perjantaina, lokakuuta 03, 2008

Voitto kotiin!

Minä en ole oikein tänään muuta aikaiseksi saanut kuin tavaksi tulleen päivittäisen joulukortin. Ja sukanvarren, jonka olen purkanut 3 kertaa, kun en ole osannut päättää mallia...
Mutta poikapa sai kultamitalin: Autistinen esikoisemme on synnynnäinen pomppija, joka harrastaa hyppimistä välillä tuntikausia päivittäin. Nyt tuotti harjoitus tulosta, kun poika voitti mitalin koulunsa pituushyppykisassa. Siinä sen näkee, että jokainen osaa jotain :)
Pikkuneiti voitti lastenSayn ekan arvontapalkinnon, joten on täällä tuuriakin, eikä pelkkää osaamista, heh!
Ja niin sitten oli näemmä White Rabbit -karkitkin kiinalaisia ja melamiinilla terästettyjä! En muista kuka, mutta joku niitä kesällä tarjosi jossain. Oli muistaakseni tuonut joltain reissulta. Hmm. Elämä näyttää olevan vaarallista. Justiin isäntä vei R-kioskille vaihtoon pehmokoiran, jonka kuonossa oli ftalaattia. Onneksi se oli lelu, jonka tyttö oli luovuttanut minulle unikaveriksi, eli ftalaatti tuskin tuotti meidän perheellemme harmia (ainakaan sen lelun kautta).
Vähän pistää miettimään, kannattaako oikeasti tuoda niin paljon kaikenlaista kamaa sieltä Kiinasta, kun sivutuotteena on ftalaatit ja melamiinit... Ja kannattaako niitä ostaa, kysyy joku. Puolustaudun: Nämä eivät olleet meidän omia ostoksia. Karkit söimme tarjottuina ja lelu tuli lahjaksi. Eri asia sitten on, voiko tuommoisilta tuotteilta nykypäivänä enää mitenkään suojautua, kun ei täällä pussissakaan voi elää.

7 kommenttia:

Maartsi kirjoitti...

Eikä sen ole ekologistakaan rahdata tavaraa toiselta puolelta maapalloa. Mutta kun Kiinassa on työvoima halpaa eivätkä ihmiset halua maksaa mistään. :(

Tuo koirajuttu on mennyt minulta ohi, mutta kun vein pakettia R-kioskiin (asiamiesposti), minulta kysyttiin, olenko palauttamassa koiraa. Olin vähän hölmistynyt.

Pirjo kirjoitti...

Minulta on kans menny tuo koirajuttu ohi.... Yksi on jossain koiran leluna. Onnea paljon pojallesi kultamitalin johdosta. Toivottavasti urheilu-ura siitä urkenee. Meidän pojat olivat kovia hyppäämään mäkeä. Petri oli Keski-Euroopan mäkiviikollakin v. 96

Liisa kirjoitti...

Onnea pojalle mitalin johdosta, hyppiminen on tuottanut tulosta. Tuo mitali on hieno.

Ev on valmiina maanantaista postitusta varten.

Villiviini kirjoitti...

Onnea oikein paljon pojallesi. Hieno saavutus ja komea mitali!

On jo aikaisemmin pitänut kysyä, että oletko lukenut sen ruotsalaisen autistinaisen kirjan, sen joka on ollut kovasti tapetilla viime aikoina? Ihan vain lehtijuttua olen lukenut, mutta jo sekin säväytti. En vain ole saanut hankittua kirjaa luettavakseni.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Kiitos paljon onnitteluista. - Villiviini: En tiedä, mitä nimenomaista kirjaa tarkoitat. Paljon olen lukenut autismia koskevaa kirjallisuutta, ja monta (ainakin 5 tulee mieleen) autistien kirjoittamaakin kirjaa, mutta viime aikoina en enää niin paljon. Enemmän silloin n. 10 v. sitten, kun pojan diagnoosia oli tuoreempi juttu.

Ritu kirjoitti...

Onnittelut pituushyppääjä-pojalle ! Tarkoittaisikohan Villiviini Iris Johanssonin kirjaa " Toinen maailma jonka tunnen" -autistin tarina. Minä varasin sen kirjastosta. On vähän jonoa, mutta odotan innolla luettavaksi ja aikanaanhan sen saan. Se on uusi tänä vuonna suomeksi ilmestynyt kirja.

Villiviini kirjoitti...

Juu, juuri Johanssonia tarkoitin, vaikken muistanut enempää kirjailijan kuin kirjankaan nimeä. Kiitos, Ritu!