sunnuntaina, toukokuuta 18, 2008

Yhtä juhlaa


Oups, kun meinasi taas tänään liputus unohtua. 9:30 tyttö sattui tavaamaan seinäkalenteria, että "kaa-tu-nei-den muis-to-päi-vä". Isännälle tulikin kiire kipittää kirkolle vetämään lippu salkoon.

Tänään tuli taas tempaistua pyhäkoulu. Valitettavasti en ehtinyt kuvata askarteluhetkemme pahinta kaaosta, kun olin niin työn touhussa. Tästä on jo suurin osa siivottu pois:
Kortteja tehtiin pyhäkoulussakin, mitäpäs muuta. Lapset väsäsivät niitä kyllä aivan innoissaan. Leikattiin kuvia ja liimailtiin kiiltokuvia ja tarroja. Tuo höyhenkortti on mielestäni tosi hieno (vaikka tietysti muutkin, tekijänsä näköisiä!):Meillä vietettiinkin sitten 14-vuotissynttäreitä!
Mummu oli onneksi leiponut, minulla kun ei ole oikein minkäänlaista jauhopeukaloa. Leipominen huvittaa vain joulun alla. Silloin kyllä tulee poikkeuksetta se paistofiilis, ihan pakottamatta. Olisiko kotiperintöjä, varmaan.
Erotatko alla olevasta kuvasta pihamme mustan vierailijan? En saanut kuvattua ajoissa, kun päivittelimme häntä muuten. On niin kaunis oransseine nokkineen, joka ei valitettavasti tästä kuvasta näy.
Isäntä väitti kottaraiseksi. Kerrankin olin oikeassa, oikein lintukirjasta tarkistettiin:
Niin, että kyllä se on mustarastas. Eipä tuo mikään lintuharvinaisuus ole, mutta muuten mukava kaveri. On poikennut monena päivänä moikkaamassa tässä tietokonepöydän vieressä olevan ikkunan takana.
Niin, juhlista vielä. Huomenna (jos Jumala suo) lähtee juhla-aiheinen vaihto Marelolle:
Paperi40 tekee niin nättejä ristipistoaskeja, että ajattelin ottaa vähäsen mallia minäkin, ja väsäsin tämmöisen pienen:
Juhla-aiheisista ATC-korteista tuli jostain syystä paitsi hieman vanhansaartoisia (lue: värittömiä), enemmän juhlallisia kuin semmoisia iloisia.
Ihan pisti filosofoimaan, olisiko minun käsitykseni juhlista jotenkin "virallinen", noin niinkuin viran puolesta? Mene, tiedä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wau miten ihana juhlat vaihto menee sulla Marelolle. Tuo ristipistoaski on upee.

Liisa
http://pirtas.vuodatus.net/

marelo kirjoitti...

Ai tuota en nähnytkään..... :)

kotkotin kirjoitti...

Minulla vierailee mustarastas kans päivittäin pihalla.

Leena kirjoitti...

Sinulla on ollut sunnuntaipäivä menoa täynnä. Mutta en minä siitä, vaan kuvanäyttelystäsi. Selasin sen ja olen hämmästyksestä sanaton. Kuinka pystyt hallitsemaan nuo kaikki tekniikat, mitkä sieltä löytyi. Siellä oli sellaista, mitä en tiennyt edes olevan olemassa (esim. mehiläisvahalle tehdyt lankatyöt) ja paljon sellaista mistä olen haaveillut (esim. nypläys). Mutta ne kaikki on yhdellä ihmisellä ja jälki noin näyttävää. Pistän nyt osoitteesi ylös, jotta pääsen tänne toistekin ihmettelemään ja ideoita etsimään.