maanantaina, heinäkuuta 28, 2008

Ristiin rastiin

Hoh-hoijaa, on taas vähän vaikeuksia tämän julkaisemisen kanssa tässä bloggerissa, mutta yritetäänpäs uudestaan:
Tänään tuli , "lomamatka", Ninniltä. Kylläpäs olitkin ollut nopea! Tässä hienot itsetehdyt osat:
Aivan ihana tuo vanha sininen bussi tuossa kortissa. Tuommoisessa linja-autossa varmaan olisi tunnelmaa, kun se hölskyttelisi nimismiehenkiharaisia kyläteitämme. Mutta meidän kylällehän ei kulje minkäännäköistä julkista kulkuneuvoa, joten se siitä.


Huomaatkos, jotenkin jännästi rasia ja kortit sopivat tyylillisesti yhteen: raitakuosit, laivat ja bussit... En tiedä, onko tietoista. Ja perhosiahan pitää olla - kiva! Sitten muu askartelutavara:Kiitos, Ninni, tykkäsin kovasti! Sarah Kay -leimakuvat olivat kiva yllätys, minulla kun ei niitä ollut ennestään yhtään. Itse asiassa pikkuneiti tuli kanssa jaolle, niin, että päästään yhdessä värittelemään. En tiedä, täytyisikö itsellekin joskus ostaa joku ko. sarjan leimasin. Semmoinen kun löytyisi, missä olisi pyykkinaru myös, niin se olisi kova sana, hih.
Omaa lähetystäni en taida vielä paljastaa, kun pistin sen tänään postiin. Toivottavasti menee ehjänä perille, kun yksi osa on kyllä vähän riskaabelia tekoa...

Enpä malttanut pitää "pistelijän kirjaa" kokonaan yksivärisenä, eli punapistoisena, vaan ainakin kansikuvaksi tulee värikuva. Se on Beatrix Potterin kirjasta hiirulainen, joka pujottaa lankaa neulansilmään:

Ei se siitä vielä paljon hahmotu, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...

Natsun blogin innoittamana asetuin eilen pistelemään kiikkustuoliini kera Levengoodin ohjelman. Natsu kehui kovasti Mr L:ia, mutta ei ollut minun juttuni, ei. Vaan tuli siinä pisteltyä silti. No, nytpä tiedän, miksi Levengood niitä tunteita nostattaa, ennen kun en ole viitsinyt hänen ohjelmiaan katsella. Ärsytti jotenkin se ennakkomainontakin jo. Mutta se kermavaahdon ruiskiminen toistensa niskaan... hoh-hoh. Minulla on kai sitten vähän erilainen huumorintaju, vai osuinkohan näkemään jotenkin poikkeuksellisen tyhjäpäisen jakson? No, katselkoot he, jotka haluavat. Makuasioistahan ei tunnetusti kannata kiistellä.

Josta tuli mieleen entinen kampaajani, joka kertoi, että koulutuksessa kehotetaan välttämään keskustelua politiikasta, uskonnosta ja säästä. Siis asiakkaiden kanssa. Onneksi me papit saamme keskustella noista kaikista... No, varsinainen politikointi ei liene soveliasta. - Enkä tiedä siitä säästäkään. Itse mokasin aikoinaan mennessäni onnittelemaan 70-vuotiasta seurakuntalaistamme. Satoi kaatamalla, ja heti ensimmäisenä ovella tokaisin, että:

"Päivää. Kyllä onkin ruma ilma!"

Arvaas, mikä emännän nimi oli? No, Ilma...

Minulle sitä aina sattuu ja tapahtuu, kun olen tämmöinen "harvasanainen". Appiukko kun joskus kysyi, että tiedänkö, mikä on "hölppä", ajattelin hänen tarkoittavan minua, kunnes selvisi, että se onkin katon kannatinpuun kärkiosa... myspace layouts


Käytiin kaupunkireissulla isännän vasta-alkaneen kesäloman kunniaksi. Pikkuneidin kanssa hamstrattiin lehtiä, postikortteja ja taas vähän askartelukrääsääkin. Ihan oli Tiimariin asiaakin, mutta olivat mokomat laittaneet alennusmyyntien jälkeen uutuudet pöytään. Ja taas teki mieli saada kaikkea söpöä omaksi. Ja kummasti niistä vaan kertyy á muutaman euronkin hintaisista ostoksista.

Nyt olen kyllä antanut itselleni luvan askartelu- ja käsityötavaroita ostellakin, ihan ilman huonoa omaatuntoa, sillä olen jättänyt tältä vuodelta vaatteet ja kodinsisustustarvikkeet ostamatta. Edes verhoja en ole ostellut, vaikka taas Jotex yritti kataloogillaan houkuttaa.

Verhot ovat se minun akilleenkantapääni. Välillä täytyy tehdä vanhoista tilkkutöitä, että saa ostaa uusia, kun verhokaapit pursuilevat. Toisaalta, on meillä paljon ikkunoitakin... Karkin ostamistakin olen koittanut vähentää sekä itseltä että lapsilta. Jäätelöä ollaankin sitten syöty aika surutta. Mutta se lienee hammasystävällisempää? Minulta kun hampaiden kiilteet ovat kaikonneet jo miltei tykkänään, ilmeisesti sydänlääkkeistä ja astmaattisuudesta johtuvan suunkuivumisen takia, niin koitan pitää ainakin lasten hampaista huolta. Mutta siis, tämmöisen heräteostoksen tein lehtihyllystä:

Noloa tunnustaa, että ostoshalun herätti tuo kylkiäispakkaus, jossa on ihanan karamellista aidakangasta. Lehti maksoi huimat yli 9 €, enkä olisi kai muuten ostanutkaan, mutta kun oli viimeinen kappale hyllyssä. Ajattelin, että jos en ota, alkaa myöhemmin kaduttaa. Minä kun harvoin kadun ostoksiani, mutta usein ostamatta jättämistä.

Harmillista oli, kun piti ostaa "sika säkissä", eli lehti muovipussipakkauksessa, mutta hyvä lehtihän tuo vaikuttaa olevan. Ohjeet ovat selkeitä, ja oli ilahduttava yllätys, että lehti sisältää aasialaistyylisesti koristellut aakkoset ja - juku! - "etsintäkuulutus"-ristipiston! Luulenpa, että jälkimmäisen ainakin pistelen ihan omalle seinälle!

8 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Yritetäänpä toisen kerran: äsken kirjoitin pitkät pätkät ja jonnekin ne kirjoitukset hävisi.

Nyt taidan mainita vain, että minusta Levengoodin ohjelma oli ihan hyvä, kun vieraana oli Danny. En ole kyllä muuta muistanut katsoakaan!

Ja sitten tuo lehtien pussittaminen ärsyttää minuakin. Olisi kiva selailla ennen kuin ostaa, mutta eihän sitä tilatessaankaan tiedä, mitä tulevat lehdet sisältää.... :-)

Ninni kirjoitti...

Saa minun atc kortit julkaista,niinkuin olet jo julkaissutkin! Kiva kun tykkäsit.

Liisa kirjoitti...

Juu, tais tulla ihan tarkoituksella nuo Ninnin kortit bussia ja laivaa,kun kävimme heinäkuun alussa Tallinan matkalla, bussilla mentiin ja tietysti laivalla Tallinaan:)

Minä en ole raaskinut ostaa noita ristipistolehtiä juuri tyyriyden takia. ja kun ei pääse edes kurkistamaan, mitä pitää sisällään, mutta kyllähän ne varmasti ihan ostamisen arvoisia ovat.

Mari kirjoitti...

Onkos tuo uusi Cross Stitcher? Kun viime viikolla ainakin hyllyssä oli ihan erilainen numero, sen silloin itselleni ostin. Mikä tuon lehden numero on?

Ritu kirjoitti...

Täällä blogissasi vierähti taas oikein leppoisa illan lukuhetki. Ajattelemisen aihettakin taas annoit. Miksi politiikasta ja uskonnosta ei saisi keskustella, kun vaan pysyy asiallisella ja vastapuolta kunnioittavalla linjalla? Uskonto on muka niin yksityisasia, että siitä ei saisi edes puhua. Joskus tuntuu, että suvaitsevaisuuskin on sitä, että suvaitaan kaikkea muuta, paitsi kristinuskoa. Tulee vaan mieleen taannoinen, nyt jo onneksi hiljentynyt, koulujen kevätjuhlien suvivirsikeskustelu. ja sitten: tuo Ilma-juttusi on kyllä hyvä :)

Ninnu kirjoitti...

:-D nauratti tuo ruma ilma.. Tahaton komiikka on usein sitä parasta :-).

Kivalta näyttää uusi ristipistolehtesi ja kylkiäinen on nätti.

Beatrix Potterin hiirulaiset ovat suloisia. Hyvä ristipiston alku.

paperi40 kirjoitti...

kiitos loma vaihdosta, ihana oli. ja ihan tuli sydän ehyenä.ja aski oli kiva, miksi se pitää muuten olla tikkuaski, karkkiaski on littanampi eli parempi. laitan kuvan tässä..kiitos!

Natsu kirjoitti...

Hei. Olen viimeisestä Levengoodin ohjelmasta täysin samaa mieltä kanssasi. Olen tykännyt valtavasti jaksoista joissa vieraana on ollut Danny, Kirsti Paakkanen ja Linda Brava. Seuraavassa jaksossa on Katri Helena ja sen katson varmasti. Luvassa on taas ihania vanhoja pätkiä Katri Helenasta. Uskon näin.

Toivoisin, että katsoisit suosittelemani Punainen lanka -ohjelman Ylen Elävästä arkistosta. Silloin ymmärtäisit millainen mies Mark sisimmässään on. Hänellä on SUURI sydän - todella suuri sydän..