askartelukaupassa, Tiimarissa ja Vapaa Valinnassa. Kierroksen jälkeen olin niin uupunut ja nälkäinen, etten jaksanut lähteä katsomaan Taidetalon näyttelyä, vaikka henkisesti olisi tehnyt mieli. Saapa nähdä, jaksaisiko sitä sunnuntaina lähteä kaupungille uudestaan, että tulisi nähtyä näyttely ennen kuin se puretaan.
Kangaskaupassa sorruin perinteisten nappien ja nauhojen ohella - jälleen kerran - peltirasiaan. *Voi minua, häpeillen tunnustan*
Näin tämän kassapöydällä:
Nätti nypläyskuva, mutta tuskin olisin sen ostanut, ellei se olisi ollut tuplasti komeampi, eli ison rasian sisällä oli toinen pienempi:
Liki 12 € maksoi tämä systeemi, mutta kyllä ovat niin hienot! Sitäpaitsi ostin taas niitä nauhoja ja nappeja, ja täytyyhän ne johonkin laittaa, joten...

Adventtiaika tosiaan lähestyy, ja vielä puuttuu nuorimmaisten joulukalentereista 8 pikkupakettia. Tänään täytyy ne vielä kääriä, kun poika on yläkerrassa pleikkarin kimpussa (saa pelata vain viikonloppuisin, joten perjantaisin aina puhtia riittää) ja tyttö vannoi, ettei tänä iltana poikkea askartelunurkkauksessa muuta kuin "äärimmäisessä hätätilanteessa".
Huomenna onkin sitten kauan odotettu pyhäkouluopettajien kokous/koulutus/lomailupäivä. Toivottavasti sieltä irtoaa runsaasti uusia, hedelmällisiä pyhäkouluhetki- ja askarteluideoita!

Sunnuntaina menemme isännän kanssa kirkolle pykäämään jouluseimiasetelman pystyyn. Jos saisin vaikka siihen mennessä virkattua asetelmaan enkelihahmonkin. Vaikka eiväthän ne enkelit heti eka adventtina näkösälle tulleet :)

4 kommenttia:

Ritu kirjoitti...

Ihanaa on ollut päiväkodin juhlassa. Meilläkin oli koulussa adventtihartaus kuvaelmineen ja Hoosiannaa laulettiin. Säestin sen vanhalla kunnon urkuharmonilla :) Aika vaikea selittää lapsille, miksi sekä adventtina että palmusunnuntaina on samat jutut, kun Jeesus ratsastaa aasilla ja ihmiset huutavat Hoosiannaa. Sinä varmaan osaisit selittää sen niin, että ekaluokkalainenkin tajuaisi. Jeesuksen tulon odottamisestahan siinä on kysymys, mutta minä koen jotenkin hankalaksi asiaksi selittää tämän yhtäläisyyden. Vaan poltetaan joka tapauksessa kynttilöitä aloitetaan joulun odottamisen aika. Hyvää adventtia sinulle !

Sari kirjoitti...

Siis kylläpä löysit ihanat rasiat. Todella upeat!

Matleena kirjoitti...

Minä myös tulin kehumaan noita ihania rasioita! Varsinkin se pienempi on erityisesti minunkin mieleen. Onhan niillä tärkeä tehtäväkin nauhojen säilyttämisessä! ;d

Hyvää adevntinaikaa sinulle ja perheellesi!

Maikki kirjoitti...

Tervehdys!
Kiitos kun kävit blogissani vierailulla ja osallistuit arvontaa. Tulin heti kurkistamaan tänne, mutta aika monen "mutkan" kautta piti kiertää jotta viimein löysin sinut:)
Hienoja kortteja olet tehnyt ja kauniit rasiat. Niistäkin hienompaa on oman "mielesi tunnelma" joulun aikaa kohtaan. Tässä tavallisena "taatiaisena" on niin vaikea välillä oppia hiljentymään ja miettimään joulun todellista tarkoitusta. Kiitos siitä, että jollain se lahja vielä löytyy:)
Lämpimin talviterveisin Maikki