sunnuntaina, syyskuuta 21, 2008

Kirkas pyhäpäivä

Tämäkin aamu valkeni sateisena, ja aloin jo epäillä meteorologien huijausta, mutta tulihan se sieltä: auringonpaiste! Tuuli kävi melko lailla pohjoisesta, eli kovin lämmintä ei ollut. Lapset olivat kuitenkin toista mieltä: kun aurinko paistaa, takkia ei päälle laiteta!
Tänään saatiin taas kuukausittainen annos pyhäkoulua kylällemme. Otin aiheeksi tännekin Mooses-vauvan kaislakorissaan. Ei tarvinnut suunnitella erikseen, vaan sain kertoilla kuta kuinkin saman tarinan kuin päiväkodissa taannoin. Pikkuisen täytyi sisältöä muuttaa "isompien" suuntaan, kun pyhäkoululaisemme täällä ovat miltei kaikki kouluikäisiä. Pääsimmekin mielestäni ihan mukavaan keskusteluun siitä, mitä eroa on sankarilla ja seikkailijalla.
Askartelimme tämmöisiä:- Saatiin taloutemme jätskitikkukokoelmaa hiukan kevennettyä...
Käsitöiden eteneminen on nyt ollut hiukka hidasta. On ollut muuta, kaikenlaista. Mutta on norsu saanut jo pyykit ripustettua narulle - vaikka naru ja pyykkikori vielä puuttuvat:
Tänään näimme taas pitkästä aikaa lenkillä myös Patskun äidin, joka oli lähtenyt, tapansa mukaan, omatoimilenkille. Patskun äiti on aika lailla pystykorvan näköinen ja paljon Patskua pienempi.
Tässä taas Patskusta kuva lelukoiransa kanssa, eilisessä iltahämyssä (ja vielä ilman salamaa) kuvattuna:
Minä tässä käyn sisäistä keskustelua itseni kanssa, menisinkö ensi kesänä pitämään rippileiriä vai en. Ainakin se homma täytyisi tehdä huomattavasti alennetulla palkalla, etteivät eläkkeet mene. Vaikea paikka päättää.

5 kommenttia:

Lennu kirjoitti...

Kivalta näyttää ristipistotyö jo tässä vaiheessa!

marjut kirjoitti...

uusristipistovaihto käynnissä

Intsu kirjoitti...

Pyhäkoulu on tosi hyvä asia,että sellaisia pidetään ja lapsille opetetaan,että on turva tämän levottoman maailmanajan keskellä,rakastava Taivaan Isä,jonka huolenpidossa saadaan olla suuret sekä pinet.
Sun pyykinarutaulukin edistyy hyvää vauhtia. Ja voi tuota Patskua,kun se on suloinen ja tuo lelukoira näyttää olevan sille niin tärkeä :)

Liisa kirjoitti...

Tääällä odotellaan pyykkinarua valmistuvaksi, että saadaan nähdä valmiina hieno työ.

Nina kirjoitti...

Kiitos decomatskuvaihdosta, ihania olivat