tiistaina, heinäkuuta 08, 2008

Kesänäyttelyyn!

Kiva, että Posti kiidätti palkinnon perille!, eli Sahrami sai fufoilupalkintonsa. Tämä oma blogi lähti jo kymmenennelletuhannelle (hih, kiva sana, oli pakko kirjoittaa kirjaimin!), joten lienee aika ruveta suunnittelemaan tännekin taas jotain pientä arvonnantynkää. Jos vaikka huomiseksi keksisin, katsotaan nyt.

Jännitin koko aamupäivän, menevätkö tauluni Nokian Kuvataiteilijoiden kesänäyttelyn jurytyksestä läpi. Puolenpäivän aikaan sain kuulla, että "Huhuu - onko siellä ketään?" ja " Ei mikään häkkilintu" ovat nähtävissä "livenä" Nokian Museossa, Hinttalassa. Eli tervemenoa vain sinne, jos satut kulmille:

Oli muuten taas työlästä päättää tauluille hinta, kun semmoistakin siellä kysyttiin, mutta 150€:oon taululta päädyin. Jurytysmaksu oli 5€ taululta, eli ihan kohtuullinen. "Taiteilemattomat" sukulaiseni joskus ihmettelevät tuota näyttelyinnostustani, kun jurytys maksaa yhteisnäyttelyyn pyrkiessä, ja jos oman näyttelyn pitää, niin sitten pitää vuokrata tilat. Enpä osaa selittää, miksi silti täytyy saada töitä näytille. Jotenkin se vain antaa tälle hommalle mielekkyyttä. Samoinhan toimii tietysti osittain tämä bloggailukin, vaikka tästä tulee monenlaista iloa sosiaalisten kontaktien kautta. Mukava yhteisö tämä käsityö-/askartelublogien maailma on: positiivinen ja kannustava! Niinpä sitä istuisi koneella vaikka koko päivän, ellei meillä olisi tästä ankara skaba pojan kanssa:

Jolla tietysti on tärkeää toimitettavaa Travianin maailmoissa...

Eilen oli muuten mitä värityksellisin iltarusko:

Olen kuullut iltaruskon ennusmerkeistä vähän ristiriitaista tietoa. Meillä päin sanottiin, että "iltarusko on päivän kaunistus", mutta eräs itäsuomalainen kaverini väitti sanonnan kuuluvan: "Iltarusko, päivänpasko". Hmm. Uskon mieluummin oman murrealueeni versioon. Sitäpaitsi tänään on ainakin ollut nätti päivä!
Käytiin nuorimman pojan ynnä koiran kanssa pyydystämässä niittysiementä, eli poimimassa tienvarsilta kukkia:
Kun asettelin niitä pihalla astiaan, tarkat silmät seurasivat minua herkeämättä:
Pääskysten poikaset alkavat ilmeisesti olla jo lentokoulutusvaiheessa, kun räystäältä käy aikamoinen vipinä ja kuhina.
Josta vedetään sujuvasti aasinsilta tähän sulka-aiheiseen kirjanmerkkiin, jonka pistelin äsken valmiiksi:"Kirja" on vihko, johon keräsin vähän "runonsiementä", eli runoaiheiseen vaihtoon lähtevät huomenna nämä.
Uusi ulla on ilmestynyt, eli painun nyt lukemaan sitä. Ensi syksyn neulemuoti näyttää ainakin knitscene:n malleja katsellessa tosi vaihtelevalta. On pitkää ja lyhyttä, leveää ja kapeaa, palmikolla ja sileästi, eli kaikenmoista. Pitäisi alkaa varmaan miettiä olympialaisneuletta, kun elokuu kohta häämöttää. Tuo tunika piti kyllä ensin saada valmiiksi...
Ja nyt polttelisi siveltimiin tarttuminenkin, kun tekisi mieli maalata linnunpoika-aihe!

Ai niin, tuli taas briljanttikin, Kirsiltä, 4. jo! Kohtahan tässä alkaa luulla itsestään suuria! Onneksi sama "kohtalo" on monella muullakin blogistilla, mikä auttanee palautumaan maan pinnalle...
Ai niin, ja teinhän minä tänään tuon allaolevan haastekortinkin. Nuo leimasinkuvat ovat sitten kivoja. - Ja nyt seuraa tunnustus: tilasin muutaman leimasimen itselle...

5 kommenttia:

Sahrami kirjoitti...

KIITOS!
En ehtinyt vielä tänne asti kirjoittamaan kiitosta pakeista. Oli tosiaan hassua, että noista kuvista olin kuvitellut tuon saksikoristeen olevan suurempi kuin mitä se onkaan. Täytyy kyllä nostaa hattua, että olet nähnyt sen pistellä, montakohan laastaria vaadittiin?

Oli tosi nopea toimitus, kiitos siitäkin (itse kun olen tätänykyä niin saamaton, niin tuntuu kivalta kun joku toinen jaksaa).

Ritu kirjoitti...

Onpa persoonallisia ja upeita tauluja ! Olet oikea TAITEILIJA sen lisäksi, että näytät olevan myös mitä monipuolisin käsityöihminen. Ristipistoilla tehdyt kirjanmerkkisikin ovat ihania.
Meillä päin tuo iltarusko on tosiaan päivänpasko. Enpä tosin ole seurannut, pitääkö vanha sanonta paikkansa.

Elina kirjoitti...

Vaikka en vedonlyöntiä harrastakaan niin voisin melkein lyödä vetoa, että eivät jää viimeisiksi tilaamiksesi leimoiksi. ;) Niillä on kumma tapa lisääntyä kuin huomaamatta...

Maartsi kirjoitti...

Upeita tauluja! Totta kai sitä haluaa välillä työlleen palautetta. :)

Matleena kirjoitti...

Tuo "Ei mikään häkkilintu" puhuttelee minua. Minä ajanjaksona näyttely on, että vois pyrkiä poikkeamaan, jos sattui olemaan siellä main.

Minä olen oppinut näin "iltarusko päivänpaiste, aamurusko päivänpasko". Ja nämä on kyllä ainakin joskus pitäneet paikkansa, mutta kovin systemaattista minun säämerkkien seuranta ei ole ollut.